Уикипедия:Заявки към администраторите/Архив/2022/декември

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към администраторите на Уикипедия:Заявки към администраторите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Моля някой (друг) да затвори гласуването на Уикипедия:Страници за изтриване/2022/10/Пеева - срокът е отдавна изтекъл и излишно запълва У:СИ. --Спас Колев (беседа) 12:19, 2 декември 2022 (UTC)

Според мен дори е добре да постои още в това състояние. За мен това е демонстрация до какво води желанието да се „победи“ на всяка цена в подобни ситуации, вместо да се търси консенсус. Дори лошият консенсус би бил по-добър и от най-добрата конфронтация, ако може да перифразирам една известна мисъл. Конфронтацията води само до разруха и въпросното „гласуване“ е нагледна демонстрация за руините, които тя оставя след себе си.
Но това не е само лично мнение. Водещ принцип в Уикипедия е консенсусът и ако бихме искали да взимаме решения за изтриване с гласуване, трябва първо да постигнем консенсус, че именно това искаме. Докато нямаме такъв консенсус -- отразен в някое У:РП, където да запишем какви точно биха били правилата на подобни гласувания (защото в момента дори няма указано мнозинство) -- сме длъжни да следваме принципа за търсене на консенсус. А това, в частност, означава, че крайни срокове също няма. Имаме и решение в този смисъл -- че срокът е само за подаване на формални гласове (доколкото имат значение), но не и за обсъждането.
Лично аз може би бих се заел да обобщя това конкретно обсъждане, но не съм сигурен дали не е най-добре да се проведе наново, включително и защото накрая се стигна до блокиране на един от участниците в него (не коментирам дали това е било правилно решение или не, но при всяко положение направи казуса още по-сложен, ако искаме да сме напълно обективни).
Всъщност, почти сигурен съм, че е най-добре да се повтори -- а още по-добре да се обсъдят преди това критериите за музикални изпълнители.
Междувременно си позволих да преработя основно Уикипедия:Изтриване на страници и файлове, и най-вече раздела „изтриване с обсъждане“. Струва ми се, че неоправданото споменаване на „гласуване“ там създаваше твърде много предпоставки за недоразумения и конфликти. Надявам се, че съм успял да отразя текущото реално положение с принципите, както и да дам полезни (и, също надявам се, ясни) препоръки, особено за провеждане и приключване на обсъжданията.
Подчертавам, че се отнасям с уважение към възможното желание в началото на създаването на българската Уикипедия тези решения да бъдат вземани с гласуване. Но, така или иначе, подобно желание никога не е било материализирано в конкретна политика. И за жалост това наистина създава объркване, а понякога и обвинения в злоупотреби: „защо това гласуване беше приключено с мнозинство А, докато другото беше приключено с мнозинство Б?“. Не отричам и правото на общността да реши сега, че иска да взима тези решения с гласуване (макар да го смятам за неразумно и дори опасно, както съм описал и в самия текст на помощната страница). Но това трябва да бъде утвърдено със съответно решение, както предписват собствените ни правила, и да бъде формализирано в определена политика: желателно именно по У:РП, както е обичайно за политиките, включващи гласувания (например за администратори, за патрульори, и дори за самото вземане на решения за политиката).
— Luchesar • Б/П 17:04, 2 декември 2022 (UTC)
Ако смяташ, че е по-добре гласуването да се повтори, и това е решение. За мен е все едно - по-същественото е процедурата да се затвори по един или друг начин. В момента пречи на рутинен процес заради незначителна причина. --Спас Колев (беседа) 08:30, 3 декември 2022 (UTC)
Разбирам съображенията ти, но според мен принципите на Уикипедия стоят над формалните рутинни процедури. А и поне за мен преченето е просто в твърде голямата дължина на дискусията, която изисква дълго скролиране на У:СИ, за да се стигне до останалите гласувания. Вариант беше да преместя обсъждането на тази статия най-отдолу, но това означаваше да се мести всеки път, когато бъде добавено ново обсъждане. Затова засега просто сгънах съдържанието на досегашната дискусия. Мисля, че по този начин У:СИ отново е достатъчно прегледно.
Използвам случая искрено да ти изкажа признателността си, че се занимаваш с приключване на обсъждания по У:СИ – както и на всички останали колеги, които правят същото! Отстрани може би невинаги си личи, но това нерядко е една от „черните“ администраторски работи, които на никого не му се иска да върши, защото накрая неизменно все за някого ще е крив. Много добре осъзнавам също, че с настояването си, че няма приети правила за гласуване по У:СИ (каквито наистина няма, все пак), донякъде усложнявам работата ни. „Донякъде“, защото наистина не е нужно администраторите да приключват обсъжданията. Ако работата на администраторите изглежда лесна отстрани, това е добра възможност повече редактори да опитат на собствения си гръб какво е да влезеш в ролята на този, който трябва да отмерва внимателно правиците и кривиците. Наясно съм, че това едва ли ще се случва, затова ще се опитам наистина да помагам повече и сам. При всяко положение обаче, благодаря за този нелек труд!
— Luchesar • Б/П 15:18, 3 декември 2022 (UTC)

ген.Асен Сираков,Вандализъм!

Здравейте, Тук съм с желание да помагам на Уикипедия.

Направих си надлежно профил.

Насочих се към статията на ген.Асен Сираков,разполагам с информация,една част съм въвел на друга търся източници за потвърждение.

И конкретно.

По реда на събитията.

Discord Styyx

23.11.2022 3:17 Hi. Can someone look at........ https://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2&action=history

Styyx

23.11.2022 3:55 The IP is still vandalizing btw

Minerva (https://wik.pe/u/Pelajanela)

23.11.2022 11:30 онт:заради биещите се в Беседа:Асен Сираков мда, следя случая...

Също така беседа (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2)

На 28 направих редакция

08:23, 28 ноември 2022‎ РККА1 беседа приноси‎ м 16 231 байта +47‎ Промяна на образованието.

