Ху Хайфън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Ху Хайфен)
Ху Хайфън
胡海峰
китайски предприемач
Роден
ноември 1971 г. (52 г.)
?

Учил вУниверситет „Цинхуа“
ПартияКитайска комунистическа партия
Семейство
БащаХу Дзинтао
МайкаЛиу Юнцин
Братя/сестриХу Хайцин
Ху Хайфън в Общомедия

Ху Хайфън (на китайски: 胡海峰; пинин: Hú Hǎifēng) е китайски предприемач и едно от двете деца на китайския президент Ху Дзинтао и съпругата му Лиу Йонцин.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е през 1971 г. Понастоящем е президент на Нуктех (Nuctech), правителствена компания, създадена в края на 1990-те години за производство на големи скенери за рибни и релсови транспортни средства – около 90% от родния пазар.

През декември 2006 Нуктех спечелва договора за снабдяване на летищата на Китайската народна република със скенери по сигурността, разпознаващи опасни течности – грижа, която е актуална след въздушен инцидент с такава през август 2006.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  • Wall Street Journal Asia ("Firm of Hu's son gets scanner pact at China airports" December 13th)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Hu Haifeng в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​