Уикипедия:Брояч

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Тази страница от именно пространство „Уикипедия“ е вече стара и неактуална. Съдържанието ѝ се пази от исторически интерес; моля, не го редактирайте! Прегледайте настоящата ѝ версия (ако има такава) или инициирайте обсъждане за актуализация.

Този нов източник на информация за посещенията в Уикипедия бе приет от общността с 5 гласа "за" и един "против". При възвръщане на официалните статистики на Уикипедия, или при поискване от страна на общността, скриптът ще бъде спрян.

Временно, докато не работи статистиката, инсталирахме един брояч, който дава няколко данни за посещенията в българските проекти на Уикипедия. Поради желанието ни за още подобрения и добавяне на нови възможности, ще направим няколко промени. Тази страница ще послужи за координация между хората, които имат нови идеи и желания и тези, които постепенно ще ги добавят. Не се колебайте да дадете предложения или ако имате въпроси, да ги зададете.

В момента уикипедианците, които имат достъп до сървъра и до базата с данни сме Borislav и 5ko - за всякаква информация се обръщайте към нас или тук на тази страница и на беседата. В последствие ще се включат и други програмисти.

За програмата

Най-напред взехме една свободна (GPL) програма, наречена "Phpcounter". Нейният сайт е на http://phpcounter.sf.net/ - изработена е от двама българи. В последствие направихме няколко промени за нуждите на бг.Уики. Последната версия на всички променени файлове се намира тук (вижте датите и промените на подстраницата Промени).

Програмата започна да отчита посетителите на 1 април 2005 (първоначално на Уикицитата, Уикиречника и Уикикнигите) и на 5 април в Уикипедия. В този момент обсъждаме какво може да се подобри.

Промени

Датите и промените в програмата и функционалностите се описват на подстраницата Промени.

Статистики

Текущите статистики, актуализирани при всяко ново посещение, могат да се разгледат на този сайт (функционален, но в процес на изработване). За останалите проекти на Уикимедия посетете тази страница.

Разполагаме също така с дневни и седмични статистики за най-посещаваните страници и за най-търсените ключови думи. Необработените текстови файлове могат да се разгледат тук (забележка: кодирането е UTF-8).

Използвани означения

В процес на дописване.