Направо към съдържанието

Файл:Лозанов.JPG

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Оригинален файл(2592 × 3872 пиксела, големина на файла: 3,09 МБ, MIME-тип: image/jpeg)

Емблемата на Общомедия Този файл е от Общомедия и може да се използва от други проекти.

Следва информация за файла, достъпна през оригиналната му описателна страница.

Резюме

Описание
Български: Изображение за Янко Лозанов

Янко Савов Лозанов е български актьор. Роден е на 12 юли 1971 г. в София, България. Зодия Рак.

Още в своите най-ранни детски години Янко Лозанов проявява интерес към интерпретацията на художествени текстове и се учи на работа пред микрофон от актьори –доайени на Българското слово в „Детската театрална студия” при БНР. От 1979 до 1989 г. участва в записи на радиопредавания за програма „Хоризонт” и програма „Христо Ботев” на Българското Национално Радио. Водещ на предаванията „Зайченцето бяло”, „Юноша”, „Голямото междучасие” съвместно с актьорите Лора Керанова, Маргарита Дупаринова, Слава Рачева, Славка Славова, Георги Парцалев, Асен Кисимов. През 1985 г. печели наградата на ОИРТ / OIRT за главна роля в раздел „Радиотеатър” с радиопиесата „Как да не убиеш сестра си”- редакция „Радиотеатър за младия слушател” - реж. Минчо Събев.

Приет е в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1991 г. в класа по актьорско майсторство на режисьора Леон Даниел и завършва с Магистърска степен специалност „Актьорко майсторство за драматичен театър” през 1995 г. в класа на Проф. Димитрина Гюрова и Проф. Пламен Марков. Специализира оперно пеене в класа на Проф.Асен Селимски в Нов Български Университет.

През 1995 г. е водещ на нощен блок в Радио „ЕКСПРЕС”.

От 1995 до 2000 г. е актьор в Театър „Сълза и Смях” (Силвио в „Слуга на двама господари”от Карло Голдони, Калимако в „Мандрагора” от Николо Макиавели) и ”Държавен пътуващ театър-София” (Проф. Дзамбони в „Само за мъже” от Дарио Фо)

През 1999 Янко Лозанов гастролира с национални турнета на Държавен Пътуващ Театър на територията на цялата страна с музикалния спектакъл „Шоу на колела”, в който пее съвместно със звезди на поп-музиката, като Лили Иванова, Васил Найденов, Ваня Костова, Тони Димитрова, Панайот Панайотов, Дует „Ритон”.

Гастролира с ролята на Калимако в постановката „Мандрагора” на Общински театър „Невена Коканова” гр. Дупница. Водещ на предаването „Знаете ли български” по БНТ съвместно с актрисата Пепа Николова.

От 1998 до 2002 г. е преподавател в катедра „Сценическа реч” при НАТФИЗ в специалността „Актьорско майсторство за музикален театър”. Театрален педагог при Детска вокално-театрална формация „Врабчета” към Столичен център за работа с деца.

От 1999 Янко Лозанов е актьор в дублажа на Българска Национална Телевизия (Кларк Гарисън в „Дързост и красота”- 900 епизода, „Уолт Дисни представя…” и др.), Нова Телевизия ( „На гости на третата планета”, „Оливър Туист”, „Покемоните” и др. ) До 2003 г. озвучава множество сериали, документални, игрални, анимационни филми. Гласът му звучи в задкадрови текстове, радиосигнали и реклами.

През 2004 г. е Програмен директор на Радио “VIVA” Снима епизодични роли в българо-италианските кино продукции „Октопод” и „Сбогом мамо”.

От 2003 г. Янко Лозанов е автор, водещ и продуцент на Телевизионната поредица за българска литература „Слова Български”, излъчвана по телевизия BBT. Участва в презентационен филм от поредицата „Един от осем милиона” Снима в рекламни видеоклипове на „М-тел”, „КФМ”, „СОТ 161”, излъчвани в ефирните телевизии, както и в авторекламата на новините „Календар”на Нова Телевизия.

От 2005 г. е Директор - ПР и Реклама в „СОТ 161”. Автор и изпълнителен продуцент на корпоративните филми „Реакция” 60 секунди” и „Спечелено доверие”.
Източник Собствена творба
Автор Apart

Лицензиране

Аз, носителят на авторските права над тази творба, я публикувам тук под следните лицензи:
GNU head Предоставя се разрешение за копиране, разпространение и/или модификация на този документ според Лиценза за свободна документация на ГНУ, в своята версия 1.2 или някоя следваща версия, издадена от Фондацията за свободен софтуер; без непроменими раздели, без текст на предната подвързия и без текст на задната подвързия. Копие на този лиценз е приложено в раздела Лиценз за свободна документация на ГНУ.
w:bg:Криейтив Комънс
признание на авторството споделяне на споделеното
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.
Можете свободно:
  • да споделяте – да копирате, разпространявате и излъчвате произведението
  • да ремиксирате – да адаптирате произведението
Съгласно следните условия:
  • признание на авторството – Трябва да посочите авторството, да добавите връзка към лиценза и да посочите дали са правени промени. Можете да направите това по всякакъв разумен начин, но не и по начин, оставящ впечатлението, че същият/същите подкрепят вас или използването по някакъв начин на творбата от вас.
  • споделяне на споделеното – В случай, че промените, видоизмените или използвайки като основа произведението, го надградите, то полученото производно произведение може да се разпространява само съгласно условията на същия или съвместим лиценз с оригиналния такъв.
Можете да изберете лиценз по Ваш избор.

Описания

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

изобразен обект

copyright status английски

copyrighted английски

captured with английски

Nikon D200 английски

source of file английски

original creation by uploader английски

История на файла

Избирането на дата/час ще покаже как е изглеждал файлът към онзи момент.

Дата/ЧасМиникартинкаРазмерПотребителКоментар
текуща16:59, 6 юли 2010Миникартинка на версията към 16:59, 6 юли 20102592 × 3872 (3,09 МБ)Apart~commonswiki{{Information |Description={{bg|1=Изображение за Янко Лозанов}} {{bg|1=Изображение за Янко Лозанов}} |Source={{own}} |Author=Apart |Date= |Permission= |other_versions= }}

Няма страници, използващи файла.

Метаданни