Стефан Капичич: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
междинна, че миналия път ми се изключи лаптопът
+инфо
Ред 2: Ред 2:
'''Стефан Капичич''' (роден на 1 декември 1978 година в [[Кьолн]], [[Германия]]) е [[Сърбия|сръбски]] [[актьор]].
'''Стефан Капичич''' (роден на 1 декември 1978 година в [[Кьолн]], [[Германия]]) е [[Сърбия|сръбски]] [[актьор]].


Син е на известния баскетболист [[Драган Капичич]] и актрисата [[Слободанка Жугич]]. Връща се с родителите си в [[Белград]], когато е на три години. След завършване на средно училище записва [[философия]], а под влиянието на майка си и [[актьорско майсторство]].
Син е на известния баскетболист [[Драган Капичич]], световен и европейски шампион, и актрисата [[Слободанка Жугич]]. Връща се с родителите си в [[Белград]], когато е на три години. След завършване на средно училище записва [[философия]], а под влиянието на майка си и [[актьорско майсторство]].


Участва в редица пиеси и филмови продукции. Първото му участие в холивудски филм е в „[[Тарикатите Блум]]“ (ориг. заглавие: ''The Brothers Bloom'', 2008), където е немски собственик на бар.<ref>{{sr икона}} [http://poznati.info/stefan-kapicic-biografija/ Stefan Kapičić Biografija]. Poznati.info. Посетен на 29 август 2013.</ref>
Участва в редица пиеси и филмови продукции. Първото му участие в холивудски филм е в „[[Тарикатите Блум]]“ (ориг. заглавие: ''The Brothers Bloom'', 2008), където е немски собственик на бар.<ref>{{sr икона}} [http://poznati.info/stefan-kapicic-biografija/ Stefan Kapičić Biografija]. Poznati.info. Посетен на 29 август 2013.</ref> Носител е на награда за най-добър дебютант на 38-ия Нишки филмов фестивал, а през 2003 година получава награда на Фестивала за актьорски постижения в сферата на фантастичните филми за ролята си на Бане във филма на режисьора [[Милош Петричич]] „Скоро сасвим обична прича“.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 13:39, 29 август 2013

Стефан Капичич (роден на 1 декември 1978 година в Кьолн, Германия) е сръбски актьор.

Син е на известния баскетболист Драган Капичич, световен и европейски шампион, и актрисата Слободанка Жугич. Връща се с родителите си в Белград, когато е на три години. След завършване на средно училище записва философия, а под влиянието на майка си и актьорско майсторство.

Участва в редица пиеси и филмови продукции. Първото му участие в холивудски филм е в „Тарикатите Блум“ (ориг. заглавие: The Brothers Bloom, 2008), където е немски собственик на бар.[1] Носител е на награда за най-добър дебютант на 38-ия Нишки филмов фестивал, а през 2003 година получава награда на Фестивала за актьорски постижения в сферата на фантастичните филми за ролята си на Бане във филма на режисьора Милош Петричич „Скоро сасвим обична прича“.

Външни препратки

Бележки

  1. Шаблон:Sr икона Stefan Kapičić Biografija. Poznati.info. Посетен на 29 август 2013.