i-Карли

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

iCarly (на български- „i-Карли“) е тийнейджърски американски сериал на Дан Шнайдер, разпространен от компанията Nickelodeon.

Сюжет[редактиране | edit source]

Карли Шей (Миранда Косгроув) е тринадесетгодишна тийнейджърка (в първия сезон), която, по нареждане на учителката ѝ, заедно с приятелката си Сам Пукет (Джанет Макърди) снима „талантливи деца“ от училището ѝ. Приятелят ѝ Фреди Бенсън (Нейтан Крес) по грешка качва в интернет как Карли и Сам си говорят смешки, зрителите ги харесват, и искат следващо шоу. Така, Фреди предлага на Карли и Сам да направят седмично предаване и да го кръстят i-Карли (i от интернет, а Карли, заради Карли), а той да бъде техническият продуцент. Така, малко по малко, те стават известни интернет звезди.

Карли има и по-голям брат, Спенсър Шей (Джери Трейнър), с когото живее и който трябва да се грижи за нея, макар и понякога да изглежда обратното.

Персонажи[редактиране | edit source]

  • Карли Шей (Миранда Косгруов) — мила и любезна, съседка на Фреди, който е влюбен в нея, но не и тя в него. Най-добрата ѝ приятелка е Сам. Има по-голям брат. Карли получава високи оценки, предимно отлични.Винаги е в добро настроение (много рядко в лошо).
  • Сам Пукет (Джанет Макърди) — пълна противоположност на приятелката си Карли, злобна, неприятна, мързелива, лакома, заядлива и слаба ученичка. Според Карли, Сам е добър човек. Постоянно се заяжда с Фреди, макар че се целуват в няколко епизода (за първи път в епизода iKiss от втория сезон).
  • Фредуард (Фреди) Бенсън (Нейтан Крес) — съсед на Карли, който е влюбен в нея, макар и тя да го приема само като приятел. Той е техническият продуцент на интернет шоуто на Карли и Сам — iCarly. Постоянно е измъчван от Сам. Майка му много се притеснява за него и често го засрамва публично.
  • Спенсър Шей (Джери Трейнър) — големият брат на Карли. Живее с Карли и би следвало да се грижи за нея, но понякога изглежда обратното. Спенсър е скулптор. Носи светещи чорапи, които взима от приятеля си Соко.
  • Гиби Корнелиъс (Ноа Мунк) — приятел на Карли, Сам и Фреди от училището. Гиби е в главна роля в четвъртия сезон.

i-Карли[редактиране | edit source]

В България сериалът се излъчва по Super7, TV7 и Nickelodeon.

Външни препратки[редактиране | edit source]