Портал беседа:Сексуалност

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Цветовете може ли да са малко по-неутрални. Така са определено от гей-гамата. --Емил Петков 12:49, 15 дек 2004 (UTC)

Емил, аз съм ти фен! --Димитър Цонев 12:53, 15 дек 2004 (UTC)
Ха-ха-ха... гей-гамата...Хиля се Това ми хареса - донесе много настроение в иначе сивия ми ден :-). На мен лично розовото най ми се връзва със сексуалните теми, но ако ви притеснява - винаги можете да го промените. Може например да решите страницата в кафеви тонове... но тогава пък много ще бие на анален секс, та може пак да се окажете в "гей-гамата". Хиля сеХиля сеХиля се - Огнеслав 13:26, 15 дек 2004 (UTC)

А сега сериозно по темата - мисля, че ще е далеч по-полезно и продуктивно вместо да обсъждаме цветове, пропуснати запетаи и неправилно употребени местоимения, да седнем и да преведем/напишем някоя и друга статия от съответната тема. Ако всеки път, когато имаме някаква дребна критика към някоя статия, си спестим коментарите и в замяна попълним празните линкове в нея, мисля скоро ще направим 100,000 статии. - Огнеслав 13:34, 15 дек 2004 (UTC)

Розовата гама си е един от гей-атрибутите от край време. Точно когато се говори за сексуалност, не върви някак си да се използва точно тя. Повярвай ми -- това не е толкова дербно и маловажно, колкото ти се струва. Не е нужно да е кафяво или скучно сиво. Зеленото в случая е неутрално. --Емил Петков 13:40, 15 дек 2004 (UTC)
Както казах, Емо, заповядай! Или искаш аз да ти дам кодовете за цветовете? Не взимай нещата толкова насериозно, забавлявай се Хиля се. - Огнеслав 13:44, 15 дек 2004 (UTC)
Смятам че розовото е добре. Както неведнъж всички сме чували, "нека погледнем как е организирано това в другите Уикипедии"... и се натъкваме на de:Portal_Zusammenleben,_Partnerschaft_und_Sexualität О, не може да бъде! Розово! Гей-тематично! Гей-сексуално! Гей-незнам-какво си! В интерес на истината цветовите решения са изцяло по желание на автора на проекта; на който не му харесва - да си направи негов си проект в каквито цветове му харесва; изцяло заставам зад решението на Огнеслав... Зелено ли, защото било неутрално?! Ами ако засегнем с употребата на този цвят някой потребител на трева, който, напушвайки се, въобще не му е сексуално?! Или пък се накърни честта на някое теле!? Я стига глупости, не се излагай, драги! Всичко, което си написал, са идеи, бликащи от пропитият ти (тук можеш и да се обидиш!) с предрасъдъци мозък. А "...свободата, Санчо, е на върха на копието!..." --Димитър Цонев 13:45, 15 дек 2004 (UTC)
Митко, живееш в страна, в която гей-културата едва навлиза. Аз пък живея вече достатъчно дълго в страна, която първа в света е узаконила браковете между представители на един и същ пол. Позволи ми да знам малко повече за гей-символикaта от тебе и да съм малко по-наясно с това накъде и доколко розовото накланя темата за сексуалността. Ти не минаваш всеки ден край гей-барове, гей-центрове и разни други гей-места, обозначени с многоцветното знаме, лилаво-розовите цветове на вътрешното оформление и най-често едно голямо розово фламинго на витрината. Теб не са те питали гей ли си, като са видяли лилаво-розовите цветове на дограмата и тапетите в квартирата ти (избрани, разбира се от собственикът гей). На мен, между другото, цветовете си ми харесваха, но това си беше моята квартира, а не портал за сексуалността във Википедията. Ако търсиш тук някой с предразсъдъци относно сексуалната ориентация, си попаднал на най-неправилния адрес в района. --Емил Петков 14:24, 15 дек 2004 (UTC)
По начина, по който си го поднесъл, единственото, което мога да направя е, да си направя съответните изводи Хиля сеХиля сеХиля се. Разбирам ВСЯКА твоя дума, и те разбирам и подкрепям. И не виждам защо се палиш толкова за розовото Хиля се --Димитър Цонев 14:34, 15 дек 2004 (UTC)
Както изглежда, нищо не си разбрал. :-) --Емил Петков 14:51, 15 дек 2004 (UTC)
Признавам си, че съм малко зле с точните наименования на цветовете, но не виждам никъде розово на de:Portal Zusammenleben, Partnerschaft und Sexualität. Аз също смятам, че лилавото не отива на неутрален проект (т.е. нито про-хетеро, нито про-хомо, ако мога така да се изразя). И това "на който не му харесва - да си направи негов си проект в каквито цветове му харесва;" хич, ама хич не го разбирам, т.е. съм на противоположното мнение. Ако всеки започне да си прави проекти за сексуалност, риби или каквото и да е, какво ще стане? Ще имаме 10 проекта за риби ли? Ако на някого не му допадне вида на статията "Z", трябва да създаде статия "Z (2)" ли? Неудачно е заради несъгласие да се размножават едни и същи теми. Ще променя цвета (поне ще се опитам), тъй като Огнеслав написа "Както казах, Емо, заповядай! Или искаш аз да ти дам кодовете за цветовете? Не взимай нещата толкова насериозно, забавлявай се". Надявам се да не се обидите, че цветът няма да е розов. --Webkid 14:48, 15 дек 2004 (UTC)
Аау, Webkid, ако сексуалността се измерваше в зависимост от вкуса за цветове, то ти би бил един от най-хетеросексуалните хора на планетата, приятелю Хиля сеХиля сеХиля се. Я пробвай с някакви по-свежи тонове - никой няма да умира в тоя портал, нали :) Не казвам да е розово. Може да пробваш с някаква охра или бледо синьо. Това поне е "мъжки цвят" :)) - Огнеслав 15:14, 15 дек 2004 (UTC)
Аау, бау.. предпочитам цветовете в точно тази област да са неутрални. Ако ще правиш Портал:Феминизъм, тогава ще бъде идеално това лилаво. --Webkid 15:45, 15 дек 2004 (UTC)
Ти видя ли изобщо какво съм писал? Къде споменавам лилаво? Огнеслав 16:00, 15 дек 2004 (UTC)
Синьо, червено, цветовете в тези две гами и тези, получени от смесването им, не са неутрални. Зелено, сиво, кафяво през бежево, оранжево и прасковено до жълто, в случая могат да минат за неутрални. Ще се опитам да намеря някъде готова палитра. --Емил Петков 19:46, 15 дек 2004 (UTC)

