Мед Дисънт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мед Дисънт
Основана2006
ОснователДипло
СтатусАктивна
РазпространителУорнър Мюзик Груп
Жанр
СтранаСъединени американски щати
Място
Уебсайтmaddecent

Мед Дисънт е музикална компания, създаден от Дипло в Лос Анджелис. Лейбълът популяризира стила мумбатън, който влиза в категорията електронна денс музика, създаден от DJ Дейв Нада. Жанрът на лейбъла е популяризиран предимно от Дилън Франсис след сътрудничеството му с Дипло на фестивал през 2012 г. с трака „Que Que“. Компанията е известна и с Мед Дисънт Блок Парти – серия фестивали в големи градове.

История[редактиране | редактиране на кода]

Мед Дисънт е основана през 2006 г. от Дипло. През 2010 г. лейбълът се мести от Филаделфия в Лос Анджелис. Мед Дисънт печели повече внимание през 2012 и 2013 година, като един от световните успехи на компанията е песента на Бауър „Harlem Shake“, който стана огромен хит в Ютюб.

От 2008 г. насам лейбъла издава фестивали в множество градове под името „Мед Дисънт Блок Парти“ в САЩ. Първоначално фестивала е започнал в много по-малък мащаб с наета палатка и барбекю на улица във Филаделфия. Събитието е в съответствие с цялостната концепция на лейбъла, а именно да представи глобалната поп и денс музика.

През 2013 година за Коледа пускат различни сингли от каталога си, смесени с коледни песни. Те са компилирани в осем-траково и пи, озаглавено A Very Decent Christmas.

През 2016 г. Мед Дисънт пуснаха втори лейбъл – Гуд Инъф.

Изпълнители[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]