Намиказе Минато

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Минато Намиказе (波風ミナト, Namikaze Minato) е герой от мангата Наруто. Той е четвъртото Хокаге. Наричан е още Konoha's Yellow Flash (木ノ葉の黄色い閃光).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Детски години[редактиране | редактиране на кода]

Минато Намиказе е роден на 25 януари. В Академията учи заедно с бъдещата си жена Кушина Узумаки. Мечтае да бъде забелязан от всички като стане Хокаге.

Докато учели в Академията, Кушина била отвлечена от Кимогакуре, които искали да използват чакрата и за да контролират Деветоопашатата лисица. Докато пътували към град Кумо, тя късала по няколко кичура от косата си и ги пускала на земята, с надеждата, че някой ще забележи отсъствието ѝ и ще я потърси. Минато бил единственият, който тръгнал да я търси. След като я спасил, признал на Кушина, че много харесва червената и коса. Тя също го харесала и започнали да излизат.

Завършил е с отличен успех на десет годишна възраст и се присъединил към екипа на Джирая, който проявявал голям интерес към него. Преди да поеме най-високия пост на управление, той води отряда на Какаши Хатаке и Обито Учиха.

Хокаге[редактиране | редактиране на кода]

Минато е избран за Хокаге, още ненавършил 30 години. Той и Кушина решават да имат дете и да го кръстят Наруто, като героя в една от книгите на Джирая. Заради духът на Деветоопашата лисица, живеещ в нея, тя трябвало да роди на скришно и безопасно място. Малко след като Наруто се родил, маскиран мъж се опитал да убие новото семейство. Отвлякъл Кушина и освободил Деветоопашата лисица. Това предизвикало огромен хаос и разрушения в селото, с които Минато трябвало да се справи като Хокаге и да защити селото си. Кушина, на ръба на смъртта, предложила отново да запечатат Лисицата в нея. Той решил да я сложи в Наруто, заедно с малко от своята чакра и така двамата родители жертвали живота си.

Завръщането[редактиране | редактиране на кода]

Шестнадесет години след смъртта на Минато идва инвазията на Пейн. В битката, Наруто е на път да загуби контрол над Деветоопашатата лисица, когато Минато се появява в съзнанието му.

Помага му да овладее Лисицата и му казва, че зад Пейн стои някой друг. (Което е важно за развоя на битката.) Това, че се е запознал с баща си, дава на Наруто сили да продължи сражението. Минато опровергава твърденията, че се е провалил още преди 16 години в опита си да помогне на народа си. За него мисията е изпълнена. Той е спасил селото от Деветоопашатата лисица – чрез сина си.

Характер[редактиране | редактиране на кода]

Според Джирая и Цунаде, Наруто използва почти същите атаки като баща си, но по характер е бурен като майка си. Минато е спокоен и уравновесен човек. Изпитва респект към тези около него, не обича да говори за чуждото минало. Според познатите му е един много приятен човек, обича семейството си и прави всяко нещо с основателна причина. Харесва и книгите на Джирая.

Освен това е един от най-силните нинджи съществували някога, (*Спойлери*) – Даже може да победи най-силните форми на Хаширама, Мадара, Обито, Итачи, Какаши (DMS), Might Guy (8-gate), Саске, Кабуто и много други със силите си (Minato KCM, Perfect Sage Mode, The Flying Thunder God Technique (Flying Raijin) и още много други), много хора не биха го признали, но това е признато от самия създател на анимето Наруто и Наруто (Ураганни хроники) – Масаши Кишимото.

В селото всички го обичат и затова бива избран за Хокаге.

Външен вид[редактиране | редактиране на кода]

Минато е средно висок, с руса коса и сини очи. Според Джирая това привлича погледите на много жени. Наруто много прилича на него. Обикновено носи униформата си със знаците на Коноха – дълго яке и сандали. След като става Хокаге, започва да носи яке с надпис: „Четвъртото Хокаге“ (四代目火影), написано вертикално на гърба му.

Способности[редактиране | редактиране на кода]

Според Джирая, Минато е един от най-надарените войни, живели някога. Той е прочут с невероятната си бързина и рефлексите си. Минато е и създателят на Расенган, но така и не успява да го довърши преди смъртта си. Минато владее и телепортирането с печат. Привързан за кунай или за враг, печата позволява на Минато да се телепортира на мястото, където е печата и да атакува враговете на момента. Тази негова способност му носи името „Жълтата Светкавица на Коноха“. Смятан е от мнозина за най-талантливото и силно шиноби живяло някога.