Уикипедия:Франкофонски едитатон

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Франкофонският едитатон е събитие, което се провежда от 15 март до 15 април със студенти от Нов български университет, Франкофорнски център.

Целта на Франкофонски едитатон е да допълни съдържанието на българоезичната Уикипедия с теми, свързани с франкофонията по света и да запознае студенти и преподаватели от Нов български университет с Уикипедия и възможностите за допринасяне към нея. Като участници в едитатона са поканени студенти и преподаватели от Нов български университет. Разбира се, всеки, който желае да допринася по франкофонски теми или да научи още за Уикипедия, е добре дошъл.

Ако нямате потребителска сметка в Уикипедия, започнете с регистрация: Специални:Създаване на сметка. След това се добавете в списъка, посочвайки по коя статия искате да работите. За целта на нов ред напишете # ~~~~ , което при запазване на редакцията ще се превърне в пореден номер (#) и във вашия подпис (препратка към потребителската ви сметка и датата и часа).


  1. Спири ··· - - - ··· 10:43, 22 март 2018 (UTC)[отговор]

ВНИМАНИЕ: Статиите трябва да бъдат създавани в Инкубатора на Уикипедия. Преместването им в основното именно пространство може да стане след като бъдат изпълнени нужните изисквания.
Връзките по-долу вече сочат към съответните страници в Инкубатора. Ако желаете да създадете различна статия, въведете името ѝ като Уикипедия:Инкубатор/Статии/ИМЕ-НА-СТАТИЯТА.

Ако предпочитате, създайте си подстраница Special:Mypage/Работна и разработвайте статията там, докато не прецените, че е готова за публикуване като статия, я копирайте в основното именно пространство – това на енциклопедичните статии.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Текстът на статиите не може да се копира от сайтове в Интернет, както и да се създава с машинен преводач (Google Translate и др.)! Такива статии ще бъдат изтривани.

Идеи за статии[редактиране на кода]

Статия на български Статия на френски Пояснение Избрана от
Статии за редактиране
Прованс-Алпи-Лазурен бряг fr:Province Alpes-Côte d’Azur (PACA) мъниче, за допълване ?
Елзас-Лотарингия fr:Alsace-Lorraine мъниче, за допълване ?
Колмар fr:Colmar мъниче, за допълване ?
Мюлуз fr:Mulhouse мъниче, за допълване ?
Булон сюр Мер fr:Boulogne-sur-Mer мъниче, без източници, за допълване ?
Алтерглобализъм fr:Altermondialisme българската статия е непълна и с грешки ?
Мон Сен Мишел fr:Le Mont-Saint-Michel мъниче, за допълване ?
Статии за създаване
Лез Исамбр fr:Les Issambres ?
Льо Туке-Пари-Плаж fr:Le Touquet-Paris-Plage ?
Сарла-ла-Канеда fr:Sarlat-la-Canéda ?
Дворец Шамбор fr:Château de Chambord ?
Mари Врина-Николов fr:Marie_Vrinat-Nikolov френска българистка, преводачка на класически и съвременни български автори на френски и автор на книги за България) / Marie Vrinat-Nikolov, Site Ecrivains de Bulgarie - http://litbg.eu/ ?
Лилиан Гинябоде fr:Lilian Gignabodet френска писателка, родена в София, награда Гонкур за най-добър роман, автор на романите “Наталия” и “Десислава” ?
Пиер д'Eспаня fr:Pierre d'Espagnat френски пътешественик и изследовател, написал романа „Преди клането: роман за съвременна Македония“, посветен на македонското освободително движение и вдъхновен от български заточеници ?
Първи манифест на сюрреализма fr:Manifeste du surréalisme ?
Будни нощем fr:Nuit debout протестно движение във Франция ?
Събития от май 1968 във Франция fr:Mai 68 ?
Ислямски феминизъм fr:Féminisme musulman ?
Жозе Бове fr:José Bové ?
Виа Кампезина fr:Via Campesina Международно селско движение Via Campesina ?

Важни помощни страници в Уикипедия[редактиране на кода]

За въпроси
Вижте също