От Военната академия в София през 1928 г.

Правя промени на

"През 1929 г.(06.03.1929 г.),завършва нелегален "Преподавателски курс".

16:46, 2 декември 2022‎ 84.40.72.188 беседа‎ 16 838 байта −113‎ Изтриване на неподкрепена с никакви данни и доказателства

Tова е въпросният вандал с 84.40.72.188

Администратор (Luchesar,Iliev,kerberizer) и бог знае още как се представя,въпреки системните оплаквания,НЕ желае да вземе отношение, като НЕ блокира въпросното лице и същото продължава да създава проблеми,за което отблязах в Беседа. Вместо да получа помощ, въпросният администратор заплаши,че ще блокира мен!

Най вероятно се познават лично!Нямам друго обсянение?!

Ще се намери ли друг администратор да блокира въпросният вандал, който пречи на работата ми и не само на моята!?.

Основно IP:84.40.72.188 Свързанo IP 94.155.134.74 Прокси на порт 9999 (squid/3.4.10) Свързанo IP 2001:67C:20D1:500:3499:5829:3425:E0F2 РККА1 (беседа) 04:53, 4 декември 2022 (UTC)

Администраторите, Nk и Pelajanelа пречат на работата на редакторите, вместо да решават проблеми те ги задлъбочават! РККА1 (беседа) 11:27, 4 декември 2022 (UTC)
РККА1: Гледайки приносът Ви в дадената статия, без да съм запознат с това кой какво е казал, мога да Ви споделя няколко неща:
1. Абзацът, който започва с „Ренегат...“ не спазва неутралната гледна точка. Той играе роля на уводното изречение и е най-важната част на статията, а Вие сте добавили там едностранна информация.
2. Твърдите, че завършва „нелегален“ курс, а източникът Ви сочи към „Диплом за успешно завършен курс на капитан Асен Сираков“. Това се нарича манипулация.
3. След това, сте изтрили информация подкрепена с източник с обяснение „не се открива в посочения източник“, но имайки предвид 2. има сериозни съмнения, дали това е вярно. Моля, да ме оборите, и да покажете какво има на цитираните страници.
4. Изтрили сте друга информация, неподкрепена с източник, а би следвало да поискате такъв и е желателно да попитате за такъв директно автора на твърдението.
Извод: Редакциите Ви са силно спорни, както и мотивацията Ви при редактирането на тази статия от Уикипедия. Прочетете малко за НГТ и НЕЕ. --Стан (беседа) 13:19, 4 декември 2022 (UTC)
Имам около 7/8 листа записки и информация относно генерал Асен Сираков и твърдо заставам зад твърдението че същият е доносник,родоостъпник шпионин работил за чужди интереси и чуджа държава въпреки че се е клел на два пъти в знамето тогава царското знаме и се чудих как да го напиша и за това намерих подходящо да позлвам "Ренегат" защото най му подходжа и същата дума присъства в Укипедия! Точно мен най малко може да ме обвините в неспазване на наутрална точка!
Обяснението за Нелегалният курс съм го написал в Беседата след като сте проверили и [...] да цъкнете там ще цитирам тук отново
Pelajanela
//
беседа
09:59, 4 декември 2022 (UTC)
Преди да правиш промени и да ги коментираш като "премахнато твърдение, тъй като не се открива в посочения източник" си направи труда да отвориш линка към източника и да прочетеш буквално в дясно от сниманата диплома :НАИМЕНОВАНИЕ: Диплом за успешно завършен курс на Военна академия на капитан Асен Сираков"
Военна академия по това време не е имало тоест тя е съществувала нелегално поради Ньойския договор ако си направиш труда да отвориш договора и да прочетеш ще преочетеш че на България и се забраняват военните учлища.
Истинската история на учлището,академията съществуват тук в оригиналната интернет старница https://rndc.bg/istoria-va/
Буквално четем
"Тези времена така и не идват и след края на войната. По силата на Ньойския договор, подписан с държавите от Антантата през есента на 1919 г., България закрива всички свои военни школи и военноучебни заведения. Остава да съществува единствено Военното училище. Въпреки ограничителните клаузи на договора, през 1922 г. Военната академия започва своето скрито съществуване на територията на Военното училище в София, но като Преподавателски курс, под чието име съществува до 1938 г.".
И съм написал НЕЛЕГАЛЕН! НЕ незаконен! НЕЛЕГАЛЕН
Губим си времето в обяснения на нискоквалифицирани администртори,вместо да го изплзваме за допълване на истинска история която тези след това я редактират,защото така били решили ! РККА1 (беседа) 10:13, 4 декември 2022 (UTC)
Това ли е манипулация Стан?
и в допълнение линк https://rndc.bg/wp-content/uploads/2020/01/105-VA.pdf
На 16 юли 1927 г. най-сетне е издадена запо-
вед на министъра на войната генерал Иван Вълков,
в която за първи път официално е изписано името на
курса. Появява се и собствена документация на все
още полулегално съществуващия Преподавател-
ски курс, където също ясно е фиксирано неговото
име. Наименованието продължава да се използва до
31 март 1938 г., когато учебното заведение започва
отново да се титулува като Военна академия.
Губим си времето в обяснение ,че вие не познавате БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ и се опитвате да я представите така както вие решите, това е манипулация!Вие и останалите администратори се манипулатора!
Заемани длъжности
  • 1919-1922г. началник на Гарнизон гр.Оряхово
  • 1922-1923г. началник на Охраната - Врачанския затвор.
Тези неща са написани от мен изтриите ги защото не съм посочил източник!
И в заключение Стан, мога да добавя всякаква информация каквато си пожелая и да направя препратка към нещо от сорта на Стефан Бочев и сега аз да ви накарам да отидете да проверите и цитирате дали там пише
"Преподавателски курс"
Сега нямаше да водим тази безмислена дискусия и да ми губите времето,при положение,че се изредихте 120 администратора да порверявате нещо което е видно и същестува! РККА1 (беседа) 14:15, 4 декември 2022 (UTC)
Поискахте мнение и го получихте, при това от опитен редактор, който се занимава с българска военна история. Нормално би било да прегледате посочените материали, за да разберете къде грешите. Щом няколко опитни редактора на Уикипедия са Ви посочили грешките, очевидно има такива и има над какво да работите. Редно е Вие да се съобразите с това как се пишат статии в Уикипедия, а не Уикипедия да се съобразява с вашите лични интерпретации. Хубаво ще е да смекчите тона, тъй като в този си вид е неприемлив за Уикипедия. Заеманите длъжности са оставени, защото те не представляват кой знае колко спорна информация. Ако разбира се някой изрази съмнение, винаги може да поиска източник. Ако Асен Сираков е завършил нелегален курс, то значи всички войници, подофицери и офицери в периода 1880 - 1908 са кавалери и носители на нелегален Военен орден и Войнишки кръст „За храброст“. Надявам се разбирате какво имам предвид. Стан (беседа) 15:35, 4 декември 2022 (UTC)
Моят цел тук е да въвеждам информация която е правилна и истинска,подкрепена с факти!Не интерпратации като вашите и на някой друг!Не аз трябва да се съобразявам с когото и да е било не лично вие а останалите администратори,модератори там как ги наричате наблюдатели и най вече по такива теми важни, редакторите трябва да се съобразяват единствено с Българската и Световна история, не с когото и да е било друг!
Иначе сте тук да манипулирате!
Давате ми пример с Княжество България и медали за храброст не Фердинанд е забранил да обучаваме военни а договорът "Ньойския договор" подписан през 1919 година от Александър Стамболийски! след това договорът от втората световна война също ни забранява да обучаваме военни и да имаме армия до няколко хиляди ние го нарушаваме отново защото сме под шапката на СССР,сегашните политици една част злоупотребяват като искат да върнат казармата искат но не могат защото договорът от втората световна война сключен между великите сили още е актуален!
Губя си времето по цял ден да се обяснявам на модератори,администратори опитни редактори тук на служба от 2004-та година!Което е пълно безумие като сте опитен модератор знаете къде да проверите отидете и проверете внесете корекции но не ми изтривайте трудът,аз съм положил труд безплатно а вие се подигравате с мен и останалите като мен!
Що за глупост редактор да иска обяснение от друг като може с два клика да провери и редактира ,не да ми изтрива трудът !
Всички длъжниости имат някъв срок примерно за президенти 5 години за правителство 4 и то с тази цел след това стават неефективни и пречат хубаво е вие "старите" и опитни модератори редактори администратори да се оттеглите и без това виждате че работата не върви Укипедия заради вас има такова негативно отношение!
Благодаря! РККА1 (беседа) 16:11, 4 декември 2022 (UTC)

