i-Карли

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Посетете iCarly.com- http://www.icarly.com/

iCarly (на български- „i-Карли“) е тийнейджърски американски сериал на Дан Шнайдер, разпространен от компанията Nickelodeon.

Сюжет[редактиране | edit source]

Карли е симпатична тийнейджърка, автор и водещ на домашно интернет шоу - "i-Карли" (Ай Карли). Тя живее с по-големият си брат и настойник Спенсър, който  същевременно продуцира шоуто от импровизираното си таванско студио. Заета да търси решение на проблемите на собственото си юношество, Карли никога не е имала амбиции да стане известна.Всичко започва съвсем случайно, когато инцидентно е избрана да ръководи училищното шоу за таланти. Тя и нахаканата й най-добра приятелка Сам превръщат прослушването на кандидатите в истинско шоу, което приятелят им Фреди записва и качва в интернет, без да им каже. Интересът пред компютрите нараства лавиноообразно, зрителите искат още и още. Заедно със Сам Карли успява да превърне започнатото от Фреди в домашно интернет шоу, в което има от всичко за всеки - комедийни скечове, конкурси за таланти, интервюта, готварски рецепти, полезни съвети, лични драми...

Герои[редактиране | edit source]

*КАРЛИ*-типична тинейджърка, като изключим това, че продуцира свое собствено шоу. Тя живее в изчанченото таванско помещение на по-големия си брат, понеже родителите й са в чужбина. Тя и нейните приятели Сам и Фреди никога не са и мечтали, че ще бъдат кибер знаменитости, а ето че "i-Карли" е голям хит.

*САМ*-Най-добрата приятелка на Карли, Сам, непрекъснато изпада в неприятни ситуации - тя прекарва твърде много време в кабинета на директора. И все пак на Карли й харесва, че Сам е непредсказуема, откачена и забавна, и най-вече добра приятелка.

*ФРЕДИ*-съсед на Карли и един истински техно маниак. Той си пада по Карли, откакто се помни. Без технологичните познания и ноу-хау на Фреди "i-Карли" щеше да се провали. За щастие, той е готов да направи почти всичко за Карли, при все че тя иска да си останат само приятели.

*СПЕНСЪР*-Когато родителите на Карли са командировани отвъд Океана, Карли отива да живее при по-големия си брат Спенсър. Той е ексцентричен и целеустремен художник, който е превърнал таванското помещение, в което живее, едновременно в ателие и в галерия за изчанчените си скулптури.

Статия:Йоана

i-Карли[редактиране | edit source]

В България сериалът се излъчва по Super7, TV7 и Nickelodeon.

Външни препратки[редактиране | edit source]