Беседа:Виница (квартал на Варна)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Квартал или село[редактиране на кода]

Виница е по-скоро квартал на Варна.. мисля, че така се води. --Webkid 08:55, 5 юни 2004 (UTC)[отговор]

Сигурно така е прието, но в базата данни на Есграон (500 k), в община Варна има "село" Виница, за разлика от Варненските "райони" Одесос, Приморски и др. Вероятно официалният статут на Виница си е село, със собствен кмет и т.н. Друго ме учудва, в същата база данни, във Виница има двама жители с постоянен адрес и нито един с "постоянен и настоящ адрес" (който ние използваме за брой жители). --5ko | Беседа 14:16, 5 юни 2004 (UTC)[отговор]
Хехе, ами един от класа живее във Виница от 10 години, така че е повече от очевидно, че информацията на Есграон е грешна. :))) --Webkid 14:18, 5 юни 2004 (UTC)[отговор]
За броя на жители да, но едва ли за статута на селото. --5ko | Беседа
Къде другаде можем да проверим за статута? --Борислав Б 06:07, 1 окт 2004 (UTC)
Галата също е квартал на Ваарна, даже по-късно от Виница :) Мисля, че Виница е квартал на Варна още от 1970-те, ако не и по-отрано. Нямам спомен. Но е квартал на Варна. Дали има някакъв особен статут, не знам. Знам, че билетите за автобус дотам са си градски - по 50 ст., а и телефоните са варненски. Освен това, на картата на Варна присъства като "квартал Виница".--Хари 09:08, 1 окт 2004 (UTC)
Според сайта на Община Варна такова животно няма (нито район, нито кметство). Проблемът явно е в данните на ГРАО. Последния път изчистиха няколко подобни села, някой ден сигурно и това ще изчезне... --Спас Колев 11:04, 1 окт 2004 (UTC)
Не е вярно, че според сайта на Община Варна няма такова животно усмивка. Вижте например Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Варна. Там квартал Виница се споменава нееднократно. Все пак, живея във Варна и ми е чудно как на някого му изглежда, че Виница не е квартал на Варна. --Хари 17:45, 8 окт 2004 (UTC)
Мисля, че най-правилното, което можем да направим, е да изтрием страницата. Едва ли ще създаваме статии и за кварталите :-). --Борислав Б 16:55, 5 ное 2004 (UTC)

Аз бих оставил първия параграф и картата с точка — защо да нямаме статия по въпроса? Даже може на други заблудени да помогне... --Станислав ­ 17:56, 5 ное 2004 (UTC)

На всички, на които им е чудно: статията е създадена автоматично от базата с данни от ГРАО. Картата също е създадена автоматично, от базата с данни от US NGA. Координатите са от indexmundi, а надморската височина: от fallingrain. Като в официалните данни от държавния ни институт пише С.ВИНИЦА в община Варна (а не квартал или район, както районите на Варна или София), автоматичната програма си е помислила, че такова населено място има и че то е село, както за останалите села - затова имаме статия. Измежду останалите пет хиляди статии за населените места също може да има някоя грешка, така че претърсете ги. --5ko | Беседа 09:28, 6 ное 2004 (UTC)

За да не остане и най-малкото съмнение за Виница дали е село или квартал на Варна, поинтересувах се и научих, че е квартал на Варна от 20 април 1975 г.--Хари 12:35, 9 ное 2004 (UTC)

Виница и инфраструктура[редактиране на кода]

Виница е квартал по принцип но де факто е по зле и от село защото всяко село наблизо има спортна площадка и изградена канализация.