Пришълците срещу Хищника 2

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Пришълците срещу Хищника 2
Aliens vs. Predator: Requiem
ПродуцентиДжон Дейвис
Уолтър Хил
В ролитеСтивън Паскуал
Сам Трамел
Робърт Джой
Премиера25 декември 2007 г.
(САЩ)
Времетраене94 минути
Езиканглийски език
Бюджет$40 милиона
Приходи$130,2 милиона
Хронология
Пришълецът срещу Хищникът“ (2004)
Хищници“ (2010) „Прометей“ (2012)
Външни препратки
IMDb Allmovie

Пришълците срещу Хищника 2 (на английски: Aliens vs. Predator: Requiem) е американски филм, научна фантастика/ужас от 2007 г. и е продължение на Пришълецът срещу Хищникът. Режисиран е от братята Колин и Грег Щраус, известни със своите визуални ефекти. Филмът излиза на 25 декември 2007 година.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сюжетът на филма се свързва с този на предишния, в чийто финална част се вижда как от мъртвия хищник излиза нов вид пришълец, разположен на борда на космическия му кораб. Предсавлява хибрид на Пришълец и Хищник – по подобие на този от Пришълецът 3. Той убива целият екипаж на кораба. Корабът се разбива в гората около Гънисън, Колорадо. Междувременно са представени основните персонажи на филма. Далас Хауърд (бивш затворник) се завръща в родния си град Гънисън след дълго отсъствие. Други персонажи са градският шериф Еди Моралес, братът на Далас – Рики, приятелката си Рики – Джеси, и Кели О'Брайън – член на армията. Сигналът за бедствие на умиращите Хищници вече достига до тяхната родна планета. След това един Хищник, по-добре оборудван и опитен, се отправя към Земята. Няколко часа по-късно в гората около Гънисън се издирват двама изчезнали, но Хищникът вече е покрил част от следите.

Филмът е с по-шокиращи кадри и сцени в сравнение с първата част. Новите пришълци нямат нужда дори от кралица и яйца. Хибридът има способност сам да опложда женските индивиди.

Филми от поредицата за Пришълеца[редактиране | редактиране на кода]

Филми от поредицата за Хищника[редактиране | редактиране на кода]