Беседа:Социалистическа федеративна република Югославия

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Има нещо много важно, което е пропуснато в статията. Не са обяснени основните разлики между югославския и съветския модел социализъм.

Следните изречения трябва да присъстват в текста:

В Югославия в земеделието преобладава частната собственост. Югославяните са можели да пътуват и да работят на Запад. (И с парите изкарани там, се върнаха в родината си и си построиха къщи.) В България не беше така ! Предприятията са били на работническо самоуправление. Религията е била свободна. Икономическия модел е бил пазарен социализъм.

Това го има в английската и руската версия.


Тези изречения щом не са написани в текста, все едно нищо не сте писали за СФРЮ !


Щом е свободна енциклопедия всичко трябва да бъде кратко и ясно - а го няма най-важното !

За Франция и НАТО[редактиране на кода]

Тук сравнявате напускането на НАТО от страна на дьо Гол, с Албания и Югославия. Това е неудачно сравнение. Защо Франция напуска НАТО? Казаха причината по тв Алфа. Не си спомням точно, но американците поискали нещо от дьо Гол, той казал, че не може да го даде, те отвърнали: "Нали сте с нас съюзници в НАТО?", дьо Гол отговорил - "така ли? Тогава напускаме НАТО !"

Как е възможно това?[редактиране на кода]

Твърди се в текста, че България не е получавала съветско въоръжение за армията си?! Всеки човек, който е живял повечко време в социализма, ще ви изсмее на това изречение. За това твърдение не са посочени източници ! Ами че цялата статия няма източници. Трябва да се преработи изцяло, и да се включи секция Култура. В България все още се слушат песни от Югославия преди разпада й. Говоря основно за турбо-фолка. А и след това също - сръбска музика у нас се слуша яко ! Много повече отколкото англо-саксонска...--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 79.124.10.34 (беседа) 07:39, 8 юни 2020 (проверка)