Ванеса Морган

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ванеса Морган
канадска актриса
Родена
23 март 1992 г. (32 г.)

Националност Канада
Работилаактриса
Актьорска кариера
Активностот 2000 г.
Семейство
СъпругМайкъл Копеч
Деца1

Уебсайтwww.vanessamorgan.ca
Ванеса Морган в Общомедия

Ванеса Морган Мзира, известна като Ванеса Морган, е канадска актриса. Най-известна е с ролите си на Сара в сериала на ДисниБавачката ми е вампир“ и тази на Тони Топаз в сериала „Ривърдейл

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ванеса Морган е родена на 23 март 1992 г. в Отава, Онтарио. Майка ѝ е шотландка а баща ѝ танзаниец. Морган започва да пее на шестгодишна възраст. Тя е забелязана от холивудски агент през 1999 г. и печели стипендия за актоьрската академия в Холивуд.

Ванеса Морган прави своя актьорски дебют във филма „Коледната песен на една звезда“ през 2000 г. Има участие и във филма „Франки и Алекс“ през 2010 г.

На следващата година Морган играе ролята на Сара във филма на ДисниБавачката ми е вампир“ както и в сериала със същото име. Морган се появява и в други продукции на Дисни като филма „Принц Смотльо“ и второстепенна роля за четири епизода в сериала „Фермата ГОТ

През 2013 г. Ванеса Морган се появява и в два от епизодите на сериала „Деграси: Следващо поколение“.

През 2017 г. тя се присъединява към основния актьорски състав на фентъзи сериала „Хрониките на Шанара“ в ролята на принцеса Лира. Играе и в сериала „Ривърдейл“ в ролята на Тони Топаз.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

На 3 юли 2019 г. Морган се сгодява за професионалния бейзболист Майкъл Копеч и се женят на 4 януари 2020 г.