в интерес на истината, в момента цветовата гама на портала би отивала по-скоро на портал за овощарство и лозарство, а защо не и на зеленчукопроизводство, но в никакъв случай не навява мисли за сексуалност, напротив, май получавам трайна импотентност при сблъсъка с него. Предлагам да се боядиса в черно, в знак на траур, на въздържание... или сиво, безлично и скучно. -- Димитър Цонев 11:53, 23 дек 2004 (UTC)

Задачата на този портал е познавателна. За „навяване на мисли за сексуалност“ си има един съвсем друг вид страници. Сивото въобще не е безличен и скучен свят сред цялата шарения, с която ни залива съвремието.
Бориславе, моят цвят може би навяваше не гРег мисли за копане на някое лозе, но поне беше малко по-топъл от това, което си сложил ти. Предлагам ти да го докараш някъде по към любимия си цвят - оранжевото, но в бледата част на тази гама. И съм твърдо против сините оттенъци. Това го писах по-нагоре. --Емил Петков 13:35, 23 дек 2004 (UTC)

Та, предлагам да решим въпроса с дизайна на портала с гласуване. Ето три предложения (две от тях са мое дело :-)) (всички ми харесват, затова гласувам и за трите):

--Борислав 20:12, 23 дек 2004 (UTC)

Бориславе, имам чувството, че на твоя екран цветовете не излизат като на моя -- каква е тази "Сива зима" -- за мен си е светлосиня. Ама това ми прилича на края на една от приказките за Тил Ойленшпигел -- дето царя му даде една синя кърпичка, а той каза, че била зелена усмивка --Емил Петков 20:24, 23 дек 2004 (UTC)
Ама оранжевото стана розово!!!! Ще си оттегля гласа. --Емил Петков 20:26, 23 дек 2004 (UTC)
Не е розово!!! Това е розово (pink), а това е прасковено (peachpuff), а това пък е оранжаво (orange) --5ko | Беседа 20:34, 23 дек 2004 (UTC)
Може би първият път ми се е видяло по-оранжево. То сега ще излезе, че цялата работа беше за тоз, дет духа. --Емил Петков 20:37, 23 дек 2004 (UTC)
А, не била моя грешката. Сега е наред. --Емил Петков 20:38, 23 дек 2004 (UTC)

Аз пък смятам, че хората, които най-много работят по статиите в портала, могат и сами да преценят какви цветове и оформление да изберат. Ако някое предложение им хареса, могат и да го използват отчасти. --5ko | Беседа 20:41, 23 дек 2004 (UTC)

Нямам нищо против. Забележката ми за цвета беше мое лично мнение и не държа някой да се съобразява с него, ако съществуват различни мнения по въпроса и аргументите ми са натежали достатъчно. --Емил Петков 20:46, 23 дек 2004 (UTC)