Остин и Али

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Остин и Али
Austin & Ally
Жанртийнейджърски ситком
Създател(и)Кевин Копелов
Хеат Сайфърт
АктьориРос Линч
Лаура Марано
Рейни Родригез
Калъм Уорти
Начална мелодия„Can't do it without you“ от Рос Линч (до сезон 3), от Рос Линч и Лаура Марано (сезон 4)
Страна САЩ
Езиканглийски
Сезони4
Епизоди87
Продукция
Изпълнителен продуцентKevin & Heath Productions
It's a Laugh Productions
Времетраене22 – 26 минути
Разпространение
ТВ каналDisney Channel
Картина480i (SDTV), 720p (HDTV)
Излъчване2 декември 2011 –
10 януари 2016
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Остин и Али“ (на английски: Austin & Ally) е американски сериал.

Стартира по „Дисни Ченъл“ на 2 декември 2011 г. Сериите са създадени от Кевин Копелоу и Хеад Серфърт, създателите и продуцентите на „Съни на алеята на славата“ и „Джонас“. Записването на първи епизод започва в средата на февруари, а на 24 май 2011 г. Дисни Ченъл обявява, че „Остин и Али“ вече са самостоятелен сериал. Те първоначално поръчват 13 епизода, въпреки че този брой по-късно се увеличава на 21 епизода. Първото промо на епизодите е готово през октомври 2011 г., по време на Disney Channel's Make Your Mark: The Ultimate Dance-Off event. Сериите на „Остин и Али“ следват премиерата на оригиналния Дисни Ченъл филм: Късмет Чарли – Коледа е!, а официалната премиера на сериите е на 4 декември 2011 г. Финалът на четвърти сезон, както и на сериала е на 10 януари 2016 г.

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди Начало на сезона Край на сезона
1 19 2 декември 2011 9 септември 2012
2 26 7 октомври 2012 29 септември 2013
3 22 27 октомври 2013 23 ноември 2014
4 20 18 януари 2015 10 януари 2016

Заснет в Маями, Остин и Али е комедия относно отношенията между двама напълно различни музиканти: екстревагантният певец и музикант Остин Муун (Ross Lynch) и затворената и срамежлива писателка на песни Али Доусън (Laura Marano), която е добра певица, но има огромна сценофобия.

В първия епизод Остин открадва една от песните на Али без тя да знае. Той става известен, след като неговият приятел Дес (Calum Worthy) записва музикален видеоклип и го пуска в Интернет. Веднъж Али, убедена от най-добрата си приятелка Триш (Raini Rodriguez), вижда песента си в Интернет и се съгласява да стане екип с Остин. Двамата започват да работят заедно и стават приятели, борейки се да опазят славата на Остин. Дес продължава да режисира видеоклиповете на Остин, а Триш става негов мениджър. Четворката има много приключения, докато Остин продължава с кариерата си. В края на първи епизод Остин участва в шоу.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Главни герои[редактиране | редактиране на кода]

Второстепени герои[редактиране | редактиране на кода]

„Остин и Али“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва по Дисни Ченъл през април 2013 г. и приключва на 29 октомври 2016 г. Ролите се озвучават от Ралица Стоянова (Али), Владимир Зомбори (Остин), Цветослава Симеонова (Триш), Иван Велчев (Дес), Тодор Георгиев и други. В първи и втори сезон дублажът е на студио Доли, а в трети и четвърти сезон дублажът е на Александра Аудио.