Оплакване срещу администратори!

Къде мога да се оплача за действията и бездействията на администраторите .Потребител:Iliev Потребител:Pelajanela и Потребител:Nk

Администратор Pelajanela в Уикипедия на български език нямало, тя молела като ми изтрива труда вместо да погледне в препратките или да редактира останалите видни грешки но на нея [...] защото те всичките гореспоменати [...],защото те същите се събрали в един канал на Дискорт като са го самопровъзгласили за официален канал за българската Уикпедия!

Искам линк,мейл или процедура която да направя за официално оплакване от горните модератори,администратори наблюдатели или там както им викате!? РККА1 (беседа) 12:44, 4 декември 2022 (UTC)

По-официално място за оплакване от това по-горе в българоезичната Уикипедия нямаме. Нямаме страница, ел. поща и конкретна процедура за оплаквания. --Стан (беседа) 15:39, 4 декември 2022 (UTC)
Ок благодаря за информацията, би било хубаво човек да има на кого да се оплаче от администратори,модератори [...] и редактори и най вече да се взимат мерки защото сега се получва следното едни модератори с едни администратори с едни други [...] в един канал на Дискорд и като ги "разръчкаш"[...]! РККА1 (беседа) 16:31, 4 декември 2022 (UTC)
@РККА1, пишейки тук губите както собственото си време така и това на всички останали. Очевидно не сте си дали труда да прочетете подробните разяснения в началото на тази страница за това какво можете и какво не можете да искате от администраторите. Вместо да търсите на кого да се оплаквате по-добре опитайте да потърсите консенсус за съдържанието за което спорите. Именно търсенето на консенсус е водещият принцип на работа в Уикипедия. Опитите да търсите някакъв арбитраж който не съществува ще Ви донесат само разочарования. М-у. другото Pelajanela не е администратор. Сале (беседа) 17:33, 4 декември 2022 (UTC)
Вие ми губите времето, вие губите и времето на останалите не точно вие, онези които съм споменал по горе.
абсолютно безмислено губене на време защото "старите" профили са си [...], те колят те бесят!
от това коляне и бесене, всички ние виждаме какво е отношението в последните години за Укипедия!
Потребител:Pelajanela я [...] но това няма значение те там са се събрали в Дискорда и умишлено и целенасочено спират работата на такива като мен които са тука единствено и основно само да въвеждат проверени исторически факти!
На мен ми е най лесно да отворя правилата на Укипедия и да го "подккарам по Устав"! И ще го направя! след като се подиграват с моят труд и не само моят това заслужават по Правила!
От тук на татък модераторите,администраторите да знаят ,че ще работя и ще изисквам редакции по правила!
Ще дам пример.
"След освобождаването му от концлагера „Белене“, от 1951 до 1954 г. е преподавател по военно дело в Селскостопанската академия „Георги Димитров“ в София."
Няма препратка изитривам няма къде да проверим,че бил преподавател в селскостопанската !
Друг пример .,,,,
източник:
Бочев, Стефан. Белене. Сказание за концлагерна България. Българска наука и култура, 1999. с. с. 65 – 66, 662.
Уикипедия:Петте стълба
Не внасяйте в Уикипедия материали, които са защитени с авторски права или чийто лиценз е несъвместим с CC-BY-SA 3.0.
и такива подбни по Устав! РККА1 (беседа) 18:02, 4 декември 2022 (UTC)
РККА1,  "След освобождаването му от концлагера „Белене“, от 1951 до 1954 г. е преподавател по военно дело в Селскостопанската академия „Георги Димитров“ в София."
Няма препратка изитривам няма къде да проверим,че бил преподавател в селскостопанската !
 
