Разлика между версии на „Е-туризъм“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Липсва КАТ
(Нова страница: "Е-туризъм" е понятие наложило се в ерата на уеб 2.0 и е абревиатура на електронен туризъм. С нав...)
 
м (Липсва КАТ)
"Е-туризъм" е понятие наложило се в ерата на уеб 2.0, и еа абревиатура наозначава електронен туризъм. С навлизането на интернет, туризмът също пренася част от дейността си в глобалната Интернет мрежа. Все повече туристически услуги започват дасе предлагат в интернетИнтернет. Все повече дестинации разполагат с уебстраници, от които бъдещият посетител би могъл да се информира, да планира своето пътуване и да резервира или закупи дадена туристическа услуга. Много от туристите използват е-туризма дори и след своето пътуване като споделят преживяванията си чрез снимки, видео, коментари и тнт.н.
Главните туристически услуги, които се комерсиализират онлайн, това са резервации на хотели, покупка на самолетни билети, наемане на автомобили или закупуване на билети за градски събития (концерт, кино, театър и др.).
Специална резервационна система осъществява връзката между туристическата фирма, доставчик или посредник на услугата и крайния потребител. Нужна е дебитна/кредитна карта, с която се осъществява плащането на депозит или на цялала стойност на услугата. Предимството за потребителите е, че могат от вкъщи или от офиса да подготвят своята почивка без да има излишно губене на време и разход.
 
Главните туристически услуги, които се комерсиализират онлайнон-лайн, това са резервации наза хотели, покупка на самолетни билети, наемане на автомобили или закупуване на билети за градски събития: (концерт, кино, театър и др.).
Пионери в "е-туризма" са американските туристически портали като Expedia, Priceline, Hotware, Travelzoo. В Европа лидери в хотелското резервиране са холандската компания Booking.
 
Специална резервационна система осъществява връзката между туристическата фирма, доставчик или посредник на услугата и крайния потребител. Нужна е дебитна/кредитна карта, с която се осъществява плащането на депозит или на цялала стойност на услугата. Предимството за потребителите е, че могат от вкъщидома си или от офиса, в който работят, да подготвят своята почивка без да има излишно губенеда нагубят време и разходправят разходи.
В България онлайн туристическа агенция Буена Онда е-Туризъм управлява резервационните портали на Варна - Varnenche.com, на София- Sofianche.com, на цяла България-Bulgarche.info като предлага градски хотели и богата информация за дестинацията, предназначени за модерните туристи.
 
Пионери в Е-туризма" са американските туристически портали като Expedia, Priceline, Hotware, Travelzoo. В Европа лидери в хотелското резервиране са холандската компания Booking.
 
В България онлайнон-лайн туристическа агенция Буена Онда еЕ-Туризъмтуризъм управлява резервационните портали на Варна - Varnenche.com, на София- Sofianche.com, на цяла България-Bulgarche.info. Агенцията като предлага градски хотели и богата информация за дестинацията,дестинациите предназначенив зауслуга на модерните туристи.
 
Категория:
167

редакции

Навигация