Уикипедия беседа:Как да направим Уикипедия известна

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на старо обсъждане в именно пространство „Уикипедия“. Моля, не редактирайте съдържанието на страницата! Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Насочете парата в колелата, не в свирката!

В момента Уикипедия не е за хвалене и реклама. Истиски информационните статии са малко. За сметка на това, те са лошо квалифицирани и трудни за намиране, Или неквалифицирани въобще.

Така, че не надувайте свирката! Просто се погрижете за качеството. Посетителите ще дойдат сами през Гугъла. Защото е казано: Карта при играч и ... жени при истински ценител на тяхната красота.

Ние имаме точно нужда от редактори, които да се погрижат и за качеството, и за количеството. Не само от читатели и от такива дето търсят маана. Щото маана винаги може да се намери. Както е известно, всеки участва когато, както и с каквото може и му е приятно и никакво задължение няма. --5ko | Беседа 21:41, 9 дек 2004 (UTC)
Влаковете все още имат нужда от доста колела, за да се задвижат Хиля се. --Борислав 21:48, 9 дек 2004 (UTC)
Ами поне надувачите на свирката да спрат да участвуват, че ще съберат гледачи, а нещата не са още за гледане. На гол тумбак чифте пищови! А маана определено трябва да ви се намира, поне докато сдобиете реална преценка на нещата.(ИнжИнера 23:15, 9 дек 2004 (UTC))
Между другото, ако погледнете статистиката на Уикипедиите с нашия брой статии (no, he, fi), ще забележите, че броят на редактиращите (и >5, и >100) е почти точно два пъти по-голям. Луд умора няма усмивка. --Спас Колев 10:21, 10 дек 2004 (UTC)

Мощността на точния линк

Ако някой види подканяне за посещение на Уикипедия, и като отвори, налети на някоя недоизгладена статия, ще ни обяви за спамъри и няма да иска да чуе повече. Затова: подавайте точни и уместни линкове, при подходящ случай. Примерно така: [[1]] (212.36.28.41 22:58, 12 дек 2004 (UTC))

Когато даваш връзки към Уикипедия, имай предвид, че имената на страниците са кодирани чрез UTF-8, а повечето български сайтове ползват cp1251. Така че ако последвам препратката, която си дал (към Варшавско въстание), отивам на страницата Âàðøàâñêî âúñòàíèå. Просто браузърът вижда, че дир.бг е с cp1251 и така кодира кирилицата. Имам само Firefox и затова не знам как е с другите браузъри, но сигурно и при тях има проблем. --Борислав 23:09, 12 дек 2004 (UTC)