Имате пълното основание да поставите искане за източник за всяко нещо за което няма цитиран такъв. При това очевидно можете да го направите без да сипете обидни квалификации за останалите редактори. Сале (беседа) 18:06, 4 декември 2022 (UTC)

Дългосрочно блокиране на IP 5.255.102.110

Ботът вече го е блокирал на два пъти, но явно не си взима бележка. Има и предупреждение на беседата. Според приносите му много вероятно е да е блокиран потребител. Сале (беседа) 06:41, 6 декември 2022 (UTC)

Коментар: Към момента е блокиран. Нека първо да видим дали ще продължи. --Стан (беседа) 09:51, 6 декември 2022 (UTC)
Ok Блокирането е удължено до две седмици. --Ted Masters (беседа) 12:46, 6 декември 2022 (UTC)
Да,"Вандалът" ще продължи и не може да го спрете!Защото разполага с неограничен ресурс от айпита! 2A09:5E40:5:1:0:0:5:C564 09:45, 7 декември 2022 (UTC)
Не се притеснявайте. До сега сме се справяли много добре с вандалите. Ще се справим и в бъдеще. --Стан (беседа) 10:37, 7 декември 2022 (UTC)
[...] 2A09:5E40:5:1:0:0:5:C564 10:54, 7 декември 2022 (UTC)

Дългосрочно блокиране на IP 84.21.205.99

Многократно блокиран вандал, явно и последните 6 месеца не са му достатъчни. Randona.bg (беседа) 10:07, 6 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово Блокиран е безсрочно. --Стан (беседа) 11:32, 6 декември 2022 (UTC)
Не бива да блокираме IP адреси безсрочно. IP адресите сменят ползвателите си (на мен наскоро за пореден път ми ги смениха) и при положение, че регистрирането („създаване на сметка“) също е изключено, някой съвсем невинен човек може да се окаже без възможност да редактира Уикипедия, само защото е имал нещастието интернет доставчикът му да му даде адрес, използван преди това от някой вандал.
Не е като да не разбирам желанието някакъв дълъг вандализъм да бъде „завинаги“ пресечен. Но все пак е хубаво да търсим баланс и затова обикновено една година е добър компромис. Дори някой вандал да е толкова упорит, че да се появява всяка следваща година, едва ли вредата от него ще е чак толкова голяма. А и ако действително го прави, тогава може би вече би имало смисъл да се помисли за по-дългосрочно (но пак не безсрочно!) блокиране.
— Luchesar • Б/П 22:16, 6 декември 2022 (UTC)
✔Готово Готово Промених го на 1 година. --Стан (беседа) 08:46, 7 декември 2022 (UTC)
[...] [...] 2A09:5E40:5:1:0:0:5:C564 09:48, 7 декември 2022 (UTC)

Нужна е специална проверка на редакциите от Потребител:Elizaiv22

Прави впечатление на няколко места,че въпросният редактор е [...]!Не познава стиловете на музика, редактира стилът "Лаика" с Лайка.Друго впечателние ми направи в статията на Софиянци ,че премахва имена като Виктория Григорова, която е национален състезател по Волейбол, родена в София.Мисля,че трябва да бъде [...] как се прави редакция,видно е че [...] ! 2A09:5E40:5:1:0:0:5:C564 09:42, 7 декември 2022 (UTC)

Не Към момента не виждам нещо, което да изисква административна намеса. Благодарим Ви, че ви е грижа за качеството на редакторите и редакциите в Уикипедия. Вашето мнение е важно за нас. --Стан (беседа) 10:41, 7 декември 2022 (UTC)
Естественно,че [...]!Аз обаче виждам,безпристрастно виждам,обикновенния читател не вижда като вас, защото на него не му е работа да следи,че въпросният редактор [...].Хубаво е [...],5 минутна проверка няма да стане! 2A09:5E40:5:1:0:0:5:C564 10:51, 7 декември 2022 (UTC)

Блокиране на Потребител:РККА1

Вече е предупреждаван повече от веднъж да се въздържа от лични нападки, но продължава. Сале (беседа) 18:12, 4 декември 2022 (UTC)

