Маслак: Разлика между версии

Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 15: Ред 15:
}}
}}


'''Маслак''' е квартал и един от основните бизнес райони на [[Истанбул]], [[Турция]]. Разположен е в европейската част на [[град]]а, част от градски район (околия) [[Шишли (район)|Шишли]].
'''Маслак''' е квартал и един от основните бизнес райони на [[Истанбул]], [[Турция]]. Разположен е в европейската част на [[град]]а, част от градски район (околия) [[Шишли (околия)|Шишли]].
Маслак представлява истинска конкуренция с близкия квартал [[Левент (квартал)|Левент]], който също така е голям бизнес център в Истанбул.
Маслак представлява истинска конкуренция с близкия квартал [[Левент (квартал)|Левент]], който също така е голям бизнес център в Истанбул.



Версия от 11:27, 21 август 2020

Маслак
— квартал —
Турция
41.1104° с. ш. 29.0199° и. д.
Маслак
Мармара
41.1104° с. ш. 29.0199° и. д.
Маслак
Страна Турция
РегионМармара
Част отИстанбул
Население1857 души[1] (2007 г.)
Телефонен код212
МПС код34
Маслак в Общомедия

Маслак е квартал и един от основните бизнес райони на Истанбул, Турция. Разположен е в европейската част на града, част от градски район (околия) Шишли. Маслак представлява истинска конкуренция с близкия квартал Левент, който също така е голям бизнес център в Истанбул.

В момента най-високият небостъргач в Маслак e 147-метровият Sun Plaza,[2] докато най-високият за в бъдеще небостъргач в Маслак ще бъде Diamond of Istanbul[3], който е в процес на изграждане, и който ще бъде свързан с три кули, от които най-високата ще е с височина от 270 метра. Този небостъргач ще бъде първият, чиято конструкция ще бъде от стомана, а не с бетон. По този начин Diamond of Istanbul ще бъде най-високият небостъргач в Турция, надминавайки Istanbul Sapphir, разположен в съседния квартал Левент, с височина от 261 m.

Вижте също

Източници

  1. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi // Статистически институт на Турция. Посетен на 23 октомври 2023 г. (на турски)
  2. www.emporis.com
  3. www.emporis.com