Беседа:Твърдокрили

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Бих се радвал да обсъдим тук българските наименования на семействата, за да продължим да развиваме темата за бръмбарите без големи промени на по-късен етап. ToKo 21:35, 5 януари 2006 (UTC)

Аз както почти винаги съм съгласен със сегашните, които си предложил в статията. Съвпадат с това което имам като мъгливи спомени. Също така не мога да кажа, че съм специалист колеоптеролог :) и мнението ми надали има някакво значение тук. Ако някой предлага други имена, да ги напише тук, ако не, ги оставяме така. --The Engineer 21:44, 5 януари 2006 (UTC)
Скарабеи (Scarabaeidae), Листороги бръмбари (Scarabaedae) и руското (което го имам в една българска книжка и съм използвал на няколко места) Пластинчатоусни (Scarabaeoidea) може ли да се окаже, че са се пообъркали? Пластинчатоусни (Scarabaeoidea) e надсемейство, а другите две са семейства. Листороги бръмбари (Scarabaedae) е същото като скарабеи или не? Всъщност се обърквам, източниците ми са ITIS, една стара книжка, която не е в мен в момента и няколко руски сайта. --The Engineer 22:42, 5 януари 2006 (UTC)
Дайте да не правим мораториум от няколко човека, върху съдържанието. Ако има нужда ще се променят някои имена. Не може и не бива да застопорим развитието. И аз ще проверя тук, там как са нещата, но за това ми трябва някакъв период от време. Не мога да гарантирам, че след месец или два няма да променя нещо. Разбира се предварително ще го обсъдя. Съгласен съм, че тук е мястото за такива обсъждания.--BloodIce 23:24, 5 януари 2006 (UTC)
ОК, само прогреса да върви. --The Engineer 23:26, 5 януари 2006 (UTC)

Дописване на видове[редактиране на кода]

Вписах доста представители по семейства, но има нужда от дописване. Аз съм дал само видовете, които са обект на земеделската ентомология. Моля за активност по темата от биолозите. ToKo 20:54, 7 януари 2006 (UTC)