Уикипедия:УикиФорум

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на старо обсъждане в именно пространство „Уикипедия“. Моля, не редактирайте съдържанието на страницата! Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

УикиФорум е разширение на възможностите на софтуера, който задвижва Уикипедия (MediaWiki 1.4), и предоставя на потребителите някои основни елементи от дискусионните форуми. Целта му е да предостави на уики-общността лесен и удобен централизиран начин за провеждане на дискусии и вземане на решения.

Можете да разгледате работеща версия на УикиФорум, както и езиковия файл на български.

Разработчиците на софтуера изискват брой гласове, за да може форумът да бъде инсталиран и достъпен за общността. Приканвам ви, независимо от отношението към мен, да изпробвате форума и да гласувате.

За

  1. Gregg беседа приноси 04:07, 18 фев 2005 (UTC)
  2. Борислав 06:18, 18 фев 2005 (UTC)
  3. Методи Колев 06:23, 18 фев 2005 (UTC)
  4. --Спас Колев 09:05, 18 фев 2005 (UTC)

Против

  1. Емил Петков 09:37, 9 мар 2005 (UTC)

Въздържам се


Коментари

Всъщност, това че могат да се колапсват нишките не е ли единственото предимство на системата? (Като изключим улеснението за "архиватора". Това, че могат да възкръсват умряли нишки, мисля не е от предимствата.) Незнам дали е само навик, но сегашните Разговори (и Архиви) ми се струват по-прегледни... --Станислав 09:22, 18 фев 2005 (UTC)

Съгласен съм със Станислав. Нишките не се групират, ами се показва само последната, подобно на списъка за наблюдение. За истинско групиране, в настройките може да се избере "Подобряване на последните промени", което е доста по-удобно и прегледно според мен (но други може да мислят другояче). Липсват например препратки към "разл", "тек" и "ист" за проверяване на промените в редакциите, което често е по-удобно при големите обсъждания. За проследяване на текущите дискусии имаме Категория:Текущи дискусии, автоматично актуализирана. И последното, за съжаление, тази система също пълни последните промени (което може да бъде и положително, зависи), които и без това гледаме. Накратко, доста съм скептичен. --5ko | Беседа 15:18, 18 фев 2005 (UTC)