Разлика между версии на „Беседа:Македония. Етнография и статистика“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
редакция без резюме
м
м
{{Цитат|Макар и да бяхме казали да бъдем тайничко, но всички ни узнаха даже и гъркоманския поп Герман, поиска да доди при нас. Позволихме му и доде. Тоя брат до там се е погърчил, щото почна да ни говори една българска две гърцки. Подигнахме въпроса за народността му, той се помъчи всячески да ни докаже, че ние сме гърци! Като не можа да изложи факти, които му поискахме, почна да развива историята за великия Александър Македонски, че не сме нито гърци, нито българи, а сме македонци, без да помисли, че во Македония има и турци и евреи и от много други нации. Човек, който не разбира от история и да почни да ти проповедва со нея, това е много смешно! Ние не искахме да влизаме в повече разпри с него и затова го зарезахме.<ref>[http://www.promacedonia.org/bmark/vch/vch_1902_dekemvri.htm Чекаларов, Васил, „Дневник 1901-1903 г.“, ИК „Синева” София, 2001 г., стр.188]</ref>}} Васил Чекаларов
Хайде като намерите етничките македони, освен 20тината изброени в българската уикипедия, пак ни се обадете. До скоро, поздрав! --[[Потребител:Подпоручикъ|Подпоручикъ]] 08:44, 4 декември 2009 (UTC)
:Проблема е, че, ти посочваш дискусията в форумна посока, а не говориш за статията. [[Потребител:Ъгълъ|Ъгълъ]] 08:47, 4 декември 2009 (UTC)
75

редакции

Навигация