Фунийки: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Фунийки''' е игра за деца на около 8-12 години, предимно момчешка. Фунийките се правят от хартия - най-често парчета от вестници или списания с размер около 1/2 лист от малка тетрадка. Хартията се навива, като в единия край се заостря връхче. След това се изрязва (откъсва, скъсява) в широкия край, слага се в къса (около 20 см) метална или дървена тръбичка и се изстрелва с духане в тръбичката.
'''Фунийки''' е игра за деца на около 8 - 12 години, предимно момчешка. Фунийките се правят от хартия - най-често парчета от вестници или списания с размер около 1/2 лист от малка тетрадка. Хартията се навива, като в единия край се заостря връхче. След това се изрязва (откъсва, скъсява) в широкия край, слага се в къса (около 20 см) метална или дървена тръбичка и се изстрелва с духане в тръбичката.


{{игра-мъниче}}
{{игра-мъниче}}

Версия от 18:09, 27 октомври 2007

Фунийки е игра за деца на около 8 - 12 години, предимно момчешка. Фунийките се правят от хартия - най-често парчета от вестници или списания с размер около 1/2 лист от малка тетрадка. Хартията се навива, като в единия край се заостря връхче. След това се изрязва (откъсва, скъсява) в широкия край, слага се в къса (около 20 см) метална или дървена тръбичка и се изстрелва с духане в тръбичката.

Шаблон:Игра-мъниче