Беседа:27 октомври

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Сейго Накано[редактиране на кода]

на какво основание оспорвате патриотизма на японеца - порових се да видя кои личности се броят за патриоти и намирам въстаника Гарибалди (4 юли), унищожил хилядолетната Папска държава и самодържавното Кралство на двете Сицилии да се брои за патриот - не е ли минало през ума на присъдилия титлата, че кралят на Двете Сицилии, вероломно свален от него, може също да е бил патриот?! Също ако показател са прекараните в затвор страдания, както личи от споменатия патриот на 1904, Сейго Накано удовлетворява и това условие! Какво обяснение изобщо ще представите в подкрепа на изтриването на текста?!?!?! Bogorm 12:17, 21 юни 2008 (EET)

Партиот няма стабилна дефиниция - за патриоти могат да минат всички политици.--Мико 09:18, 21 юни 2008 (UTC)[отговор]
Тогава защо пропускате за патриоти само българи и италианци - има ли връзка с Вашите приноси по статията за българския патриот? (повтарям, за да няма недоразумения - не оспорвам изобщо, че той е патриот, желая да се признае правото на съществуване и на японски патриоти!) Bogorm 12:21, 21 юни 2008 (EET)
Ооо, естествено. Не знам за кой български патриот смятате, че съм допринасял - аз този термин го избягвам по посочената причина - хлабави са му границите. Но ако държите на него - аз няма да го махам повече.--Мико 09:26, 21 юни 2008 (UTC)[отговор]
Имах предвид това . Не сте написали, че е патриот, но все пак приносът е налице и щом открих, че той може да бъде наричан патриот, защо и японец да не може? Добре, за да не ме обвинявате в максимализъм, ще оставя определението патриот в две от четирите статии, в които го написах, в останалите две ще бъде Вашият вариант. Дано склоните на този компромисен вариант. Bogorm 12:30, 21 юни 2008 (EET)
Както казах вече - не ми е проблем - оставяйте го където искате. Аз мисля, че ясно обясних защо го избягвам.--Мико 09:49, 21 юни 2008 (UTC)[отговор]
Чак пък всички политици... Ами ето този доказан национален предател, подкрепял ритуални убийства на ученици, съборил Руската Импeрия и първо хулел СССР, а после опитващ се да се хареса на Сталин и когото дори Руската Православна Църква брызгала похоронить (за да не ме обвините в остър език - "отказва да погребе"). Бихте ли споделили като историк какво мислите за него, независимо дали сте съгласен. Любопитен съм ... дали точно той може да мине за патриот... Bogorm 13:06, 21 юни 2008 (EET)
У:НЕЕ в частта не е форум. Подходящ би бил и шаблона прочетено.--Мико 10:15, 21 юни 2008 (UTC)[отговор]
Добре, но се интересувам от мнението Ви, тъй като сте професионалист в областта - може ли тази персона да мине за патриот и ако се съберат двама, които, прочели отблъскващите му деяния, го признаят за такъв (защо ? ), тогава и аз ще се съглася, че "всички политици" можело да минат за такива. Bogorm 13:21, 21 юни 2008 (EET)

Мисля, че Мико беше достатъчно изчерпателен - аз този термин го избягвам по посочената причина - хлабави са му границите и оставяйте го където искате. И както той посочи - Уикипедия не е форум, сиреч не е място за мнения. – Tourbillon Да ? 10:23, 21 юни 2008 (UTC)[отговор]