Блокиране на Потребител:Сале.
Умишлено и целенасочено провокира, след което се оплаква от лични нападки! РККА1 (беседа) 18:17, 4 декември 2022 (UTC)
+1, вече обижда и по личните беседи на редакторите. Elizaiv22 (беседа) 19:05, 4 декември 2022 (UTC)
Хубаво е да направите препратака или да цитирате обидите в противен случай подвеждате и манипулирате обществото! РККА1 (беседа) 19:19, 4 декември 2022 (UTC)
Има препратка. Elizaiv22 (беседа) 19:25, 4 декември 2022 (UTC)
цитирайте обидите ако обичате така подвеждате обществото да добие реалана представа РККА1 (беседа) 19:35, 4 декември 2022 (UTC)
РККА1, всеки може да види всичките Ви приноси в Уикипедия и можете да бъдете сигурен, че администраторите го правят преди да преценят дали да изпълнят подобна заявка. Сале (беседа) 20:05, 4 декември 2022 (UTC)
Не се и смънявма в администраторите но потребител Elizaiv22 [...] като твърди за една моя статия копирана и поствена на няколко места поради ред причини ,че умишлено "ходя" в личните беседи на редакторите да ги ибиждам, което не е вярно [...]! РККА1 (беседа) 20:12, 4 декември 2022 (UTC)
Коментирането на компетентността/квалификациите на други редактори, които не са съгласни с Вас, е лична нападка. Администраторите го знаят и могат да го видят в публикацията Ви, към която съм сложила препратка, без да се налага да повтарям написаното от Вас. С упоритото повтаряне как някой "манипулира", "обижда", "набеждава" и пр., вместо да прегледате правилата и да коригирате поведението си, не допринасяте за своята защита. Elizaiv22 (беседа) 20:17, 4 декември 2022 (UTC)
Коментирането на компетентността/квалификациите на други редактори, които не са съгласни с Мен не е лична нападка.
Разбирате ли в какво положение се намира Уикипедия!
Как е възможно хора да правят редакции като нямат елементарни познания по История Българска История!
Това са сериозни теми у личности на които не може с лека ръка да се пренебрегват факти и да се трия цитати коментари само защото редактор Х които преди това бил модератор.наблюдател и бог знае още какво [...].така била решила защото по правилата на Укипедия [...],принос към Уикпедия, това е абсурдна ситауция!
И администраторите виждат не е нужно вие [...] на кого и как съм отговарял ако преценят че съм нарушил правилата след като аз самият сезирах администраторите за ванадлизъм ще понеса последствията но се получва малко така.... РККА1 (беседа) 20:27, 4 декември 2022 (UTC)
✔Два часа Два часа. --Поздрави, Петър Петров 21:46, 4 декември 2022 (UTC)
Благодаря,мисля че подходихте професионално. РККА1 (беседа) 04:23, 5 декември 2022 (UTC)
Случаят за мен си е направо за безсрочно блокиране по У:НЕТУК, и то още от самото начало. Може би проявих неуместна толерантност, но пък така поне не може да бъдем упрекнати, че не сме приложили презумпцията за добронамереност. Може би е и по-добре, че колегата е получил доста краткосрочно блокиране сега. Буквално 15 минути са го спасили от блокиране за един месец. Надявам се, че ще оцени проявената за пореден път изключителна толерантност, и ще отвърне достойно, като се държи оттук насетне цивилизовано и конструктивно, вслушвайки се и в разумните аргументи на останалите редактори, в дух на разбирателство и в търсене на консенсус, както повеляват нашите правила.
— Luchesar • Б/П 22:07, 4 декември 2022 (UTC)
А, на вас ще напиша няколко изречения и в никакъв случай моля да НЕ ги приемете като лична нападка!
"нашите правила" правилата не са ваши те са на Уикипедия! а вие като нелегитимно избран модератор сте позор за Уикипедия!
и в заключение!
Цитат от потребителслата страница на Петър Петров.
Прост народ — слаба държава РККА1 (беседа) 04:30, 5 декември 2022 (UTC)
✔Три дни Три дни. РККА1, очевидно не сте си взели бележка. Надявам се, три дни да са Ви достатъчни, за да преосмислите поведението си. --Стан (беседа) 08:43, 5 декември 2022 (UTC)
Не може за едно и също провинение да ме наказвате по два пъти.[...]След като горният администратор (Потребител:Петър Петров) е преценил,че трябва да бъда наказан го е направил  - абсолютно уместна администратроска постъпка - 2 часа наказание, въпреки,че имам съмнение, че [...]. Но това няма значение.Ако долният администратор (Потребител:Iliev), тоест [...] е преценил,че съм нарушил правилата е щял да ме накаже,след като не го е направил, е счел,че НЕ съм нарушил същите.Изведнъж се появяваш [...].Искам да подам жалба/сигнал срещу вас за злоупотреба с администраторският панел на личностна основа,[...].Що се отнася за размислите през тези три дни,ДА! Размислих и не виждам смисъл от това да се хабя да редактирам,на мен не ми плащат като на вас,че да си губя времето и след това такива като [...] да ходят по мен и да "връщат", [...].[...][...]Да,точно това ще направя ще ви следя изкъсо, всяка ваша постъпка по устав (правила на Уикипедия) ще ви "гоня" (групичката)!
Горното е написано в тон, без да имам за цел личностни нападки към когото и да е било от вас и приемете като бележка, към всички от "групичката". РККА1 (беседа) 15:59, 8 декември 2022 (UTC)
У:НЕТУК, безсрочно. Добросъвестните и добронамерени редактори имат достатъчно реални драми за оправяне, за да им се изсипват на главите и измислени.
— Luchesar • Б/П 16:18, 8 декември 2022 (UTC)
Какво е това "безсрочно",даже и те мързи да напишеш,аргументираш както е редно!
На "Добросъвестните и добронамерени" администратори, им звънят в 23:55 по нощите да ги информират,че статия "Парламентарни_избори_в_България_(1913)" е била редактирана от мен "2A0F:E586:F:F:0:0:0:182", като няколко дни преди това е редактирана по правилата на Уикипедия.Информацията която е премахната представлява лично изследване и реклама на "анонимният,без регистрация" редактор (84.40.72.188) дописал статията, което не е позволено ,също така малко конфузно се получва,че изпълняваш поръчки по телефона и най вече инструкции да  блокираш Потребител:РККА1,сигурно заработваш допълнително някой лев,не знам дали е по правилата?!Най вероятно НЕ!
НА ВНИМАНИЕТО,
Потребител:Лорд_Бъмбъри
Потребител:Spiritia
Потребител:Nk
Потребител:Ket
Потребител:Borislav 207.254.54.36 17:44, 8 декември 2022 (UTC)

Бързо изтриване на Knowle

М. трябва да е видяла и разбрала вече усмивка
За бързо изтриване.
Pelajanela // беседа 15:43, 8 декември 2022 (UTC)

