Малките понита: Момичета от Екуестрия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Малките понита: Момичета от Екуестрия
My Little Pony: Equestria Girls
Базиран наМалкото пони: Приятелството е магия
В ролитеТара Стронг, Ашли Бал, Табита Ст. Гермайн, Андреа Либман, Никол Оливър
МузикаW.Anderson
ЖанрАнимация, Приключенски, Фентъзи, Комедия, Мюзикъл
Премиера16 юни 2013
(САЩ)
Времетраене73 минути
СтранаСАЩ
ЕзикАнглийски
Външни препратки
IMDb Allmovie

Малките понита: Момичета от Екуестрия е американски анимационен филм от 2013 година на Hasbro studios. В САЩ филмът излиза в кината на 16 юни. Базиран е по анимационния сериал Малкото Пони: Приятелството е Магия.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Действията във филма се развиват след случките в последния епизод на третия сезон на сериала. След като Сумрачна искрица вече е принцеса, тя е поканена в Кристалната империя, за да обсъдят някои неща с принцесите. Обаче на първата ѝ нощ там, се промъква Сънсет Шимър (бивша ученичка на принцеса Селестия) и открадва короната на Сумрачна искрица, избягвайки после в едно огледало, което всъщност е портал към един друг свят. Сега задачата на Сумрачна искрица е да отиде в този свят, за да намери Сънсет Шимър и да си върне короната. Обаче, когато отива, тя вижда, че нейният асистент Спайк се превърнал в куче, а самата тя се е превърнала в човек. И докато успее да измисли план как да си върне короната, тя се запознава с няколко момичета, които много ѝ напомнят за нейните приятели от Екуестрия.

Героите[редактиране | редактиране на кода]

Туайлайт Спаркъл е най-новата принцеса на Екуестрия. Отивайки в света на хората, тя не знае нито каква е станала, нито какво да прави.

Директор Селестия е човешката версия на принцеса Селестия. Тя е изключително мила.

Заместник-директор Луна е човешката версия на принцеса Луна. Сестра на директор Селестия.

Сънсет Шимър е светло кехлибарен еднорог със синьо-зелени очи и жълта-и-червена грива и опашка, и е бивша ученичка на принцеса Селестия. Сега тя живее в човешкия свят.

Флътършай, Рейнбоу Даш, Рарити, Апълджак, Пинки Пай (човешките версии) са 5 момичета от човешкия свят, които много напомнят на Сумрачна Искрица за старите ѝ приятели.

Флаш Сентри е светло кехлибарен пегас със сини очи и бодлива, сапфирено синя грива и опашка, който е нов член на кралските стражи. Сумрачна Искрица среща човешката му версия и танцува на бала с него. После, когато Сумрачна Искрица се връща, от човешкия свят и без да иска се блъска в него, другите веднага разбират, че тя е влюбена в него, въпреки че тя отричаше.