Диджей Мъгс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Мъгс)
Диджей Мъгс
американски музикант
2000 г.
Роден
28 януари 1968 г. (56 г.)
Активен периодот 1987 г.
Семейство

Уебсайтwww.djmuggs.com

Диджей Мъгс (на английски: DJ Muggs), познат още и като Мъгс, e американски музикант, диджеят и продуцентът на рап групата Cypress Hill. Той е наполовина италианец, наполовина американец, а фамилното му име Muggerud e с норвежки произход.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Диджей Мъгс е роден под името Лорънс Мъгерърд на 28 януари 1968 година, в Ню Йорк.

Започва музикалната си кариера като член на 7А3, но скоро звукозаписната компания, с която работят, се отказва от тях. Така Muggs попада в Cypress Hill и създава уникалното звучене на групата, която е сред най-известните и популярни хип-хоп групи на 21 век. Изявява се и като солов изпълнител, а освен това работи заедно и с Tricky. Muggs e продуцирал албуми на House of Pain и Funkdoobiest; и парчета на изпълнители като Ice Cube, KRS-One, Eminem и MC Eight. Като член на скандалната група The Soul Assassins, Muggs притежава и свое собствено сателитно радио шоу на Shade 45 наречено „Mash-Up Radio“.

Последният проект на DJ Muggs e албумът Grandmasters, по който работи с легендарния хип-хоп изпълител Genius (GZA). The Grandmasters LP e един от първите два албума, издадени от Angeles Records – музикалната компания, създадена от Muggs и хип-хоп дуото Self Scientific. Впоследствие се появява албум с инструменталите на Grandmasters, а е обявен и съвместен бъдещ албум със Sick Jacken от Psycho Realm носещ името Legend of the Mask and the Assassin.

Бийтовете на Muggs са известни със своето сухо, но и задушевно звучене. По-голямата част от творчеството на Cypress Hill e минималистично; с остро звучене на барабани и бас. Такъв е стила и на The Grandmasters. Интересен е фактът, че в края на 90-те и началото на 2000 г., Cypress Hill включват и рок елементи в техните бийтове като крайният резултат е един рапкор звук, близък до този на Rick Rubin. Новото звучене на групата поражда противоречиви реакции сред феновете – някои недоволстват, а други приветстват промяната.

Напоследък Muggs се е посветил на рок mash-ups, като начинанието му намира израз в собственото му сателитно радио шоу на Shade 45.

Следващата колаборация направи с Planet Asia албумът наречен Pain Languege както винаги с мощното звучене на Мъггс. Soul Assassins 3-Intermision е така дългоачакваната компилация за феновете, но това което го отличава тази от предходните е че албума не е изцяло на мъггс, а на целия набор от продуценти в Soul Assassins. Песента reb yo shit feat sick jacken and necro е от предсоящия нов vs проект на Мъггс озаглавен P.C.P. или Psycho Realm/Cypress hill/Psycho+logigal records

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Соло[редактиране | редактиране на кода]

Със Cypress Hill[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]