Беседа:Ракия: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Бот: {{неподписано}} --> {{замест:неподписано}}
Редакция без резюме
Ред 20: Ред 20:
== [[Саке]] ==
== [[Саке]] ==
Доста е различно от ракията. Моля посочете източник.
Доста е различно от ракията. Моля посочете източник.
Отговор:
** Ами, източникът го посочвате вие - тук има статия, за САКЕ, в която може да пуснете молбата си за иЗточник, моят източник е тази статия [[саке]], нищо, че е мъниче и без посочени източници. :-))

Версия от 07:38, 6 август 2014

Ракията, нали е ИНТЕРнационална напитка?

Името е турско (raki = ракия; rakiji = ракиджия = „дето прави ракията“), а напитката се произвежда и пие в Турция, Сърбия, Македония, Албания, Босна, Гърция... Освен, ако и тези държави не са български (втора/трета/четврта България..)?

  • -*-*-*-*-*-*-*

Все пак, да си забелязал да пише, че ракията НЕ Е национална напитка на изброените държави?! Пише само, че е такава на България. Това, че австрийците говорят немски, пречи ли им да го смятат за свой национален език?

Новости

Забелязвам, че нищо не пише за акциза на домашната ракия въведен след като България влезе в Европейския Съюз. Нямаше вътрешна препратка за несъществуващата засега Шльокавица (ракия) докато за термина в компютърните среди е повече от добре развит Шльокавица. Статията определено се нуждае от подобрение. Имаше и няколко стачки по случая в София. Източник може да бъде примерно нетинфо [[1]] [[2]] [[3]] [[4]] [[5]] [[6]] --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 89.215.35.228 (беседа • приноси) .

Бъдете смели и пишете! :-) --Спири / беседка 15:44, 20 май 2007 (UTC)[отговор]
Аууу, тази статия е в трагично състояние, как може да няма източници и повече снимки (поне това), не мога да повярвам направо! Хайде да я оправяме!--Радостина 20:24, 4 октомври 2008 (UTC)[отговор]

Арак

Арак на арабски не е ракия а мастика --Seraphita Zen 22:58, 19 май 2010 (UTC)[отговор]

Доста е различно от ракията. Моля посочете източник. Отговор:

    • Ами, източникът го посочвате вие - тук има статия, за САКЕ, в която може да пуснете молбата си за иЗточник, моят източник е тази статия саке, нищо, че е мъниче и без посочени източници. :-))