Уикипедия:Нови потребители/2010

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив на Уикипедия:Нови потребители за 2010 година
Архив Тази страница от именно пространство „Уикипедия“ е вече стара и неактуална. Съдържанието ѝ се пази от исторически интерес; моля, не го редактирайте! Прегледайте настоящата ѝ версия (ако има такава) или инициирайте обсъждане за актуализация.

Dbatsanova

Десислава Бацанова, от 2001 г. работя като редактор в различни автомобилни издания, а в момента съм главен редактор на Yachting&Lifestyle. Интересите ми включват всякакви видове машини, популярна наука и рок-музика. --Предният неподписан коментар е направен от Dbatsanova (беседа • приноси) 08:39, 4 януари 2010 (UTC).

Красимир Финков

футболист --Красимир Финков 20:02, 18 февруари 2010 (UTC)

Преслав Панчелиев

Привет. Казвам се Преслав Панчелиев. Роден 1980 г., от 1994 г. досега все съм журналист. Главен редактор на единственото морско списание "Клуб ОКЕАН", изпълнителен директор на ИК "Еър ГРУП 2000", която издава списанията за авиация "Криле" и за техника "Клуб ОРЪЖИЕ". Администратор съм и на едноимения български форум за авиация, морски технологии и оръжия. Поздрави на всички ви!

--Предният неподписан коментар е направен от Paparazi (беседа • приноси) 22:59, 16 март 2010 (UTC).

Регистрациата е изтрита.

Станимир

Специалист по всичкология. "Аз знам, че нищо не знам" --Предният неподписан коментар е направен от Stanimir 13 (беседа • приноси) 16:44, 7 април 2010 (UTC).

oldrye

На 69 години съм,пенсионер.Неврохирург съм и затова все още работя активно.Имам професионални връзки с много специалисти в страната и чужбина,влавея английски и френски.С удоволствие бих споделил мнения в Уикипедия,както и бих ползвал полезни чужди такива.Приятно ми е да бъда в общността --Предният неподписан коментар е направен от Oldrye (беседа • приноси) 04:26, 19 април 2010 (UTC).

петя08

Здравейте, казвам се Петя, на 25 години съм, студентка. Това е един от любимите ми сайтове; обичам книги, филми, изкуство; любимият ми автор е Тери Пратчет... (?) Петя08 12:10, 19 април 2010 (UTC)

liubov!

Здравейте! Работя в областта на образованието и имам разностранни интереси. Tanevadim 17:30, 27 април 2010 (UTC)

Marika

Rodena vav Gabrovo.Zavarshih Stomatologichen Fakultet-Plovdiv-1981 --Предният неподписан коментар е направен от Marika (беседа • приноси) 09:23, 3 май 2010 (UTC).

Notary107

Здравейте! Тук сме, за да добавим това, което липсва в тази енциклопедия, в областта на нотариалното право; да обогатим информацията, която се крие зад професията и термина "нотариус".

пом.-нотариус Кирил Стоянов Notary107 16:23, 8 май 2010 (UTC)

Виктория Николова

Здравейте! Уикипедия е един от любимите ми сайтове за информация по всякакви теми и се присъединих за да допринеса с част от своето знание и да бъда (надявам се) полезна. --Предният неподписан коментар е направен от Victoria18 (беседа • приноси) 19:47, 16 май 2010 (UTC).

Director

Володя Андреев Попов- д-р по Археология, преподавател в РУ, директор на културен институт в Общ. Русе --Предният неподписан коментар е направен от Director (беседа • приноси) 09:00, 27 май 2010 (UTC).

Павлин Асенов

Казанлък, история, тракология... Zak14 14:25, 4 юни 2010 (UTC)

Daroal

Казвам се Росен Иванов.На 40 тодини съм.От 10 години съм в куриерския бизнес и мога да кажа ,че съм специалисти в тази област. --Предният неподписан коментар е направен от Daroal (беседа • приноси) 18:18, 8 юни 2010 (UTC).

