Ледения Стив Остин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други личности с името Остин.

Стивън Джеймс Андерсън
Снимка на Ледения Стив Остин
Стив Остин през 2010 г.
Роден
СъпругаКатрин Бурус (1990 – 1992)
Джени Кларк (1992 – 1999)
Дебра Маршал (2000 – 2003)
Кристин Ферес (2009-)
Професионална кариера в кеча
Сценични
имена
Зашеметяващият Стив
Ледения
Височина1,88 m
Тегло114 kg
Треньор(и)Крис Адамс
Дебют1989 г.
Напуснал2003 г.
Стивън Джеймс Андерсън в Общомедия

„Ледения“ Стив Остин, роден Стивън Джеймс Андерсън (на английски: Stone Cold Steve Austin, Steven James Anderson) е американски професионален кечист, актьор и медийна личност. Ветеранът в професионалния кеч журналистът Уейд Келлър отбеляза, че Остин е „във всеки разговор, свързан с кеча за всички времена“, както и за „най-печелившите и най-влиятелни“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Остин е роден на 18 декември 1964 г. в Остин, Тексас. Неговите родители, Джеймс и Бевърли Андерсън, се развеждат, когато той е на около година. Неговата майка се мести във Виктория, Тексас, и през 1968 г., се жени за Кен Уйлямс. Остин приел фамилията на доведения си баща и по-късно, легално го сменил на Стив Джеймс Уйлямс. Остин има трима брат (Скот, Кевин и Джеф) и една малка сестра (Дженифър). Кевин е по-малко от 1 година по-млад, и Остин хипотезира в неговата биография това, че неговият баща може да си е тръгнал, защото може да си е мислил, че няма да се справи с още едно дете толкова скоро.

Остин прекарал повече от детството в Една, Тексас. След завършване на учението си в училището в града, Остин играел футбол в колежа, следван от Гимназията на Южен Тексас.

Професионална кеч кариера[редактиране | редактиране на кода]

Решил да стане кечист, Остин се присъединява към училището на Крис Адамс в Далас, където Адамс също се бие в WCCW.

Остин се наслаждава на успешна мидкард кариера като „Зашеметяващия“ Стив Остин в WCW от 1991 – 1994 г. След кратко време в ECW в късната 1995 г., той подписва с WWF, сегашната WWE като Мастърът на ринга. Преобразуван като „Ледения“ Стив Остин същата година, той получил значителна популярност като неуважаващ никого, пиещ бира антигерой, които постоянно се противопоставя на системата и на своя шеф, председателят на борда Винс Мъкмейн. Тази личност на Остин се превърнала в личността на Атитюд Ерата, период на рязък скок в бизнеса в късните 90 години и ранните 2000-ни. Той също измислил култовата скандиране на „Какво?“ в професионалния кеч. Редица известни фигури в индустрията, включително Мъкмейн, смятали Остин за най-голямата звезда в WWF/WWE историята и той подчертал, че надминал популярността на Хълк Хоган.

Остин имал 19 реинга през своята кариера, като той е 6 пъти WWF Champion, 2 пъти Интерконтинентален шампион и 4 пъти WWF Отборен шампион, това го прави 5-ия троен коронен шампион в историята на WWE, както също е бил 2 пъти WCW шампион на щатите, 2 пъти WCW Световен телевизионен шампион, 1-път WCW Световен отборен шампион и 1-път NWA Световен отборен шампион в WCW. Той също печели Крал на Ринга през 1996 година, както 3-кратно спечелил Кралското Меле (1997, 1998, 2001), който го прави единствения постигнал това. Освен това е награден с Милионната Доларова Титла от Тед Дибиаси. Спечелил Щатската титла за 5 минути го прави Гранд Слам шампион.

Остин е бил в мейн-евента на многобройни турнира на WWF, включително три Кечмании (14, 15, 17). Той бил принуден да се пенсионира от ринга през 2003, заради серия от контузии на колената и сериозна контузия на врата. През 2003 и 2004 г. той е представен като Заместник генерален мениджър и Шериф на Първична Сила. До 2005, той продължил с изявите, и той бил въведен в Залата на Славата през 2009 г. от Винс Мъкмеън. През 2011 г. Остин се завръща като домакин на реалитито Tough Enough.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Stone Cold Steve Austin в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​