Шаблон беседа:Природна забележителност

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Някой дали може да поправи шаблона, за да може да се използват и други карти, освен на държавата, в която е забележителността? Искам в Охридския чинар да сложа карта на Охрид, а не на цяла РМ.--Алиса Селезньова (беседа) 11:28, 21 октомври 2017 (UTC)[отговор]

✔Готово Готово — Luchesar • Б/П 12:42, 21 октомври 2017 (UTC)[отговор]

Отделно това „Създаден“ в шаблона, не е ли по-добре да се появява като „Обявен“?--Алиса Селезньова (беседа) 11:30, 21 октомври 2017 (UTC)[отговор]

Необходимост, структура, МЕП и необходими подобрения[редактиране на кода]

Този шаблон определено е копиран от шаблона {{Национален парк}}. Затова и има несътветствия със заглавието – не може „природна забележителност“ да бъде „създадена“, тя е „обявена“ или „регистрирана“. Но има и други въпроси:

  • Ако ще е необходим само защото има подзаглавие „природна забележителност“ и повтаря другия – защо изобщо го има? И защо на статиите са сложени заглавия в бокса – Природна забележителност „Еди коя си“, като отдолу има пояснение?
  • На кои други шаблони в Уикипедия съответства – МЕП?
  • Какви други полезни данни могат да се включат, за да е полезен и различен от шаблона „Национален парк}“. Примерно – „височина“, „тип“.
  • Трябва ли да има „Местонахождение“ и също „Най-близко селище“, като в „Местонахождение“ може да се запише „край еди какво си“?
  • Къде следва да се слага шаблона? Примерно – Какво му е мястото в Урвич (Кокалянски), което е крепост (урбанизирана територия)?

--Rumensz (беседа) 17:38, 27 януари 2019 (UTC)[отговор]

В така съществуващият шаблон, според мен, ще е добре да се изписва срещу местонахождение природногеографската област, в който се намира (Примерно: Западни Родопи, Източна Стара планина, Рила за България или друго в съответната страна). Вместо най-близко селище, да е административна територия или нещо по-благозвучно, за да се запишат селищата, в чиято територия се намира дадената природна забележителност. В документите се използва дата на обявяване. Дата на построяване в шаблона за национален парк е нелепо. Понеже има няколко категории защитени територии би било добре да има възможност текста под заглавието да се променя. Както излиза при Буйновско ждрело примерно природна забележителност в България (между заглавието и снимката), ще е добре да излиза национален парк, природен парк, резерват, поддържан резерват, защитена местност, природна забележителност или защитена зона от Натура 2000. Но основните данни са: име, снимка + описание, карта, държава, координати (които идват от уикиданни), природногеографска област, селища, в чиито землища се намира, площ, дата на обявяване, уеб страница и брой посетители (ако е един шаблона, в България няма данни, защото няма входна такса за тях и няма как да се отчитат посетителите) и общомедия (което пак от Уикиданни може да идва). Ако има възможност този текст да се променя в съответствие на дадената категория защитена територия или зона от Натура 2000 няма да има смисъл от отделни шаблони за всяка една от тях. Относно крепостта Урвич при Кокаляне (има и още доста такива примери) и природната забележителност Урвич са си за две отделни статии.--Спасимир (беседа) 18:50, 27 януари 2019 (UTC)[отговор]