Списък с извънземни от Омнитрикса

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списък с извънземни, събрани в измисления апарат Омнитрикс в анимационни сериалиБен 10“ и „Бен 10: Извънземна сила“. Засега, общо от двата сериала има тридесет извънземни.

В повечето време от сериала „Бен 10“, Мултиформът остава върху ръката на Бен и оттук следва, че извънземните са описани във връзка с него. В епизода „Гуен 10“ се показва как някои от извънземните биха изглеждали ако са от женски пол. А в епизодите „Бен 10,000“ и „Кен 10“, се показва как извънземните биха изглеждали, ако са по-стари, тъй като действието се извършва в близкото бъдеще. Макар, че Кен - синът на Бен, също има Мултиформ в епизода „Кен 10“, неговите извънземни не са по-различни от обикновените в останалите епизоди.

Извънземни в „Бен и космическата десетка“[редактиране | редактиране на кода]

Първоначални десет[редактиране | редактиране на кода]

В началото на сериала Бен има достъп само до десет извънземни. Набират се повече в следващите сезони.

  • Диамантена глава

Диамантена глава[редактиране | редактиране на кода]

Описание

Диамантена глава е Петросапиенс ("Петро-" като камъни, "сапиенс" като интелигентно същество; Петросапиенс би означавало "интелигентен камък") от планетата Петропия (комбинация от гръцките "Петро-" и "топос", образуващи дума близка до "каменно място"). Петропия е бил свят покрит с кристали и живеещите на този свят са силиконобазирани същества, които живеят в подземни градове. Както разкрито в подобрена версия на „Гуен 10“, женските петросапиенси нямат шипове на гърба за разлика от мъжките. Планетата е била унищожена от Вилгакс с асистенция от Тетракс, който незнайно му помогнал да създаде оръжие, което да унищожи дома му.

Направен от екстремно здрав кристал, Диамантена глава е почти неуязвим. Като допълнение, неговите остро кристално тяло безокуражава физическия контакт, тъй като кристални шипове могат да израстнат почти моментно от всяка точка на контакт и да се приберат също толкова бързо. Диамантена глава също може да изменя своята собствена физиология като така може да си израсте загубен крайник, ако е нужно. Светлинно насочените оръжия също са безполезни срещу него, тъй като неговото кристално тяло работи като призма, отразяваща светлината и лъчобазираните оръжия и пращайки атаките обратно към източника им. Диамантена глава също може да простира диаманти на предмети, за да го защитават.

За атакуване Диамантена глава може да прави оръжия от тялото си и даже може да изстрелва кристални парчета като снаряди. Също така може да прави кристали на други предмети. Диамантена глава също е далеч по-силен от обикновен човек и ако комбинира тази сила със самонаправените от него оръжия, може с лекота да реже през предмети.

Единственият недостатък от неговата кристална форма е самия кристал, който ще се разчупи, ако е изложен на достатъчно силни сонични вибрации или ако е ударен в здрав предмет. Докато Петросапиенстите могат да регенерират накарайници, те имат лимит към колко щети могат да се възстановят.

Първо показване

Бен за първи път се трансформира в Диамантена глава в епизода „И ето, че станаха 10“, когато трябваше да се бие срещу гигантския робот на Вилгакс.

Предимства
  • Почти неуязвим към щети е.
  • Може да морфира части от тялото си към екстремно сурови, но остри инструменти и оръжия.
  • Може да отразява и светлинно-, и лъчно- базирани атаки.
  • Може да изстрелва кристални парчета като остри снаряди.
  • Може да прави кристали върху други предмети.
  • Може да израства изгубени крайници.
Недостатъци

Соничнобазирани атаки ще разбие кристализираното тяло на Диамантена глава. Тялото му може да се разбие и като се удари в здрави предмети, макар че той може да израства части от тялото си.Останалите девет първоначални извънземни Четириръкия, Сиво вещество, Акселерат, Подобрен, Огнен порив, Чудодух,