Бързо изтриване на Исака Чернак

Разликова препратка
Pelajanela // беседа 08:45, 9 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово Няма нужда страниците за бързо изтриване да се докладват тук. Така или иначе периодично проверяваме за такива. --Стан (беседа) 09:04, 9 декември 2022 (UTC)
Благодаря, StanProg!
Поколебах се и двата пъти, за двата случая от вчера и днес, дали да подам заявка тук и ако все пак го направих, е защото ми се стори важно наистина да е бързо. усмивка Но, да, моля за извинение теб и останалите администратори и спирам с докладването ухилване
Pelajanela // беседа 09:47, 9 декември 2022 (UTC)

Неос Зигос

Изтриване на Неос Зигос и местене там на Нео Зигос. Един нов потребител от Гърция леко е омазал с цел да поправи. Мико (беседа) 10:17, 10 декември 2022 (UTC)

Ok — Luchesar • Б/П 13:55, 10 декември 2022 (UTC)

Please protect Съединени американски щати: Vandalism, content removal --Ameisenigel (беседа) 09:30, 10 декември 2022 (UTC)

Thank you very much for your help! The vandalism seems to have stopped. Will keep an eye on it.
— Luchesar • Б/П 13:57, 10 декември 2022 (UTC)
Semi-protected by Ted. The ISP of the vandals has also been temporarily restricted: no anonymous edits will be possible and the potential editors will need to either register an account or switch to a different provider. This is to prevent vandals from simply changing their dynamic IP to avoid per-IP blocks.
— Luchesar • Б/П 15:35, 11 декември 2022 (UTC)

Блокиране на потребител с IP 151.251.247.178

Привет, моля за блокиране на този потребител в съответствие с правилото за тройно връщане/вандализъм в статията Неймар. Elizaiv22 (беседа) 14:51, 14 декември 2022 (UTC)

Ok Три дни директно по У:ВАНД. У:ПТВ е за спорни, но не очевидно неенциклопедични редакции, т.е. когато редактор просто иска да наложи мнението си. Между другото, в случай, че е полезно, да напомня, че от Специални:Настройки#mw-prefsection-gadgets може да се включат разните падащи менюта. Менюто с шаблони за беседи съдържа удобни предупреждения за вандали и други проблеми, за да не се налага човек да ги пише сам.
— Luchesar • Б/П 15:15, 14 декември 2022 (UTC)
Мерси, @Iliev! Аз ползвам тези шаблони - {{П-вандал1}}, {{П-вандал2}} и днес за първи път {{П-вандал3}}, но сега ще разгледам и настройките. Elizaiv22 (беседа) 15:18, 14 декември 2022 (UTC)
Elizaiv22, да, удобното на менютата от джаджите е, че шаблоните директно се вмъкват готови за попълване. Ако човек не държи да указва статията с вандализма, дори не е нужно нищо повече да се прави, освен да се натисне „публикуване“. Другите падащи менюта също може да са полезни.
— Luchesar • Б/П 15:20, 14 декември 2022 (UTC)
Появи се друго IP, което прави същите редакции в същата статия: 37.63.1.222. Elizaiv22 (беседа) 17:35, 14 декември 2022 (UTC)

Блокиране на потребител с IP 77.78.140.156

Привет отново, предупрежденията за съжаление не работят и при този потребител, моля за временно блокиране с оглед "приносите" му. Elizaiv22 (беседа) 15:13, 14 декември 2022 (UTC)

Ok Три дни. Между другото, вместо връзка към Специални:Приноси, може да се ползва и шаблон {{потребител}}, което може би е мъничко по-лесно за писане. :)
— Luchesar • Б/П 15:17, 14 декември 2022 (UTC)
И благодаря много за докладванията!
— Luchesar • Б/П 15:18, 14 декември 2022 (UTC)
Няма защо, днес е някакъв особено активен ден за вандалите, направо не знам какво се случва :D Elizaiv22 (беседа) 15:26, 14 декември 2022 (UTC)

Защита на статии

Привет! Моля за защита на статиите Неймар и Гави (футболист), които днес са обект на еднотипни редакции от различни IP-та. Elizaiv22 (беседа) 17:55, 14 декември 2022 (UTC)

Ok Една седмица полузащита и за двете статии, благодаря!
— Luchesar • Б/П 21:10, 14 декември 2022 (UTC)

Сходна ситуация с Шейх днес, може би е удачно да бъде приложена същата мярка.
Pelajanela // беседа 13:15, 15 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово Полузащитена за ден. --Спас Колев (беседа) 13:44, 15 декември 2022 (UTC)

Блокиране на потребител с IP 84.242.168.7 (беседа)

По нищо не личи 84.242.168.7 (беседа) да има намерението да допринася за Уикипедия или на първо време да спре да вандализира статиите, които очевидно е набелязал.
Pelajanela // беседа 13:34, 15 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово 1 ден. --Спас Колев (беседа) 13:47, 15 декември 2022 (UTC)

Блокиране на потребител с IP 92.58.223.201

Привет, моля за блокиране на потребител с IP 92.58.223.201 заради вандализиране на статията Национален отбор по футбол на Аржентина. Може би е добре за ден-два статията да бъде защитена. Elizaiv22 (беседа) 17:25, 19 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово. Блокиран за три дни. Ако започне вандализиране на страницата и от други IP-та, ще бъде полузащитена за няколко дни. --Ted Masters (беседа) 17:32, 19 декември 2022 (UTC)

Проблем с някои шаблони

Има някакъв проблем с шаблоните, които използваме в статиите за музикални и видео албуми. Хорнологията в края им, е „счупена“, не работи както трябва, липсва част от информацията, която в режим на редактиране си е там. Станислав Николаев 10:15, 21 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово Моя грешка – бързата работа... [1] --Спас Колев (беседа) 11:51, 21 декември 2022 (UTC)

Защита на лични данни

Потребител:Krisi tranchev.1999 ми е споменал истинското име в този негов коментар [2]

Моля коментарът му да бъде заличен и да бъдат предприети нужните действия за това нарушение на У:ЗНЛД.Radiohist (беседа) 09:48, 23 декември 2022 (UTC)

