Keeping Up With The Kardashians

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Животът на Кардашиян
Keeping Up with the Kardashians
Логото на шоуто от сезон 11 насам
ЖанрРиалити
Създател(и)Ryan Seacrest Productions
АктьориКрис Дженър
Кейтлин Дженър
Ким Кардашян
Кайли Дженър
Кендъл Дженър
Клои Кардашиян
Кортни Кардашиян
Роб Кардашиян
Скот Дисик
Начална мелодияFrancis and the Lights - Morning
СтранаСАЩ
ЕзикАнглийски
Сезони20
Епизоди294 + 5 специални
Продукция
Изпълнителни продуцентиРаян Сикрест
Крис Дженър
и други
Времетраене22 минути (сезон 1 – 6)
42 минути (сезон 7 – 20)
Разпространение
ТВ каналE!
КартинаSD 4:3 (сезон 1 – 2)
HD 16:9 (сезон 3 – 20)
Излъчване14 октомври 200720 юни 2021
Хронология
Свързани продукции"Кортни и Клоуи превземат Маями"
"Ким и Кортни превземат Ню Йорк"
"Клоуи и Ламар"
"Кортни и Клоуи превземат Хемптънс"
"Аз съм Кейт"
"Куклите на Даш"
"Роб и Чайна"
"Животът на Кайли"
"Обърни го като Дисик"
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Животът на Кардашиян в Общомедия

„Животът на Кардашиян“ (на английски: Keeping Up With The Kardashians, буквален превод: Проследявам семейство Кардашиян) е американско телевизионно риалити предаване, което се излъчва от 2007 г. до 2021 г. по канал „Е!“. В 20-те сезона на шоуто, то се фокусира върху ежедневието на семейство Кардашиян-Дженър и техните близки и приятели.

Главните звезди са Ким, Клои и Кортни Кардашиян. Често се появяват и родителите им Крис и Кейтлин Дженър (преди позната като Брус), полусестрите им, Кендал и Кайли, и брат им, Роб.

Предаването често получава негативни отзиви поради рекламирането на това „да си известен, само защото си известен“. Въпреки това, рейтингът му остава висок и то остава сред най-успешните продукции на канала, като печели и редица награди.

На 8 септември 2020 г. семейството официално обявява, че са решили да спрат да снимат шоуто, като последният 20-ти сезон започва да се излъчва на 18 март 2021 г. и приключва на 20 юни 2021 г. След едногодишна пауза семейството се върна във риалити телевизията със новото си шоу "The Kardashians", което започва да се излъчва от 14 април 2022г. чрез Hulu.

Предистория[редактиране | редактиране на кода]

Робърт Кардашиян и Крис Дженър сключват брак през 1978 г. и имат четири деца – Кортни, Клои, Ким и Роб. Те се развеждат през 1991 г. като едва след няколко месеца, Крис се омъжва за Брус Дженър (сега познат като Кейтлин). Те имат две деца – Кендал и Кайли. През 2003 г., Робърт умира, след като е диагностициран с рак на хранопровода. През 2004 г., Ким започва да работи като личен стилист и моден консултант на известни личности като Парис Хилтън и Линдзи Лоън.

Клои, Ким и Кортни започват да се занимават заедно с мода и отварят свой бутик, на име „Даш“, в Калабасас, Калифорния. В началото на кариерата си, Ким излиза с известни личности като Рей Джей и Ник Лачи. През 2007 г., домашен порно запис на Ким и Рей Джей е публикувано в интернет. Компанията Vivid Entertainment купува правата на записа за $1 милион и го издава като филм, на име „Ким Кардашян: Суперзвезда“. Шумът около записа привлича вниманието на общественоста към Ким и нейното семейство, съвпадайки със стартирането на риалити предаването отразяващо животът им. Успехът на шоуто последва редица спин-офи и позволи на семейството да се установи като видна фигура във медийното пространство.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България „Животът на Кардашиян“ се излъчва по Диема Фемили от 13 април 2019 г. Ролите се озвучават от Ася Братанова, Силвия Русинова, Йорданка Илова, Ивайло Велчев, Силви Стоицов и Стефан Сърчаджиев – Съра.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Keeping Up with the Kardashians в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​