Колтън Хейнс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Колтън Хейнс
Colton Haynes
Хейнс, 2015 г.
Хейнс, 2015 г.
Роден
13 юли 1986 г. (37 г.)
Активност2007 -
Значими ролиДжаксън Уитмор („Тийн вълк“) и Рой Харпър („Стрелата“)
Уебсайт
Колтън Хейнс в Общомедия

Колтън Хейнс (на английски: Colton Haynes) е американски актьор, певец и модел. Най-известен е с ролите си на Джаксън Уитмор в сериала „Тийн вълк“ и Рой Харпър/Арсенал в сериала „Стрелата“.

Ранни години и образование[редактиране | редактиране на кода]

Колтън Хейнс е роден на 13 юли 1988 г. в Уичита, Канзас. Той израства във ферма в Андале, Канзас, но също така живее в Арканзас, Ню Мексико, Тексас и Флорида. Учи в гимназия „Навара“, Флорида, гимназия „Andale“, Канзас, и завършва гимназия „Samuel“ в Schertz, Тексас. Има по-голям брат и две по-големи сестри.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Модел[редактиране | редактиране на кода]

Хейнс започва кариерата си като модел от 15-годишна възраст в Ню Йорк. Първият му успех е след появата му във фотосесия в Abercrombie & Fitch (A&F). През 2006 г. фотосесия с него е пусната и в списанието XY. Хейнс продължава кариерата си като модел в компании като Verizon и се появява в множество списания, измежду които Teen Vogue, Hero #6 и Arena.

Актьор[редактиране | редактиране на кода]

През 2007 г. Колтън има малка роля в „Трансформърс“ и участва в „От местопрестъплението: Маями“, където играе ролята на Брендън Фокс. През втората половина на същата година се явява на прослушване за ролята на Едуард Кълън за филма „Здрач“.

През 2008 г. играе Александър в телевизионния сериал „Привилегирован“, както и като Арес Костополоус в сериала Pushing Daisies. Участва и във филма Always and Forever.

През 2009 г. Хейнс печели ролята на Шейн в сериала Look, базиран на филм със същото име през 2007 г. „Шоуто е много колоритно, с много голота, секс, наркотици и реални житейски преживявания, които ще шокират публиката“, казва Хейнс в интервю. Заснемането започва през лятото на 2009 г., а крайният продукт е излъчен през 2010 г., но е отменен след първия сезон. През март 2010 г. Хейнс заема роля в сериала „Портата“, но отново заснемането е спряно след първия сезон. След това той взима ролята на Джаксън Уитмор в сериала „Тийн вълк“, базиран на филм от 1985 г. със същото име.

През октомври 2012 г. напуска сериала „Тийн вълк“, но на следващата година започва втората си по-известна роля в „Стрелата“, където играе Рой Харпър. Участието му в този сериал стартира от втори сезон. През 2017 се завръща в два епизода на „Тийн вълк“.

През 2016 г. озвучава Тор във видеоиграта „Академията на отмъстителите на Марвел“.

Кариера в музиката[редактиране | редактиране на кода]

През април 2007 г. Колтън участва в клипа на песента I Don't Love You на My Chamical Romance. Септември 2012 г. заема важна роля в клипа на песента Trouble на Леона Луис, където играе нейното гадже. Юли 2013 г. участва в клипа на песента Gold на Виктория Джъстис.

През 2013 г. Колтън пуска няколко откъса от негови кавъри на песни. Напредва в кариерата пеейки – нещо, което обича да прави още от малък. През ноември издава песента 19 you+me.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Хейнс обявява публично, че е гей в интервю с Entertainment Weekly на 5 май 2016 г.[1]

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля Бележки
2007 Трансформърс филм
2007 От местопрестъплението: Маями Брандан Фокс сериал, епизод: Bang, Bang, Your Debt
2008 Привилегирован (Privileged) Александър сериал, епизод: „All About Friends and Family
2008 Pushing Daisies сериал, епизод: „Frescorts
2009 Always and Forever Скот Холанд филм
2009 Melrose Place Джеси Робъртс сериал, епизод: „Gower
2010 Портата (The Gates) сериал, главна роля (11 епизод)
2010 Look: The Series Шейн сериал, главна роля (11 епизод)
2011 – 2012; 2017 Тийн вълк Джаксън Уитмор сериал, главна роля (1 – 2 сезон)
2011 The Nine Lives of Chloe King сериал, епизод: „Dogs of War
2013 – 2016; 2018 – Стрелата Рой Харпър/Арсенал сериал, главна роля (от 2-ри сезон)
2015 Сан Андреас Джоби филм
2016 Кралици на ужаса Тайлър сериал
2017 Зловеща семейна история: Култ Детектив Самюълс сериал
2017 Тежка нощ Скоти Макбоди филм
2018 По-голям Джак Лалейн филм

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Colton Haynes в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​