Джейк и пиратите от Невърленд

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джейк и пиратите от Невърленд
Jake and the Never Land Pirates
Жанранимация
приключенски
фентъзи
мюзикъл
Създател(и)Бобс Ганауей
Базиран наПитър Пан
от Джеймс Матю Бари
АктьориШон Райън Фокс
Меган Ричи
Джейдън Санд
Дейвид Аркет
Кори Бъртън
Джеф Бенет
Лорън Хоскинс
Камерън Бойс
Колин Форд
Мадисън Петис
Джонатан Морган Хейт
Страна САЩ
Езиканглийски
Сезони4
Епизоди116 (215 сегмента)
Продукция
Изпълнителни продуцентиРоб ЛаДука
Продуцент(и)Марк Сайдънбърг
Времетраене24 минути
ДистрибуцияDisney Television Animation
Разпространение
ТВ каналDisney Junior
Disney Channel
Излъчване14 февруари 2011 г. – 6 ноември 2016 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Джейк и пиратите от Невърленд в Общомедия

„Джейк и пиратите от Невърленд“ (на английски: Jake and the Never Land Pirates) е американски анимационен мюзикъл и интерактивен сериал за деца в предучилищна възраст, който е излъчен по Disney Junior. Базиран на поредицата „Питър Пан“ на Дисни (който е базиран на известната пиеса от 1904 г. и книга от 1911 г. от британския писател Джеймс Матю Бари), това е първият сериал на Disney Junior след превключването на Playhouse Disney. Озвучаващия състав се състои от Шон Райън Фокс, Меган Ричи, Джейдън Санд, Кори Бъртън, Кирстен Нюландс, Дейвид Аркет, Джеф Бенет, Лорън Хоскинс и Дий Брадли Бейкър.

Главният герой Джейк е озвучен от Колин Форд, след това от Камерън Бойс, Изи е озвучена от Мадисън Петис и Кирстен Нюландс, а Къби е озвучен от Джонатан Морган Хейт. Сериалът е създаден от ветерана на Дисни Бобс Ганауей, чийто проекти включват други сериали на Disney Junior като „Клубът на Мики Маус“, и филми като „Камбанка и тайната на крилете“, „Камбанка и феята пират“ и „Самолети: Спасителен отряд“.

Сериалът започна четвъртия си последен сезон на 14 септември 2015 г., който е озаглавен като „Капитан Джейк и пиратите от Невърленд“.[1] Сериалът се излъчва до 6 ноември 2016 г.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва и по локалната версия на Дисни Ченъл под блока Дисни Джуниър през 2012 г. Дублажът е нахсинхронен и записан в Доли Медия Студио и в него участват Георги Тодоров, Георги Стоянов и Стефан Сърчаджиев-Съра.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. 'Sofia The First', 'Doc McStuffins' & 'Jake and the Neverland Pirates' Renewed by Disney Junior // 17 May 2018. Архивиран от оригинала на 2017-09-06. Посетен на 2023-04-29.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]