Уикипедия:Пясъчник: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Hristov073 (беседа | приноси)
Етикет: Отменени
Hristov073 (беседа | приноси)
Етикет: Отменени
Ред 1: Ред 1:
{{Уикипедия:Пясъчник/Начало}}
{{Уикипедия:Пясъчник/Начало}}
== Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи ==
== Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи ==
Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи отвори врати на 15 септември 2020г. в гр. Варна.
Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи отвори врати на 15 септември 2020г. в гр. Варна. Новото държавно училище е създадено по инициатива на министъра на образованието и науката и се реализира в резултат на успешно сътрудничество между Технически университет, гр. Варна и Икономически университет, гр. Варна. Гимназията е разположена в Учебен корпус на Технически университет. Учебните предмети от специфичната професионална подготовка ще се водят от преподаватели от двата университета, а за част от изучаваните дисциплини на разположение на ученици и учители ще бъдат предоставени и учебните лаборатории на висшите училища. Държавен план-прием се определят и предлагат от академичните съвети на двата партниращи университета.
=== История ===
Гимназията е открита със Заповед № РД-14-70 от 29 ноември 2019 г. на министъра на образованието и науката
{{|МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
ЗАПОВЕД № РД-14-70 от 29 ноември 2019 г.
На основание чл. 310, ал. 1, т. 1, чл. 319, ал. 1, т. 1 и чл. 320, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) във връзка с чл. 15, ал. 1 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование по мотивирано предложение от началника на регионалното управление на образованието и науката с вх. № 0503-336 от 30.10.2019 г. и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-5726 от 13.11.2017 г. на министъра на образованието и науката, поради необходимостта от развитие на професионалното образование чрез професионални направления в областта на технологиите нареждам:
1. Откривам Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи – гр. Варна, със седалище и официален адрес: ул. Студентска № 1, Технически университет – сграда Учебен корпус – трети и четвърти етаж, община Варна, област Варна.
2. Адрес на сградата за провеждане на обучението – гр. Варна, ул. Студентска № 1, Технически университет – сграда Учебен корпус – трети и четвърти етаж.
3. Финансирането е от бюджета на Министерството на образованието и науката.
Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд.
Министър: Кр. Вълчев|}}
Новото държавно училище е създадено по инициатива на министъра на образованието и науката и се реализира в резултат на успешно сътрудничество между Технически университет, гр. Варна и Икономически университет, гр. Варна. Гимназията е разположена в Учебен корпус на Технически университет. Учебните предмети от специфичната професионална подготовка ще се водят от преподаватели от двата университета, а за част от изучаваните дисциплини на разположение на ученици и учители ще бъдат предоставени и учебните лаборатории на висшите училища. Държавен план-прием се определят и предлагат от академичните съвети на двата партниращи университета.

Версия от 17:26, 22 юли 2021

Пясъчникът на Уикипедия е мястото, където може да се експериментира как се редактира и форматира съдържанието на енциклопедията. На картинката отдолу са описани бутоните за редактиране.


Повече информация можете да намерите в помощната страница Уикипедия:Режим на редактиране, а вие можете да ги изпробвате и сами, като щракнете за редактиране и след това натиснете Съхраняване.

Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи

Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи отвори врати на 15 септември 2020г. в гр. Варна.

История

Гимназията е открита със Заповед № РД-14-70 от 29 ноември 2019 г. на министъра на образованието и науката {{|МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗАПОВЕД № РД-14-70 от 29 ноември 2019 г. На основание чл. 310, ал. 1, т. 1, чл. 319, ал. 1, т. 1 и чл. 320, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) във връзка с чл. 15, ал. 1 от Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование по мотивирано предложение от началника на регионалното управление на образованието и науката с вх. № 0503-336 от 30.10.2019 г. и становище на експертната комисия, назначена със Заповед № РД-09-5726 от 13.11.2017 г. на министъра на образованието и науката, поради необходимостта от развитие на професионалното образование чрез професионални направления в областта на технологиите нареждам: 1. Откривам Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи – гр. Варна, със седалище и официален адрес: ул. Студентска № 1, Технически университет – сграда Учебен корпус – трети и четвърти етаж, община Варна, област Варна. 2. Адрес на сградата за провеждане на обучението – гр. Варна, ул. Студентска № 1, Технически университет – сграда Учебен корпус – трети и четвърти етаж. 3. Финансирането е от бюджета на Министерството на образованието и науката. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд. Министър: Кр. Вълчев|}} Новото държавно училище е създадено по инициатива на министъра на образованието и науката и се реализира в резултат на успешно сътрудничество между Технически университет, гр. Варна и Икономически университет, гр. Варна. Гимназията е разположена в Учебен корпус на Технически университет. Учебните предмети от специфичната професионална подготовка ще се водят от преподаватели от двата университета, а за част от изучаваните дисциплини на разположение на ученици и учители ще бъдат предоставени и учебните лаборатории на висшите училища. Държавен план-прием се определят и предлагат от академичните съвети на двата партниращи университета.