Беседа:Абрит (нунатак)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Ще изложа съвсем накратко своето виждане за понятието „източници“ и защо посочените англоезични статии в „Бележки“ на моята последна редакция на статията „Абрит (нунатак)“ НЕ СА ИЗТОЧНИЦИ.

Даден, най-общо казано, „материал“ е ИЗТОЧНИК за конкретна статия, когато данни, информация от него са ВКЛЮЧЕНИ КАТО ЧАСТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА и е необходимо по известни причини да се съобщи откъде именно са взети.

Това виждане е в съгласие с поясненията и указанията, изложени в „Уикипедия: Цитиране на източници“.

В статията „Абрит (нунатак)“ НЕ Е ползвана информация от англоезичните статии в "Бележки" на моята последна редакция, тя НЕ СЪДЪРЖА информация от тях и следователно те НЕ СА НЕЙНИ ИЗТОЧНИЦИ.

Споменатите англоезични статии съм посочил в „Бележки“ поради липсата засега на съответни български статии за седемте обекта в Антарктида. Ако имаше български статии, бих оградил имената на всеки от тези обекти с двойки правоъгълни скоби за връзка със статиите и по този начин последните щяха да осигурят на читателите конкретна по-широка информация за обектите, а не само споменаване на вида и имената им.

Когато се създаде българска статия за някой от тези обекти, съответната отправка към англоезична статия би трябвало да се премахне.

Във връзка с изложените причини, след редакцията „20:26, 11 март 2019‎ Сале“ съм постъпил според бележките към нея, както следва:

– „препратка – има статия за нунатак“ – не разбрах тази бележка и нямам действие; нали тъкмо защото има статия за нунатак, в своята редакция съм отправил към нея, като съм оградил думата с двойки правоъгълни скоби – нунатак;

– „Уикипедия не може да се самоцитира в източници“ – приех бележката; след като възстанових своята редакция, премахнах от съответното заглавие думите "и източници" – които създават формалното смущение, след което заглавието остана само "Бележки";

– „форматиране: URL (ползвайки Advisor)“ – приех бележката.

Ако приемате за основателни моите мотиви за последната ми редакция на статията „Абрит (нунатак)“, бих помолил да я възстановите. Аз няма да се връщам повече към статията.

Penssio (беседа) 19:42, 24 март 2019 (UTC)[отговор]