Фанфан

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Фанфан
Fanfan & Alexandre
РежисьориАлександър Жарден
ПродуцентиАлен Терзиян
СценаристиАлександър Жарден
В ролитеСофи Марсо
Венсан Перез
МузикаНикола Жорел
РазпространителГамонт
Премиера16 юни 1993
(Германия)
Времетраене86 минути
СтранаФранция
Езикфренски
Външни препратки
IMDb Allmovie

Фанфан (Fanfan & Alexandre) е френска романтична комедия от 1993 г. със сценарий и режисура на Александър Жарден и с участието на Софи Марсо и Венсан Перез.[1] Филмът е базиран върху бестселъра на режисьора от 1990 г., който е преведен на над 20 езика, включително и на български език под заглавието „Фанфан: Вълноломът на страстта“ (1991 г.).[2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Александър (Венсан Перез) е ядосан на годеницата си, Лор (Марин Делтерме), чиято идея за романтичен подарък за Свети Валентин е чифт топлинки. Страстта и магията на тяхната ранна връзка са заменени от рутина и скука. Нуждаейки се от малко почивка, Александър посещава крайбрежната вила на своите приятели, Ти (Жерар Сети) и Мод (Мишлин Прел). Там той се запознава с красива, млада жена, Фанфан (Софи Марсо), която е внучка на Мод и студентка в училището ѝ, следвайки да стане парфюмерист. Въпреки че нощта прекарват в едно легло, Александър избягва всякакъв физически контакт.

Александър и Фанфан доверяват своите нарастващи чувства съответно на Ти и Мод. Александър измисля план, в който той ще ухажва Фанфан без да признава какво изпитва към нея. Това води до раздразнението на Фанфан, чиито чувства към Александър са не по-малко силни.

Фанфан успешно кара Александър да ревнува чрез своя колега, Пол (Бруно Тодескини). В крайна сметка Фанфан разбира, че благодарение на Александър се е сдобила с мечтаното си студио. Тя кара Александър да направи своя избор, или да я допусне физически до себе си или никога повече да не я види.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Цитирани
  1. Fanfan // Internet Movie Database. Посетен на 20 септември 2011.
  2. Fanfan // Moviefone. Посетен на 20 септември 2011.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]