Беседа:Темска

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Бих искал да помоля и тук, както и в резюмето на тази редакция, Mpb eu да спре да вкарва неенциклопедична информация, неграмотности, както и подвеждаща такава. Няколко примера:

  1. Този източник - Пирот и срез Нишавски, 1801-1918. Грађа. Књига Прва 1801-1883, Сабрао и приредио Илија Николић, Пирот 1981, с. 340, 346, 573 е посочен, за да докаже употребата на името „Темско“ в миналато и се основава на документи от миналото; да се използва за нещо друго е поредна фолшификация на един вече компрометирал се с подобни действия редактор.
  2. Темска не е в Западните покрайнини. За сверка Mpb eu може да погледне самата статия Западни покрайнини.
  3. Да се поправя „ханета“, „тимар“, „диздар“ и др. с главна буква (когато не са в началото на изречение) е неграмотно. Моля да се спре и този вид разрушаване на статии. Упорството означава вандализъм.
  4. В изречението „След комунистическия преврат на 9 сепрември 1944г. и окупацията на страната от съветски войски районът е предаден от установения режим на съидейниците му - югославските партизани по Московското примирие подписано на 28 октомври 1944 г.“ има информация, която не засяга селото, има смислови неясноти, както и фактологически грешки. Аз съм на същите позиции като Mpb eu по отношение на събитията от 9 септември 1944 г., но за тях следва да се пише (грамотно и коректно), където им е мястото.--Akeckarov (беседа) 11:18, 18 април 2015 (UTC)[отговор]