Метафизика (списание)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Метафизика“
International Journal of Philosophy and Interdential Studies
Съкратено заглавие (ISO 4)Metafizika
Дисциплинафилософия
ЕзикАнглийски
Редактирано
от
Аладин Меликов
Детайли, свързани с публикуването
ИздателInternatioanl Metafizika Center
История на публикуването2017–настояще
Периодичностчетвърт
Свободен достъпда
Индексиране
ISSN2616-6878
(печатно издание)
2617-751X
(онлайн)
LCCN2616-6879
OCLC номер1117709579
Външни препратки
Метафизика в Общомедия

„Метафизика“ (на английски: Metafizika International Journal of Philosophy and Interdential Studies)[1] е международно списание за философски и интердисциплинарни изследвания, публикувано в Република Азербайджан.[2] Той предоставя на читателите научни статии, свързани с азербайджанската и световната философия, история, култура, литература, изкуство и други области на науката.[3]

История[редактиране | редактиране на кода]

Списание „Метафизика“ е регистрирано в Министерството на правосъдието на Република Азербайджан през 2017 година под номер 4144.[4] Списание „Метафизика“ излиза 4 пъти годишно. Всички статии в списанието на азербайджански, турски, руски, английски, персийски и арабски език се приемат и отпечатват, ако получат положително мнение от експерти.[5] С решение на Президиума на Висшата атестационна комисия към президента на Република Азербайджан списание „Метафизика“ е включено в списъка на периодичните научни издания, препоръчани за публикуване на основните резултати от дисертации в Република Азербайджан по философия и социология, политически науки и педагогика.[6] Списанието по метафизика организира дейността си в съответствие със законите на Република Азербайджан, собствения си устав и изискванията на международните стандарти.[7] Основната цел на списанието е да даде достойни приноси за развитието на науката, да запознае научната общност с тях, като отразява изследванията, провеждани в областта на философията, теологията, социологията, психологията, историята, филологията, педагогиката, правото, политическите и икономическите науки на страниците си, както и да запознае научната общност с проблемите, които могат да доведат до широки научни дискусии.[8] Това е да допринесе за широкото разпространение на резултатите от изследвания на ниво интердисциплинарен подход, изследвания върху парадигмите и иновациите на науката, които ще създаде научна дискусия сред учени и изследователи.[9][10]

Раздели на списанието[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Метафизика вестник ISSN портал // issn.org. 2018-27-10. (на английски)
  2. journal-index.org. METAFIZIKA INTERNATIONAL JOURNAL OF PHILOSOPHY AND INTERDISCIPLINARY STUDIES // journal-index.org.
  3. idealonline.com.tr. Metafizika // idealonline.com.tr.
  4. Scholar Article Journal Index. Journal Information: ​​Title : Metafizika // Scholar Article Journal Index. (на английски)
  5. ICI World of Journals. ICI World of Journals METAFİZİKA // ICI World of Journals. (на английски)
  6. Излезе новият брой на списание "Метафизика" (2022/2). // sesqazeti.az. 2022-06-03. (на азербайджански)
  7. Списание „Метафизика“ е регистрирано в международния импакт фактор индекс // science.gov.az. 2018-10-29. Архивиран от оригинала на 2022-11-29. Посетен на 2022-11-29. (на азербайджански)
  8. "Регистрация на списание "Метафизика" в престижния международен индекс" // azertag.az. 2018-08-28. (на азербайджански)
  9. academia.edu. Metafizika Journal in Academia.edu // academia.edu. (на английски)
  10. В новия брой на сп. "Метафизика" са публикувани и научни статии на изследователи, живеещи в чужбина // azertag.az. 2022-09-09. (на азербайджански)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]