Чернова:Боргин и Бъркс

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Боргин и Бъркс е магазин за предмети свързан с черните изкуства той се намира на Мракон-али – улица свързан с черните изкуства.

Том Ридъл или както е бил по известен като лорд Волдемор е работил там като продавач. Но след като Боргин го изпраща да посети богатата жена Хефциба Смит тя му показва медальонът с капачето на Салазар Слидерин , който е бил собственост на майка му тя го продава на Боргин за няколко галеона и чашата на Хелга Хафълпаф. Той се влюбва в тях и слага отрова в напитката на Хефциба той пробутв теи спомени на домашното духче Хоуки и така с убийството на Хефциба той превръща и двата предмета в Хоркрукси. Той не се връща никога отново на работа там.

В шестата книга за Хари ПотърХари Потър и Нечистокръвния принц Хари, Рон и Хърмаяни проследяват Драко Малфой до Боргин и Бъркс къде той закупува една прокълната огърлица която по късно тя бива предадена на Кейти Бел от мадам Розмерта която била под въздействието на проклятието ,,Империус" Кейти е трябвало да я даде на Албус Дъмбълдор но Кейти я докосва неволно и се издига във въздуха все едно е била под въздействието на ,,Левикорпус'' само че много по тежко първо начално тя е била настанена в боличното крило на Хогуортс но след няколко дена тя бива преместена в Свети Мънго.