Беседа:Роза Николова

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

В статията „Роза Николова“ е изписано, че няма източници. Голяма част от тази статия са биографичните данни, за които не се сещам какви източници могат да бъдат посочени.

За Роза Николова има изключително много данни в мрежата. Тук те дори не са посочени. Така изглежда, че статията не отговаря на истината. Затруднявам се да се справя с тази задача, а съм добре запознат с богатата дейност на Роза не само като актриса, режисьо и писател, но и като научен работник изследващ различни области на кукленото изкуство.

Ще съм Ви благодарен, ако ме насочите как да реша тази несправедливост!

Предварително благодаря и успех на благородната ви работа!

доц. д-р Мирослав Цветанов

2A01:5A8:306:52E6:CD91:DAF2:DADA:8AF6 18:42, 3 февруари 2024 (UTC)[отговор]

Технически указания за начина на цитиране на източници могат да се намерят тук: Уикипедия:Цитиране_на_източници#Техники_за_цитиране_на_източници, както и в много от съществуващите статии в Уикипедия. Какви източници са желателни може да се види тук: Уикипедия:Благонадеждни източници. --Спас Колев (беседа) 08:09, 4 февруари 2024 (UTC)[отговор]
Благодаря за насоките!
В момета в който опитах да редактирам, получих това:
Нямате разрешение за редактиране на тази страница поради следната причина:
На Вашето потребителско име или IP-адрес е наложено блокиране за операцията, която се опитвате да направите. Все още можете да правите други неща по сайта, като редактирането на някои страници.
Всички подробности за блокирането ще намерите в приносите на сметката.
Блокирането е извършено от ‪Iliev‬.
Причина: Поради упорит вандализъм от други потребители, в момента не е възможно да редактирате статии от тази мрежа без да сте се регистрирали (виж У:РЕГ). Без регистрация можете да създавате чернови (виж У:В) или да коментирате по беседи (включително У:Р). Вижте У:ЗБММ за повече информация..
  • Начало на блокирането: 14:30, 29 септември 2023
  • Изтичане на блокирането: 00:00, 1 май 2024
  • Цел на блокирането: ‪2A01:5A8:0:0:0:0:0:0/32‬
  • Идентификационен номер на блокирането #561507.
Да, вандализъм имаше! Цялата статия беше подменена с непристоен текст (можете да го видите в „история“).Сизирахме с адвокат централата. Резултатът е само възстановяване на стария текст. Както обаче и Вие ми показахте с линковете - статия с такава забележка се смята за недостоверна.
Аз съм директор на театъра, в който работи Роза Николова и съм председател на фондацията, в която тя прави научните си изследвания. Мога да потвърдя достоверността на написаното в тази статия, защото то се отнася до дейността и на двете организации, които оглавявам.
Разчитам на Вашето компетентно съдействие
Приятен ден!
М. Цветанов 2A01:5A8:306:52E6:7696:EE71:7667:2724 11:23, 4 февруари 2024 (UTC)[отговор]