Уикипедия:Мистификации и шеги/Асен Генов

от Уикипедия, свободната енциклопедия


Шаблон:Infobox Личност Асен Генов е протестър, еколог и блогър с пряко отношение към политиката и всичко политическо, въпреки че самия той винаги се разграничава от т.нар. българска политическа класа. В публичното пространство липсва лична информация за образование и професия на изявения протестър и блогър.

Името и личността му изплуват на публичната сцена под светлината на медийните прожектори в протеста ДАНСwithme [1].

Асен Генов се афишира като говорител и изразител на интересите на т.нар. ранобудни студенти, заедно с други много познати фигури от българското медийно пространство - журналиста Росен Босев и социолозите Антоанета Цонева и Даниел Смилов. Този т.нар. интелектуален кръг се свързва и с Иван Кръстев, Георги Ганев, Нели Огнянова, т.е. все познати личности от българското медийно пространство най-вече с лобизъм и обвързаност с т.нар. Тинк танкове и фондации като "Америка за България" [2].

Предходно Асен Генов е пряко свързан с ПП "Зелените" на политика Тома Белев.

Според редица публикации, Асен Генов и неговата деятелност са на непряка, т.е. опосредствена, финансова издръжка от чужди специални служби и насочени срещу българския национален интерес.

През пролетта на 2016 г. става ясно на обществеността и че, Асен Генов си закупил общинско жилище от 46 кв.м. в София от Столична община като социално слаб за сумата от 4800 лв. [3] През лятото на 2016 г. Асен Генов се изявява в протест срещу рокерски мотопоход през България, обвинявайки участниците в него, че били финансирани от руското външно разузнаване, като някои от рокерите според него били и в личен контакт със зависимост от руския президент Владимир Путин. [4]

Източници

Външни препратки

  • ПИК: Какво работят Асен Генов и Антоанета Цонева? Къде са на заплата? Кой плаща на "Протестна мрежа" и къде е офисът й... - с блокиран достъп до сайта от администраторите на Уикипедия на български език, под предтекст СПАМ.