Jugulator

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Jugulator
Албум на Judas Priest
Записан 1996
Издаден 16/28 октомври 1997 (Япония/останалия свят)
Жанр хеви метъл
Времетраене 58:08
Музикален издател SPV
Пореден албум 13-ти
Език английски
Професионална оценка
Хронология на Judas Priest
Painkiller
(1990)
Jugulator
(1997)
Demolition
(2001)

Jugulator е 13-тия студиен албум на британската хеви метъл група Judas Priest. Това е първия от два албума с новия вокал на групата „Рипър“ Оуенс. Албума се отдалечава от стария стил на групата и звучи повече като траш метълите от Exodus (от 80-те), пост траш, ню метъл и дет метъл. Обичайните фантастични текстове на групата са променени. Вече те са по-тежки и груби като например за механизирания звяр, който изкормва пляката си или за края на света. Китарите също са пренастроени - в този албум те са на по-ниска тоналност (С, С#).

Целия албум сякаш описва края на света - от пристигането на Jugulator („Jugulator“) до самия край („Cathedral Spires“). Самия Jugulator е метафора за злото в света. „Dead Meat“, „Decapitate“ и „Burn in Hell“ описват злините на човека, които в крайни сметка стават толкова много, че довеждат до апокалипсиса.

Отзивите за албума са многозначителни. Едни харесват албума, други харесват музиката, но предпочитат Халфорд да е вокал, а трети изобщо не харесват Jugulator. Въпреки това „Cathedral Spires“ е считана за класика, дори и от критици, които не харесват албума.

„Burn in Hell“ е пуснат с видео, в което липсват последните 2 минути от песента. „Jugulator“ и „Blood Stained“ са включени в бокс сета „Metalogy“.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

Всички песни са написани от К.К. Даунинг и Глен Типтън.

  1. „Jugulator“ – 5:50
  2. „Blood Stained“ – 5:26
  3. „Dead Meat“ – 4:44
  4. „Death Row“ – 5:04
  5. „Decapitate“ – 4:39
  6. „Burn in Hell“ – 6:42
  7. „Brain Dead“ – 5:24
  8. „Abductors“ – 5:49
  9. „Bullet Train“ – 5:11
  10. „Cathedral Spires“ – 9:12

Състав[редактиране | редактиране на кода]