Елизабет Гутиерес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Елизабет Гутиерес
Гутиерес на премиерата на „Лицето на другата“ през 2008 г.
Гутиерес на премиерата на „Лицето на другата“ през 2008 г.
РоденаЕлизабет Гутиерес Неварес
1 април 1979 г. (45 г.)
Активност2003–
Брачен партньорУилям Леви (2003 – )
Децасин Кристофър Александър и дъщеря Кайли Александра
Значими ролиАна Ривера (Мариана Монтиел)/Ана Лусия „Аналия“ Монкада/клонинг на Аналия
(Лицето на другата)
Елена Лафе
(Призракът на Елена)
Мариана
(Лицето на отмъщението)
(специално участие)
Уебсайт
Елизабет Гутиерес в Общомедия

Елизабет Гутиерес Неварес (на испански: Elizabeth Gutiérrez Nevárez) е американска актриса и модел от мексикански произход. Известна е с изпълнението на главните роли в теленовелите „Лицето на другата“ и „Призракът на Елена“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 1 април 1979 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Израснала е в Халиско, Мексико. Има шест сестри и един брат. Баща ѝ е от Халиско, Мексико, а майка ѝ от Дуранго, Мексико.

Актьорска кариера[редактиране | редактиране на кода]

Кариерата на Елизабет започва с участие в риалити шоуто „Protagonistas de novela 2“. През 2006 г. получава първата си роля в теленовелата „Винаги ще те помня“, където си партнира с Габриел Порас и Соня Смит. Следва роля в друга теленовела – „Заложница на съдбата“. След нея тя получава първата си главна роля в продукцията „Купена любов“, където си партнира с Хосе Анхел Ямас. Следва втора главна роля за кариерата ѝ в теленовелата „Лицето на другата“ заедно с Мартин Карпан, Габи Еспино, Сули Монтеро, Марица Родригес, Карла Монрой, Химена Дуке като сестра на Аналия и др. Участва в теленовелата „Непокорно сърце“ и през 2010 г. получава отново главна роля в продукцията на Телемундо – „Призракът на Елена“. Следва роля в теленовелата „Лицето на отмъщението“ през 2012 г.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

През 2003 г. в шоуто „Protagonistas de novela 2“ се запознава с Уилям Леви. Оттогава двамата имат връзка, която с прекъсване, продължава и до днес. Раждат им се две деца – Кристофър Александър и Кайли Александра.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]