Live While We're Young

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Live While We're Young
Сингъл на Уан Дайрекшън
от албума Take Me Home
Издаден28 септември 2012 г.
ФорматCD сингъл, digital download
Записан2012 – Кинглът Студиос (Стокхолм, Швеция)
Стилбабългъм поп
Времетраене3:18
Музикален издателSyco
АвторРами Якуб, Карл Фалк, Саван Котеча
ПродуцентРами Якуб, Саван Котеча
Хронология на синглите на Уан Дайрекшън
More Than This
(2012)
Live While We're Young
(2012)
Little Things
(2012)

Live While We're Young е песен на популярната британско-ирландска бой банда Уан Дайрекшън. Песента е водещ сингъл на втория им студиен албум Take Me Home, издаден през 2012 г. Написана от Рами Якуб, Карл Фалк и Саван Котеча и продуцирана от Якуб и Фалк, тя излиза на 28 септември 2012 г. под лейбъла Syco. Фалк, Котеча и Якуб работят заедно по синглите What Makes You Beautiful и One Thing от предишния албум на групата. Песента е представител на жанра бабългъм поп с живо и весело темпо, включващ мотиви на рок, вокални хармонии, пляскане с ръце, изразени рифове на електрическа китара и повтарящи се синтезаторни звуци.

Песента получава предимно положителни отзиви от критиците, които хвалят всеобхватността ѝ и жизнерадостното звучене. Текстът обаче е разкритикуван от някои по обвинения в използване на евфемизми за полов акт. Достигайки номер едно в класациите на Нова Зеландия и Северна Ирландия, топ 10 в петнадесет други държави и номер едно по продажби от първата седмица на неамерикански изпълнител в Billboard Hot 100, сингълът постига завидни комерсиални успехи.

След като изтича в интернет четири дни по-рано от предвидената дата за издаване, видеото към песента е издадено на 20 септември 2012 г. То е режисирано от Воугън Арнел и включва мотиви на фестивален палатков лагер. Приема се добре от критиците, които харесват безгрижната атмосфера в него. При издаването си клипът е гледан от 8,24 милиона души, счупвайки рекорда на Vevo за най-много гледания в първите 24 часа след публикуването, който е държан от Boyfriend на Джъстин Бийбър. По-късно, Бийбър си връща първото място с песента Beauty and a Beat, гледана от 10,6 милиона души при издаването си.

Уан Дайрекшън изпълняват Live While We're Young на няколко телевизионни изяви и по време на турнето си Take Me Home Tour. Песента е включена в реклама на Пепси, както и в епизод на сериала Glee.

Музикален видеоклип[редактиране | редактиране на кода]

Клипът е качен в YouTube на 20 септември 2012 г.

История на издаване[редактиране | редактиране на кода]

Държава Дата Фортмат Музикален издател
Австралия[1] 28 септември 2012 Дигитално сваляне Sony Music Entertainment
Австрия[2]
Финландия[3]
Германия[4]
Ирландия[5]
Италия[6]
Люксембург[7]
Нова Зеландия[8]
Нидерландия[9]
Норвегия[10]
Швеция[11]
Швейцария[12]

Източници[редактиране | редактиране на кода]