Разлика между версии на „Статуя на Христос Цар на Вселената (Швебоджин)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
[[Файл:Christ the King Statue 2.JPG|дясно|350п|Статуята на Царя Христос]]
'''Статуята наХристос ЦаряЦар Христосна Вселената''' ({{lang-pl|PomnikFigura Jezusa Chrystusa Króla Wszechświata}}) е най-голямата в света статуя на [[Иисус Христос]]. Разположена е в югоизточните покрайнини на град [[Швебоджин]], в [[Любушко войводство]] [[Полша]].
 
Проектът на [[скулптура]]та е на Мирослав КазимежКажимеж Патецки, реализацията е на Томаш КораноСтафиняк. Фундаментът е проектиран от Мариан Вибранец а конструктивната част на проекта е изпълнена от д-р Якуб Марчиновски и доцент Миколай Клапоч от университета в ([[ГдиняЖельона Гора]]).<ref name="Corano">{{икона|pl}} [http://picasawebwww.googleniedziela.сомpl/thomascoranoartykul/PomnikChrystusaKrolaBudowa#93349/nd/Pomnik-Chrystusa-Krola-Wszechswiata Томаш''Pomnik КораноChrystusa Króla Wszechświata – znak wielkiej nadziei''] – статия на сайта „Niedziela.pl“ (посетен на 15.08.2017 г.)</ref>.
 
Фундаментът е проектиран от Мариан Вибранец (Швебоджин), конструктивната част на проекта е изпълнена от д-р Якуб Марциновский и доцент Николай Клапеч от университета в [[Жельона Гора]].
 
Паметникът е строен с частни пожертвования, строителите са набрани от паството на местния храм.

Навигация