Марта Сугарева

Здравейте,

От много години работя в БАН в областта на демографията. Имам издаден превод на "Речник по демография" от Ролан Преса (известен френски демограф и математик). В момента правя първи превод на български език на Essay on the Principle of Population ot Thomas Malthus (първо изд. 1798, шесто - 1826 г.) Докторската ми дисертация ("за голям доктор - по социология", защ. 2000 г.) е на тема БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО В КОНТЕКСТА НА СЪВРЕМЕННИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТЕНДЕНЦИИ. По образование съм икономист, завършила съм специалност "Статистика" в УНСС (тогава ВИИ "Карл Маркс", 1974 г.) В момента съм ст.н.с. I ст. в Център за изследване на населението (БАН). Преподавам на хонорар "Демография", "Статистика" и "Социология на семейството" в СУ "Св. Кл. Охридски" (Философски ф-т) и ПУ "П. Хилендарски" (Ф-т по икономически и социални науки). Бих могла, предполагам, да бъда полезна на "Уикипедия" в области като СТАТИСТИКА, ДЕМОГРАФИЯ, СОЦИОЛОГИЯ, ИКОНОМИЧЕСКИ НАУКИ. Много ползвам "Уикипедия" в работата си и в ежедневния живот, намирам я за голямо постижение! Натъквам се понякога на непълноти и пропуски, (много) по-рядко на грешки. В момента прочетох страницата за "семейство" и исках да я допълня. Също страницата за "статистика" съм забелязвала - още преди време - че не е пълна и има какво да се добави. (Имаше и някакви грешки, доколкото си спомням.)

Преди време написах една статия за "Уикипедия" за "Здравко Сугарев", който ми е баща и тя беше използвана. Но сега се регистрирах отново, тъй като съм си забравила потр. име и паролата. (и-мейла също ми е променен.)

Марта Сугарева

--Предният неподписан коментар е направен от Msugareva (беседа • приноси) 03:52, 13 юни 2010 (UTC).

Doktorov

Константин Докторов --Предният неподписан коментар е направен от Doktorov (беседа • приноси) 14:46, 15 юли 2010 (UTC).

Спас Малинов

Алпинист и планински спасител --Предният неподписан коментар е направен от SpasMalinov (беседа • приноси) 15:20, 19 юли 2010 (UTC).

enya

Здравейте! Интересите ми са в областта на историята, митологията, религиите, езикознанието.Напоследък се занимавам с прочуването на световното културно наследство.Историк съм.За човешкото познание няма граници. Enya q 13:51, 3 август 2010 (UTC)

Може би е редно да започна (или възстановя) традицията да се посрещат и тук новите редактори с добре дошли (освен на потребителската им страница). И така, добре дошли, наистина, и ви пожелавам много вдъхновение и морално удовлетворение в редактирането на Уикипедия. Ако имате нужда от помощ, не забравяйте да прегледате помощната информация, а ако това се окаже недостатъчно, не се колебайте да пишете на „седянката“. И не забравяйте: бъдете СМЕЛИ! Успех! :-) ЛъчезарБ/П 15:49, 3 август 2010 (UTC)

Анастасиа

Здравейте!Казвам се Анастасиа и съм на 15 .............ами това е :D --Stacy666 18:34, 6 август 2010 (UTC)

Добре дошли! Пожелавам ви много приятни мигове с Уикипедия! Не забравяйте да прегледате помощната информация, а ако това се окаже недостатъчно, не се колебайте да пишете на „седянката“. Успех! ЛъчезарБ/П 18:36, 6 август 2010 (UTC)

яна

Здравейте!Аз съм Яна.В момента съм на 8г.и 5м.Родена съм на 25.04.2002.Аз имам синьо-зелени очи,тъмнокафява,къса и права коса.Обичам да чета,да играя на компютъра,да гледам телевизия,да играя със сестра си,а като спре тока(което при нас е много често явление),да рисувам.Прякорите ми са Янче,Яни,Лито.Имам доста буен нрав.Любимата ми песен е round and round. Аз имам сестричка на име Рада.Тя е на 3г.и 0м.Има зелени очи,тъмнокафява,много къса и къдрава коса.Има доста неприятния навик да бие.

с обич Яна:D

Lito yanche 16:01, 7 август 2010 (UTC)

Здравей, Яна, и добре дошла. Пожелавам ти чудесно забавление с Уикипедия. Внимавай със сестричката си; може би трябва да ѝ покажеш кой е по-старшия вкъщи. :-) ЛъчезарБ/П 14:30, 23 август 2010 (UTC)

Емануил Вълков

Здравейте. Днес си направих регистрация тук, защото от много време чета интересна и полезна информация в енциклопедията. На 14 години съм, от София. Интересите ми са колоездене, фотография, умалени модели на автомобили. :)--Предният неподписан коментар е направен от Emovalkov95 (беседа • приноси) 18:11, 11 август 2010 (проверка).

Привет и добре дошъл. Скоро точно гледах, че имаме много малко статии на тема колоездене, и в частност по техническото устройство на велосипедите. В областта на фотографията също има какво да се пише. Не забравяй да пишеш енциклопедично, и да посочваш винаги източниците си. :-) ЛъчезарБ/П 14:32, 23 август 2010 (UTC)

Любомир Георгиев

Здравейте!

