Ледения Стив Остин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стив Джеймс Андерсън
американски кечист
Роден: 18 декември 1964
Сан Антонио, САЩ

Ледения Стив Остин е бивш американски кечист. Член на залата на славата от 2009 г.

Дебютира през 1988 г. Той е 3-кратен отборен шампион (по веднъж с Шон Майкълс, с Мик Фоли и с Гробаря, 6 пъти шампион на федерацията, 2 пъти интерконтинентален шампион. Победител е в 3 кралски мелета (1997, 1998 и 2001) - рекорд! Бил е крал на ринга през 1996 г. Напуснал през 2003 година на Армагедон.

Когато Ледения Стив Остин е дебютирал в Световната федерация по кеч, веднага е намразил неговия шеф - г-н Макменън ,председателя на тази Федерация. Отива при него и го напада, като му прави специалната си хватка, така наречения "Стънър". Стив Остин печели за 4-ти път отборните титли, но този път негов съотборник е Трите Хикса.

Двамата се обединяват през 2001 година срещу Кейн и неговия брат Гробаря, които са отборните шампиони. Същата година на турнира Баклаш, Ледения, който тогава е бил шампион на Федерацията по кеч, и Трите Хикса, който тогава е бил интерконтинентален шампион, премерват сили с Гробаря и Кейн. Този мач е бил по-зличен, защото не само отборните титли са заложени, а и титлите и на другите 2 шампиони. В този случай се има предвид, че ако Интерконтиненталния или Шампионът на Федерацията по кеч бъде туширан или бъде накаран да се предаде, независимо кой е направил това той ще спечели или интерконтиненталната, или титлата на Федерацията.

На Кечмания-17 Леденият участва в мач без дисквалификации за титлата на световната федерация по кеч срещу Скалата и печели!