Беседа:Александър Станишев

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

1. По някаква причина г-н/г-жа с псевдонима [...] отказва да добави в статията за Александър Станишев едно от най-важните и общоизвестни на всеки човек занимавал се поне мъничко с история обстоятелства покрай живота му - начина, по който е умрял. Това обстоятелство е от изключително значение за рисуването на личността на Станишев и е уникално тъкмо за него, поради което е необходимо да бъде достъпно в интернет. Вече живеем след 1989 г. и е нормално да се споделя свободно обективно вярна информация без партийна цензура.

Като лекар г-н Станишев е обявявал смъртта на всеки екзекутиран преди да дойде и неговия ред. Моля г-н/г-жа "Протогер" да отдели време и да разгледа: Савойска, Йоанна царица, Спомени (Университетско издателство "Св. Климент Охридски", 1991 г.), стр. 143 "Изглежда, че на всеки убит Станишев е проверявал пулса и слагал ухо на сърцето му. Има върховното себеотрицание да повтори това задължение толкова пъти, докато остане сам и последен, за да бъде убит."

2. По някаква причина г-н/г-жа [...] намира за "спорна промяна" фактът, че пожелах да се отстрани изречение, разкриващо някакво предполагаемо отношение на г-н Станишев към партизаните по един тенденциозен и нецялостен начин. Като министър на вътрешните работи г-н Станишев има не просто едно изказване, а цяла политика спрямо партизаните. Ако желаете тя да се разгледа моля някой да отдели време и да попълни повече информация за естеството на партизанското движение, неговите връзки със СССР, неговата заплаха за вътрешния ред на държавата, численост и прочие. Тогава попълнете конкретните мерки, нареждани от г-н Станишев. Тяхната ефикасност, цели и така нататък. Така статията би имала професионален и научно сдържан вид и би избегнала впечатлението на жълтина, което оставя в момента. "А пък той казал на еди-си-кого еди-си-какво!"

3. По някаква причина г-н/г-жа [...] отказва да приеме промяна, която да замени изречението: "Къщата му в София в 1978 година е обявена за паметник на културата."[11] С "Къщата му в София е обявена за паметник на културата през 1978 година." По този начин се избягва наслагването на "в" - "в София, в 1978 г.", да не говорим, че е по-правилно да се каже "през" дадена година, а не "в" дадена година. — Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 85.118.77.80 (беседа)

Споделяйте информация, но цитирайте източници. Също така не забравяйте, че това е енциклопедия, а не справочник и не всяка информация има място тук. Тенденциозното, според Вас, твърдение е подкрепено с източник коректно. Това спомага за неутралността на статията. „През“ или „в“ за години са все верни начини за изписване. Но не е нужно да съкращавате година на г. И съдейки по историята на статията, редакциите ви са спорни не само според мен, а и според доста други редактори тук. Така че вземете си бележка, моля. --Протогер (беседа) 10:28, 5 февруари 2022 (UTC)[отговор]
Не атакувайте персонално други редактори, когато става въпрос за принципни проблеми! Апропо, сарказмът Ви към „псевдонимите“ на другите редактори е неуместен, като се има предвид, че Вие пък сте напълно анонимен.
— Luchesar • Б/П 10:53, 5 февруари 2022 (UTC)[отговор]
И да Ви напомня и аз за източниците, тъй като явно не сте прочели достатъчно внимателно какво Ви отговорих на m:User talk:Iliev#PSS_9_block_appeal_20220204210531. За Ваше удобство го копирам и тук:

That being said, please do not delete information from the articles that has been properly sourced from reliable sources. This is often considered vandalism—even more so when you replace properly sourced information with unsourced one. Please keep in mind that original research isn't allowed on Wikipedia. Instead, especially when you don't have experience editing Wikipedia, you are encouraged to engage in a discussion with the other editors: express your opinion on the article's talk page, including what changes you propose to be made to the article. If you insist on making the changes yourself, then do properly source the information you enter and don't remove already sourced information without really good reason (not liking it is not a good reason).

— Luchesar • Б/П 10:57, 5 февруари 2022 (UTC)[отговор]

Има една швейцарска писателка Barbara Stanischeff [1] [2], р. 1948, за която мисля, че в внучка на проф. Станишев от големия му син Александър (1919 – 1990) [3] (студент в Германия и така се е спасил от комунистите), по-точно от първия брак на сина. Във всички случаи е от кукушките Станишеви и явно е знаела роднините си в България, защото превежда на немски книга на Олга Кръстева – от рода Арап-Нако Станишеви (сродници на професора). --Randona.bg (беседа) 19:35, 10 април 2024 (UTC)[отговор]