На 54 години съм,от София.Средно специално образование.Работя като арборист.Интересувам се от много неща,предимно от класическа музика.Белите петна в Уикипедия в областта на Ренесансовата и Бароковата музика са несправедливо и обидно много.Това е което ме притеснява и е главната причина поради която съм тук.Със сигурност ще положа усилия,но не съм сигурен в крайния резултат.Не съм много ентусиазиран.

--Lyubo Georgiev 00:15, 17 август 2010 (UTC)

Въпреки, че вече се познаваме (задочно), нека ви посрещна с добре дошъл и тук. Срам, не срам, но трябва да призная, че не знаех досега какво е арборист. Изглежда доста интересна професия, може би защото аз самият имам слабост към дърветата. Даже вероятно ще имам лично какво да се консултирам с вас, ако имате време. Ухилен съм А по отношение на Уикипедия, струва ми се, че доста интересно би било да напишете статия за професията си (например в английската има Arborist). Приятни мигове с Уикипедия! ЛъчезарБ/П 14:36, 23 август 2010 (UTC)
Не се притеснявайте за крайния резултат. Отначало сигурно няма да е перфектен, но каквото и да започне човек, винаги има нужда отначало да понаучи мъничко. А тук има много хора, които помагат с удоволствие, така че писането тук е почивка, а не бреме. Ако имате нужда от каквато и да било помощ, не се притеснявайте да ми пишете на беседата ми. Не се логвам всеки ден, но винаги съм щастлив да помогна. -- Григор Гачев 23:44, 25 август 2010 (UTC)

Здравейте от Лиза Мороз

Здравейте на всички, казвам се Лиза Мороз, работя в администрацията на UPS. Подготвила съм и искам да кача две статии за Никола Белопитов и съпругата му Олга Белопитова. Той е изключителен учен, човек който до голяма степен поставя основите на електропромишлеността в България. Тя е художник, доста актуален за времето си с няколко международни изложби в Австрия и Италия. За съжаление позабравена. Текстовете са ми готови, но ми е трудно да се оправя с редактирането тук. Моля за помощ! --Предният неподписан коментар е направен от Grahche (беседа • приноси) 07:53, 8 септември 2010 (UTC).

Здравей Лиза, добре дошла в Уикипедия. Пожелавам ти много приятни моменти с нея. Статиите изглеждат доста интересни и е чудесно, че си предпазлива, но не бива твърде много да се притесняваш също — Уикипедия се редактира лесно и няма нещо, което да не може да се поправи. Като начало, можеш спокойно да експериментираш например на тази страница, която е същото като Уикипедия:Пясъчник, но в личното ти пространство. Така ще можеш да свикнеш с редактирането без да се притесняваш, че може да объркаш нещо, което е публично. Разбира се, не се колебай да задаваш въпроси, когато срещаш трудности. Може да го правиш на Уикипедия:Разговори, на моята беседа или на беседата на всеки един друг редактор, който сметнеш, че може да ти бъде полезен. Макар и не съвсем пълна, все пак има доста помощна информация също, която може да ти бъде полезна. Успех! ЛъчезарБ/П 11:04, 8 септември 2010 (UTC)

казвам се Момчил

Здравейте, казвам се Момчил, живея във Велико Търново, обичам историята. Бях журналист, после започнах да правя филми само история.

Здравей и добре дошъл Момчиле. Нови редактори винаги са добре дошли. Не се притеснявай да редактираш и създаваш статии смело, ако нещо не е както трябва винаги ще се намерят хора, които ще ти помогнат и насочат, а сега успех в дебрите на уикипедия!--Ilikeliljon 08:21, 8 септември 2010 (UTC)

Любомир Ботев Петров

История, География, България, Електротехника Lubobot 17:32, 25 септември 2010 (UTC)

Добре дошли! ЛъчезарБ/П 17:59, 25 септември 2010 (UTC)

Йоана Иванова

Йоана Иванова от гр.Плевен родена 1987година.По майчинство съм и имам син на 8 месеца.Интересувам се от животни и най-вече от животните от Червената книга.Имам малко познания в областа и се надявам да мога да съм полезна..... Dudeslavka 20:06, 29 септември 2010 (UTC)

Здравей, Йоана, и добре дошла в Уикипедия! Освен редактори, с които да споделяш интересите си в енциклопедията, вероятно ще ти е интересно да научиш, че ще намериш и колеги, с които да споделяш „интересите“ си вкъщи — защото и други имат по някой малък кандидат-редактор, дето да натиска смело по клавиатурата в сюблимни моменти. Ухилен съм Пожелавам ти много приятни мигове в Уикипедия, и наистина малкият юнак вкъщи да ти е жив и здрав и много да те радва. И, действително, няма да е зле да се учи да редактира от малък. :-) ЛъчезарБ/П 21:22, 29 септември 2010 (UTC)

