Беседа:България/Архив 2

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Гагаузи

Аре смешните гагаузи да престанат да пишат че са втори по-големина град, а Пловдив трети и да престанат да трият снимката на Бургас, която слагам. Може да сте втори по селяния и брой бездомни мастии след София, ама втори по население няма да станете никога, щото грозният ви комунистически град се разпада.Nasomatrix 09:04, 9 април 2008 (UTC)

Гледам, че някой ми поправя инфото за Бургас, че бил "един от големите" индустриални и икономически центрове по българското черноморие. Я някой да ми каже по-голям, че аз не се сещам или и тук Варна е по-значим? Бургас е на второ място след София по дял от БВП на България, така че спрете с тази гагаузка злоба. Nasomatrix 11:49, 11 април 2008 (UTC)

Възможно е. Има ли източник за това? --Спас Колев 13:49, 10 април 2008 (UTC)

Ето ви източник, гледайте и спрете да го поправяте. Гагаузи злобни. Все да сте номер едно бе, ей. Толкова сте смешни. "Нетните приходи на едно заето лице са приблизително 51 хил. лв. и по този показател в национален мащаб, Област Бургас се нарежда на второ място след София, значително пред Варна и Пловдив. За българските мащаби Бургас е икономически гигант. Той е вторият най-мощен икономически регион на страната, отстъпвайки само на София. Един от всеки пет лева, които минават през ръцете ни, се дължи на бургаската икономика. Градът дава 20% от брутния вътрешен продукт на България, въпреки че неговите около 200 хиляди граждани представляват едва 3% от българското население. Източник: в-к "Дневник"." --Предният неподписан коментар е направен от Nasomatrix (беседа • приноси) .

Статията е достъпна само за абонати. А и аритметиката на журналистите често е съмнителна. Според тези данни цялата Бургаска област дава 6% от БВП. --Спас Колев 13:51, 11 април 2008 (UTC)

Я виж хубаво датичката на табличката - 2003 година. От 2003 година до сега колко неща са се променили - пристанището ни стана най-голямото в България, летището ни обслужва над 2 млн пътници, бяха създадени огромни компании и предприятия на територията на Бургас. А и не знам колко ти е вярна на теб таблицата ама Варна никога не е била преди Бургас по дял от БВП, при положение, че там няма нищо, никаква индустрия. А в Бургас още от комунистическо време Нефтозавода е носил огромни приходи. Порови се малко повече и в по-актуални таблички и изследвания, от край време се знае, че Бургас е на второ място след София и по дял на БВП и по високи заплати и по добри работни места, а да не говорим че сме на първо място с най-ниската безработица в цяла България. Nasomatrix 14:26, 11 април 2008 (UTC)

Възможно е, но за това вероятно има статистически данни. --Спас Колев 14:55, 11 април 2008 (UTC)

Hello from America!

Аз съм от ена. Уикипедия за The Bulgaria Артикул и аз трябва да кажем, че качеството тук е точно внушително. Ухилен съм запазва добрата работа. Вие правите чудесно. --24.15.42.171 02:27, 12 май 2008 (UTC)

Журналисти и вандали

В тези дебилни вандализми на потребител 83.228.3.157 (беседа) нямаше да има нищо особено, ако не бяха сочно описани в едно матриялче на едно непретенциозно вестниче, което дори не се е постарало да изпише името Уикипедия правилно. Дебнали са, дебнали са тия журналя да хванат някой гаф и той - хоп! - като по поръчка съвсем навреме им се появил, за да им напише статията. Пък някой по-наивен човек би си помислил, че сами са се изгаврили, за да засекат за колко време вандализмите в БГ-У се връщат. Е, връщат се, не успяват да втасат. Но така, така се правят новините в България, хвала на таквиз находчиви и грамотни журналисти. ухилване Spiritia 21:23, 13 май 2008 (UTC)

Всъщност, тези от "Телеграф" са препечатвали (с позволение или не, не знам) от FrogNews. Да го добавям ли към Уикипедия:Статии за Уикипедия? :-) --Daggerstab 21:33, 13 май 2008 (UTC)
О, ама разбира се. (Само в У:100000 не го слагай, официално декларирам, че няма нищо общо ухилване) Spiritia 21:44, 13 май 2008 (UTC)

Ж.П.Транспорт

Не зная кой оптимист беше сложил снимка на "Влак на българските държавни железници", но си позволих да я махна. При положение, че пътническите влаковете-убийци още не са изтеглени от движение, да се слага снимка на новите влакове е щраусова политика. Аз лично вече се боя да пътувам с влак, а вие?--Предният неподписан коментар е направен от Diamante (беседа • приноси) .

Аз си позволих да я върна. Това е беседа за обсъждане на статията, а не за личните ви страхове. Моля използвайте я по предназначение. --ShadeOfGrey 13:10, 21 октомври 2008 (UTC)
А аз ще си позволя пак да я махна. Добре, няма да обсъждаме страховете, а статията. Тази снимка е некоректна.--Предният неподписан коментар е направен от Diamante (беседа • приноси) .
Моля подписвайте мненията си с --~~~~ и спазвайте отместванията при огроворите на другите (извършват се с : за всяка една стъпка). Би било също така ако смятате, че една редакция може да бъде поставена под съмнение да изчакате да премина дискусията ѝ преди да се захващате веднага с изтриването. Според мен няма нищо лошо тази снимка да остане в статията. --Scroch БЕСЕДА ПРИНОСИ 14:07, 21 октомври 2008 (UTC)
Предлагам да обсъдим коректно ли е снимка на нов влак да представя "Влак на българските железници", при условие, че повечето влакове в движение са стари, а пътническите са буквално убийци? Това е свободна енциклопедия, необвързана с партии, министерства и т.н., следва поне тук нещата да са представени такива, каквито са.Diamante 14:29, 21 октомври 2008 (UTC)