Десет ярда

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Десет ярда
The Whole Ten Yards
РежисьориХауърд Ду
СценаристиМитчъл Капнър
Джордж Гало
В ролитеБрус Уилис
Матю Пери
Аманда Пийт
Кевин Полак
Наташа Хенстридж
МузикаДжон Дебни
РазпространителГала Тийм (2005)
Премиера7 април 2004 г.
(Германия)
Времетраене99 минути
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Хронология
Девет ярда
Външни препратки
IMDb Allmovie

Десет ярда“ е американска комедия от 2004 г., режисиран от Хауърд Деут и продължение на филма от 2000 г. „Девет ярда“. Той се основава на героите, създадени от Мичъл Капнер, сценарист на първия филм. Във филмът участват звездите Брус Уилис, Матю Пери, Аманда Пийт, Наташа Хенстридж и Кевин Полак.

Премиерата е на 7 април 2004 г. в Северна Америка. За разлика от първия филм, който е търговски успех, въпреки че получава смесени отзиви, „Десет ярда“ е сериозен рейтингов и търговски неуспех.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Благодарение на фалшифицирани стоматологични записи, доставени от бившия му съсед Николас „Оз“ Озерански (Матю Пери), пенсионираният убиец Джими „Тюлипът“ Тудески (Брус Уилис) сега прекарва дните си, като непрекъснато почиства къщата си и усъвършенства кулинарните си умения със съпругата си Джил, предполагаем убиец (всички, които тя е наета да убие, умират преди това при странни инциденти). Междувременно Оз е женен за бившата съпруга на Джими, Синтия, и има зъболекарски кабинет в Калифорния, и сега очакват първото си дете, но връзката им се усложнява поради прекомерната параноя на Оз за сигурността, както и тайните срещи на Синтия с Джими.

Участват[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

На 25 май 2016 г. bTV Action излъчи филма с български дублаж за телевизията. Дублажът е от Андарта Студио. Екипът е от:

Преводач Гергана Стойчева-Нуша
Тонрежисьор Николай Станимиров
Озвучаващи артисти Петя Силянова
Весела Хаджиниколова
Кристиян Фоков
Иван Петков

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата The Whole Ten Yards в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​