Добре бе, извинявай. Пошегувах се. Krisi tranchev.1999 (беседа) 09:49, 23 декември 2022 (UTC)
Потребител:Krisi tranchev.1999, нека администраторите преценят как да процедират. Аз не съм администратор.Radiohist (беседа) 09:51, 23 декември 2022 (UTC)
Ако искаш, накарай ги да ме блокират. Извинявай, че се държах така с теб. Но да ти кажа честно, теб не ти пука за Боршош. Съжалявам, но аз правя всичко за нея. Krisi tranchev.1999 (беседа) 09:52, 23 декември 2022 (UTC)
Добре, хора, признавам си. Съжалявам, че съм правил правописни грешки и лоши преводи на статиите, но съм твърде разсеян и объркан. Batman tas беше прав. Аз не мога да пиша правилно, защото хич не мога да изреждам думичките, и затова правя правописни грешчици. Ако съм виновен за допускането на някаква правописна грешка, можете да ме блокирате за малко. Мога и да не редактирам тук. Krisi tranchev.1999 (беседа) 09:58, 23 декември 2022 (UTC)
✔Готово Готово Резюмето е скрито. Потребителят е блокиран за 3 месеца. Мислех, че за доксинг се блокира безсрочно, но не намерих такова правило в У, а само en:Wikipedia:Harassment#Posting_of_personal_information и там не пише срок. Ако някой знае страницата нека пише тук, ще променим на безсрочно. --Поздрави, Петър Петров 10:21, 23 декември 2022 (UTC)
Петър Петров, виждам, че малко ненужно съм споменат в този разговор, но точно пък за това смятам да кажа нещо. Блокирането на Криси Трънчев за три месеца е твърде дълго. Тези от вас, които са наясно какво е умственото положение на потребителя, със сигурност знаят, че не е искал да навреди. За три месеца без него уикипедия ще изгуби повече, отколкото ще спечели. По-добре е да му бъде даден срок от рода на една-две седмици и вече ако повтори грешката си, тогава вече за по-дълго. --Batman tas (беседа) 01:15, 24 декември 2022 (UTC)
Batman tas, не е редно да коментираме умственото състояние на когото и да е независимо какво знаем или не. Колкото до приносите на Krisi tranchev.1999 изобщо не съм убеден че Уикипедия ще изгуби повече отколкото ще спечели. Много от редакциите му са меко казано спорни а при положение че всичките му редакции трябва да бъдат внимателно проверявани това е огромен труд за патрульорите. Сале (беседа) 06:55, 24 декември 2022 (UTC)
Повтарям като Сале, не коментирайте участниците, а само приносите им. Абсолютно съм убеден, че е нямало злоумисъл, иначе блокирането щеше да е безсрочно по друга точка. И е само три месеца, защото вече има написано извинение. Но съм съгласен да променим срока, стига крайната цел да е постигната -- никакви лични данни да не се изнасят за други хора. Имайте предвид, че не е за първи път. Ще отблокирам потребителя да може пише на беседата си, ако иска някой може там да се обсъди. --Поздрави, Петър Петров 08:45, 24 декември 2022 (UTC)
Здравейте на всички. Първо искам да ви пожелая Весела Коледа. Искам да се извиня за ужасните думи, които наговорих. Съжалявам, че направих ужасни грешки и затова съм тук, да създавам енциклопедия. Направих си нов профил, защото ми омръзна вече от стария, защото ми го блокирахте за три месеца. Kris tranchev (беседа) 06:56, 25 декември 2022 (UTC)
Kris tranchev, не трябваше да си създаваш нов профил. За съжаление и този профил трябва да бъде блокиран по правилата. Сале (беседа) 09:16, 25 декември 2022 (UTC)
Писна ми вече от стария. Kris tranchev (беседа) 09:17, 25 декември 2022 (UTC)
Вече не искам да го ползвам. Той вече е в историята. Моля ви, не ме блокирайте отново! Винаги съм спазвал правилата в Уикипедия и съжалявам! Много ви моля, приемете, че съм най-добрият редактор в Уикипедия, а не вандал! Kris tranchev (беседа) 09:23, 25 декември 2022 (UTC)
Независимо дали е опит за заобикаляне на наложено блокиране чрез марионетка, или е опит за имперсониране от трета страна, потребителят Kris tranchev (беседа - приноси) е блокиран безсрочно. Същевременно, макар според мен първоначалното блокиране на Krisi tranchev.1999 (беседа - приноси) да беше принципно справедливо и добре обосновано, си позволих да го променя от 3 месеца на 3 дни.
Разкриването на лични данни на други редактори е изключително сериозен проблем, който в определени ситуации може да е също толкова потенциално опасен, колкото и отправянето на заплахи с насилие -- защото може да изложи на риск живота и здравето на редактори. Затова всички трябва да бъдем изключително внимателни в Уикипедия и също като актьорите на сцената следва да се „вживяваме в ролята си“ на редактори, виждайки и своите колеги в техните „роли“ -- т.е. редакторските им регистрации -- независимо колко добре ги познаваме извън „сцената“ на Уикипедия. Най-просто казано, в Уикипедия не трябва да фамилиарничим и трябва да се обръщаме към колегите си изключително и само с потребителските имена или подписи, които те използват. Дори да са разкрили сами истинското си име на потребителската си страница, пак е добре да го избягваме -- в случай, че някога променят решението си.
Най-вредно за енциклопедията, разбира се, е злонамереното разкриване на лични данни на други редактори, и според мен подобни действия действително следва да се санкционират с безсрочно блокиране. Случаят тук определено не изглежда такъв, затова ми се струва, че ограниченото по срок блокиране действително е било правилно решение. За съжаление, това изглежда и не е първи такъв случай със същия колега: вече е бил блокиран по същите причини за три дни и изглежда сякаш не си е бил взел достатъчно поука. От друга страна, това блокиране е било преди (по ирония на съдбата точно) 9 години. Доколкото имам някакви предположения и за възрастта на колегата, според мен бихме могли да не го разглеждаме непременно като „рецидив“.
Именно с оглед на тези съображения си позволих да променя срока, тъй като според мен:
  • не е налице умисъл или най-малкото не е налице злонамереност;
  • колегата изглежда разбира проблема и искрено съжалява за стореното;
  • като цяло винаги е добре да даваме втори (или дори трети, както е в случая) шанс.
Колебаех се дали срокът да не бъде по-дълъг -- две седмици или дори месец предвид предишното блокиране -- но все пак реших, че като сложим всичко на везните и за да не задълбочаваме излишно проблемите, може да е най-разумно отново да се ограничим с три дни.
Колегата Krisi tranchev.1999 обаче действително трябва да запомни добре, че разкриването на каквито и да е лични данни на други редактори, за което те не са дали изрично и недвусмислено съгласието си, е изключително сериозно нарушение на нашите правила. И дори „погрешка“, „на шега“ или по какъвто и да е друг начин не бива повече да повтаря това. Следващ подобен случай, особено в сравнително близко бъдеще (месеци или дори някоя и друга година), при тези условия вече би бил основание за много продължително или дори безсрочно блокиране.
— Luchesar • Б/П 17:09, 25 декември 2022 (UTC)
И само за протокола: Уикипедия:Защита на личните данни няма отношение към случая. Тази политика определя какво Фондацията поема като ангажимент относно събираните от нея лични данни. Разкриването на лични данни на редактори от други редактори е съвсем друг казус, за който колегата Петър Петров вече е посочил en:Wikipedia:Harassment#Posting_of_personal_information като приложима политика.
— Luchesar • Б/П 17:19, 25 декември 2022 (UTC)