Dedy

Здравейте приятели,

казвам се Иван Иванов, на 43 години съм. Графичен дизайнер съм по професия, занимавам се предимно с издателска дейност в областта на изобразителното изкуство. Dedy 11:26, 4 ноември 2010 (UTC)

Здравей, Иване, и добре дошъл в Уикипедия. Имаш интересна професия, и вярвам, че има много с какво да помогнеш за обогатяването на свободно достъпното познание. Не забравяй, че не си ограничен от професионалната си област, и можеш да пишеш за всичко, стига, разбира се, винаги да посочваш благонадеждни източници. Ако срещнеш каквито и да е проблеми, не се колебай да пишеш на беседата ми или на Уикипедия:Разговори. Пожелавам ти приятно и плодотворно редактиране! Успех! ЛъчезарБ/П 16:12, 4 ноември 2010 (UTC)

Галя Атанасова

Здравейте! Казвам се Галя, икономист съм и работя като главен експерт в една агенция. Регистрирах се,за да бъда полезна и да предложа материали, които ги няма тук. ````

Иван Новаков

Здравейте, аз съм Иван Новаков от Правец. На 13 години съм и се интересувам главно от средновековната и античната история и стратегическите компютърни игри. Da3m0na 15:56, 9 ноември 2010 (UTC)

Vania Petrova

На 52 години. Обичам природата, гоблени, музика, добрите приятелства

Добре дошла в уикипедия Ваня, можеш да пишеш по които теми решиш, не само по тези, които разбираш най-много. Радваме се, когато към общността се присъединят нови редактори. Ако имаш въпроси не се колебай да попиташ, който да е от нас.--Ilikeliljon 08:29, 19 ноември 2010 (UTC)
       Д-р Развигор Дърленски, дерматолог-венеролог (специалист по кожни и венерически болсети)
       Д-р Развигор Дърленски е роден в гр. Добрич, България през 1980 г. Завършва медицина с отличие в Медицински Университет-София през 2005 година. Специализира в Катедрата по кожни и венерически болести в София. През 2010 придобива специалност по дерматология и венерология (кожни и венерически болести).  	

През 2010 г. Д-р Дърленски защитава научна дисертация на тема “Клинико-експериментални проучвания за ролята на епидермалната бариера при контактната свръхчувствителност и иритация на кожата” и придобива образователна и научна степен “доктор по медицина”.

	Д-р Дърленски е специализирал в Университетската клиника по кожни болести към LMU – Мюнхен, Германия (2010), Университетската клиника по дерматология и алергология – Charite, Берлин, Германия (2007/2008), в Университетската клиника по дерматология и алергология Schwabing –  Мюнхен, Германия (2004). 

Член е на следните организации: Българско дерматологично дружество, Европейска академия по дерматология и венерология, Европейска академия по алергология и клинична имунология, Българското дружество по алергология, Международното дружество по фармакология и физиология на кожата, Европейско дружество по контактен дерматит, Съюз на учените в България, Национално българско дружество по естетична хирургия и естетична медицина Специалните интереси на д-р Дърлеснки са в областта на алергичните кожни реакции и заболявания, екземи, атопичния дерматит, синдрома на чувствителната кожа, кожните прояви при вътрешни болести и лекарствените кожни реакции.

SDawn

Здравейте! Казвам се Зорница. Родена съм през 1979 година. По професия съм счетоводител, а имам интереси и в областта на литературата, рок музиката и фитнеса. Бих била безкрайно щастлива, ако успея да допринеса в някоя от тези области. SDawn 18:48, 23 декември 2010 (UTC)

Здравей Зорница, и добре дошла в Уикипедия! Пожелавам ти редактирането в Уикипедия наистина да ти донесе много положителни емоции, и бъди сигурна, че читателите на енциклопедията също ще ти бъдат благодарни. Ако срещнеш каквито и да е трудности, не се колебай да пишеш на беседата ми или в общата дискусия. Весели празници! :-) ЛъчезарБ/П 23:37, 23 декември 2010 (UTC)

Hittman

Привет и от мен! Даниел се казвам, набор '85. Кефя се на сайта.. още повече ми се върти идеята в главата Уикипедия да има препратки към EOL.ORG. Регистриран съм от около 4-5 години. Не съм допринесъл много, повечето все дребни нещица. Амм.. чудех се, дали трябва регистрация за всяка езикова версия на Уикипедия, щото аз с моите данни от bg.wikipedia.org не можах да се логна в английска, немска и т.н?!.. Искам да едитна нещо там, а ще ми се налага и за вбъдеще.. благодарско ;)) Хей и Честита Коледа на всички!!! --Предният неподписан коментар е направен от Hittman (беседа • приноси) 14:17, 28 декември 2010 (UTC).