Кари Брадшоу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Кари Брадшоу е главната героиня от американския телевизионен сериал „Сексът и градът“. Ролята се изпълнява от Сара Джесика Паркър. В българския дублаж се озвучава от Силвия Лулчева.

Сериалът на HBO „Сексът и Градът” (Sex and the City) е създаден по едноименната книга на Кандис Бушнел. Образът на Кари и нейните приятелки води до един нов, еволюционен поглед върху живота на неомъжените жени над 30 години. Тези момичета показват на света, че водят великолепен, бляскав и забавен живот, без да се грижат за пет деца, да живеят в къща извън Ню Йорк и да стоят по цял ден в кухнята. Брадшоу води рубрика във вестник „Ню Йорк Стар“, наречена „Сексът и Градът”. Всяка седмица тя пише статии, в които разисква различни теми, породени от сексуалния ѝ живот и този на нейните приятелки – Миранда Хобс, Саманта Джоунс и Шарлот Йорк. Тези великолепни неомъжени момичета минават през редица връзки с различни мъже, но в края на сериала всяка една от тях е открила любовта на живота си. През шестте сезона Кари има две основни връзки върху, които се гради сюжетът. Това са Ейдън Шоу (в ролята Джон Корбет) и любовта на живота ѝ Тузара/Джон Престън (в ролята Крис Нот).

Животът на Кари Брадшоу става обект на подражание за много жени по света.

Ето и някои от най-запомнящите се цитати от филма:

Oблечени от глава до пети в любов.И това е единствената марка,

която никога не излиза от мода.

В живота на неомъжената жена има три важни първи неща -първият път, когато правиш секс,първият добър секс и първото посещение

в апартамента на мъжа,с когото ходиш.

В крайна сметка, сезоните се менят.Също така и градовете.Хора идват и си тръгват от живота ти.Но е много приятно да знаеш, че тези

които обичаш винаги са в сърцето ти…И ако си голям късметлия... са на един полет разстояние.

Единственото нещо което сам правила в кухнята,е безпорядък.И няколко малки пожара.
Мъжете може да са открили огъня,но жените са открили как да си играят с него.
Когато си млада,целият ти живот е в преследване на забавленията.След това порастваш и се научаваш да бъдеш предпазлива-може да си разбиеш главата или сърцето.Оглеждаш се,преди да скочиш и понякога не скачаш,защото не винаги има кой да те хване,а в живота няма предпазна мрежа.Кога престана да бъде забавно и стана опасно?