Блокиране

Моля за незабавното блокиране на нерегистрирания потребител 212.5.38.183. От 3 август тази година е отговорен за редица вандализми и продължава до днес. --Batman tas (беседа) 01:36, 24 декември 2022 (UTC)

В какво се изразяват вандализмите? Не съм забелязала такива и ме озадачихте. Elizaiv22 (беседа) 01:50, 24 декември 2022 (UTC)
Не Не виждам вандализми. Това не значи че няма, а само че няма изрично посочени. Не трябва да има нужда администраторите да ги издирват, нито пък всеки друг читател, който иска да провери защо е блокирането. А освен това блокирането е една от стъпките в политиката за блокиране, и тя обикновено не е първата. Започва се с комуникация на беседите. --Поздрави, Петър Петров 08:54, 24 декември 2022 (UTC)
Потребителят постоянно добавя актьори в българските озвучаващи състави на сериали, които никога не са били част от тези състави. И също променя дати от верни към грешни. Постоянно някой ходи след него да връща версиите на страниците, а няма нужда от тази загуба на време. --Batman tas (беседа) 10:46, 24 декември 2022 (UTC)
От моя гледна точка нерегистрираният потребител прави абсолютно същото, което правите и Вие, и останалите редактори на български озвучаващи актьори - нанася системно еднотипни редакции (в смисъл на допълване на едно и също име в десетина различни статии) без посочване на източници, които патрульор да може да провери и да вземе отношение. Връщайки неговите редакции, вие също не посочвате източници. Обвиненията Ви във вандализъм са... интересен прочит на ситуацията. Elizaiv22 (беседа) 11:10, 24 декември 2022 (UTC)
Аз ги изтрих. Kris tranchev (беседа) 09:24, 25 декември 2022 (UTC)

Защита на статия

Моля за временна защита на статията Здравко Митков, която от няколко дни насам е обект на еднотипни редакции (изтриване на един и същ параграф) от различни потребители. Elizaiv22 (беседа) 00:02, 27 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово. Полузащитена за две седмици. --Ted Masters (беседа) 00:34, 27 декември 2022 (UTC)

Сливане

Може ли някой да слее редакциите на Page Avenue:10 Years And Counting и Page Avenue: 10 Years and Counting, тъй като потребителят малко е оплескал нещата. Carbonaro. (беседа) 10:19, 29 декември 2022 (UTC)

Carbonaro., то няма нищо за сливане. Едната просто се трие бързо като ненужна. Сале (беседа) 10:48, 29 декември 2022 (UTC)
Едната има МЕП. Затова беше по-лесно да напиша заявка, за да стане отведнъж. Не да се слага шаблон, после да се мести... А и така ще се изгубят редакциите на другите. Carbonaro. (беседа) 12:19, 29 декември 2022 (UTC)
Няма да стане сливане отведнъж, защото има застъпване в историите на страниците. Изтривам ненужната, местя под ново име, след това свързвам с УД. --Ted Masters (беседа) 12:27, 29 декември 2022 (UTC)
Благодаря. Carbonaro. (беседа) 12:31, 29 декември 2022 (UTC)
Не, идеята беше, че има шпация след двоеточието. Carbonaro. (беседа) 12:32, 29 декември 2022 (UTC)
Да, благодаря. Това го пропуснах. Недовиждам вече. --Ted Masters (беседа) 12:39, 29 декември 2022 (UTC)

Защита на статия

В статията Диптих (религия) се случва някаква престрелка на редакции чрез коментари към редакциите - може би е добре да бъде защитена, докато участващите редактори се разберат. Elizaiv22 (беседа) 21:46, 29 декември 2022 (UTC)

Като че ли няма нужда. Целят спорен списък трябва да съответства на някакъв източник (включително като оформление на титлите), какъвто изобщо не е посочен. Ще наблюдавам статията. --Спас Колев (беседа) 08:23, 30 декември 2022 (UTC)

Александър Везенков

Моля за изтриване на Александър Везенков и за преместване там на Александър Везенков (баскетболист). Благодаря. Мико (беседа) 15:17, 30 декември 2022 (UTC)

✔Готово Готово --Спас Колев (беседа) 15:20, 30 декември 2022 (UTC)