Игра на карти (филм, 1895)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Игра на карти
Partie de cartes
РежисьориЛуи Люмиер
ПродуцентиЛуи Люмиер
В ролитеАнтоан Феро
Антоан Люмиер
Фелисиен Треве
Алфонс Винклер
ОператорЛуи Люмиер
Филмово студиоЛюмиер
РазпространителЛюмиер
Жанркъсометражен
документален
Премиера1895
Времетраене43 секунди
Страна Франция
Езикням филм
Цветностчерно-бял
цветен (ръчно оцветен)
Външни препратки
IMDb
Игра на карти в Общомедия

„Игра на карти“ (на френски: Partie de cartes) е френски късометражен документален ням филм от 1895 година на режисьора Луи Люмиер с участието на Антоан Феро, Антоан Люмиер, Фелисиен Треве и Алфонс Винклер.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Трима възрастни мъже с шапки на главите и пушещи цигари, седят около една маса. Двама от тях играят карти върху масата, докато третият седи и ги гледа. В разгара на играта се появява млад сервитьор, носещ поднос с бутилка вино и стъклени чаши. Тогава мъжете, седящи на масата решават да отпият от питиетата си, а сервитьорът наблюдава играта им.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Продукция[редактиране | редактиране на кода]

Снимките на филма протичат в имението „Вила дю Клос дьо Плаже“ в Ла Сиота, родния град на братята Люмиер. Първоначално заснет като черно-бял филм, впоследствие е бил ръчно оцветен.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Partie de cartes в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​